2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Konkrétumok és fotók, videós bejárás a szeptemberben nyíló Etele Plázáról…

2 min read

Több ezer négyzetméternyi zöldfelülettel nyílik meg Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja.

 
Javában zajlik Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontjának kivitelezése, ahol az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi terület háromnegyede már bérlőre is talált.
Közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és hűs árnyékot adó fák is várják majd a látogatókat az idén szeptemberben megnyitó Etele Plazában. 
 
A környezetbarát Etele Plaza tetőkertjei az épület 3., 5. és 6. emeletén, valamint a tetőszintjén is helyet kapnak, amik így többszintes növénytakaróval fedik be a bevásárlóközpontot. A harmadik emeleten két különleges zöld sziget is várja majd a látogatókat: egy, az ételudvarhoz tartozó 536 négyzetméteres terasz, és egy 417 négyzetméteres fitnesz terasz, amely sportrendezvényeknek és csoportos foglalkozásoknak ad majd otthont.
 
Az Etele Plaza építésével párhuzamosan a komplexum körüli utcákat is felújítják, az Etele úti oldalon pedig egy új, fedett sétányt alakítanak ki, valamint telefontöltésre alkalmas okospadokat helyeznek ki. A bevásárlóközpont mellett egy külön biciklisávval, és 250 kerékpár napközbeni tárolására alkalmas, digitális megoldásokkal felszerelt bicikliparkolóval is gazdagodik a környék.
 
Az Etele Plázát az okos, digitális megoldások mellett a vadonatúj „Stay Safe” kezdeményezése keretében építi a Futureal, amit a kialakult globális egészségügyi vészhelyzetre válaszul indított el az ingatlanfejlesztő, aki a szeptemberi átadás előtt egy bejárásra invitálta a kerület vezetését, akik a Budapest One épületébe is ellátogattak. (eről készült videót lásd lentebb)
 

AZ önkormányzat vezetését kalauzolta a Futureal csoport bemutatva az Etele Plázát és a Budapesz One irodaházat

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest