2022.08.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Zseniális terv a betondzsungelben, egyben gondolatébresztő, hiszen ilyen elférne a Bikás parkban is…

2 min read

Különleges park kialakítása kezdődhet meg Angyalföldön, melynek alapkövét június 29-én, kedden helyezik el délelőtt 11 órakor.

A Vizafogó lakótelep szomszédságában, az Esztergomi út és a Párkány utca között, a régi vasúti Indóház mellett egy teljesen új parkot alakít ki az önkormányzat, összesen 9300 négyzetméteren 

A természetes, „ökopark” jellegű új közparkban sok lesz a zöldfelület. A park központjában mesterségesen kialakított tó és mellette egy köztéri műalkotás adja meg az egyediséget.

Az öntözésről, locsolásról több fúrt talajvízkutas automata esőérzékelős rendszerrel fognak gondoskodni, vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak az esővíz megkötésére. A park a mai kor energiaszemléletének megfelelően alacsony energiafogyasztású LED világítást kap.

A csaknem 1 hektáros területen új, mintaértékű közpark alakulhat ki rekreációs és zöldfelületi funkciókkal, illetve smart city (okos város) szolgáltatásokkal, például okospadokkal, közterületi WIFI bővítésével. Több mint 23 ezer növényt és 55 fát is elültet itt az önkormányzat. A kiemelt zöld beruházásra önkormányzatunk 682 millió forintot fordít.

Várhatóan még 2021-ben sor kerül az egyedi arculatú Vizafogó park átadására. 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest