2022.08.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Megadta magát egy fa a Móricz Zsigmond körtéren és letarolt 3 autót. Vajon mit tudunk a fáink állapotáról és mit teszünk értük ?

2 min read

Három autó rongálódott meg, amikor kidőlt egy platánfa szombaton délután a Móricz Zsigmond körtéren – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t.

 

Kisdi Máté szóvivő közölte: a tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták a húszméteres fát.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be, hogy a rendőrséghez személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Szerkesztői lábjegyzet: Szóval ezt most megúsztuk, de vajon így lesz-e máskor is ? És mi lesz ha egy ilyen eset emberéletet követel ?  Egyik oldalon tiltakozunk a fakivágások miatt, másik oldalon pedig tiltakozunk, ha valakire vagy valamire rádől egy fa, miért is nem tudtunk az állapotáról semmit. Vagy tudtunk és mégis hagytuk, hogy megoldja a problémát az idő és az időjárás ? Egyáltalán van okunk csodálkozni, hogy pl. Újbuda belvárosában a beton és aszfalt dzsungelben ilyen állapotba kerülhetnek a fák ? Hát mit tettünk a megmentésükre, az életkörülményeik javítására az elmúlt 30 évben ? És ilyen targédiák után is elgondolkozunk-e azon, hogy biztosan jó-e számunkra Újbuda túlépítése, a Zöld intenzítás rohamos csökkenése ?

Ilyen szempontból is a 24-ik órában vagyunk és ha nem változtatunk a hozzáállásunkon előbb-utóbb a fejünkre dőlnek a fák, elfogy az ívóvíz , beton és aszfalt komponens olyan szinten fogja felmelegíteni a környezetünket, hogy magunk is belefulladunk…Még nem késő, vagy talán már igen ira

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest