2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Úgy tűnik valóban ez a harc lesz a végső…legalábbis az MSZP és a DK között. Újabb kizárások az MSZP-ben…

3 min read
Molnár Gyula után három másik politikus távozhat, és tucatnyinál több megyei szervezet tervezi a szakítást.

Három politikusát is kizárta soraiból az MSZP – írja saját információira hivatkozva a 168 Óra online kiadása. A lap Szakács László, Juhászné Lévai Katalin és Mokrai Mihály távozásáról tud. Az MSZP sajtóreferense nem kívánta megerősíteni vagy cáfolni az Indexnek az információkat, azt javasolta, írjunk e-mailt, ezért elküldtük a kérdéseinket arról, valóban kizárták-e a három politikust, és ha igen, miért. A politikusok közösségi oldalaikon egyelőre nem posztoltak az ügyben.

 
Harminc év után kizárták az MSZP-ből Molnár Gyulát, a párt volt elnökét

Harminc év után kizárták az MSZP-ből Molnár Gyulát, a párt volt elnökét

Hosszú kapcsolat végére tettek pontot a kizárással.

A kizárássorozat folytatása a közelmúlt eseményeinek: csütörtökön Molnár Gyula Facebook-oldalán közölte, hogy kizárta az MSZP. Az indoklásban sajtóhírek szerint az állt, hogy a volt pártelnök megsértette az MSZP integritását, és a Demokratikus Koalíciót választotta.

Az ügy előzménye, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára közölte: a párt Molnár Gyulát támogatja Budapest 18. választókerületében, Budafokon és Újbudán az országgyűlési választásokon, és ha Molnár Gyula bejut a parlamentbe, a DK-frakcióba fog beülni. Ezután az MSZP felfüggesztette a politikust, az etikai bizottság elé került az ügye, és végül kizárták. Molnár viszont azt mondja, ő nem akart a DK jelöltje lenni, az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös döntése volt – az ő megkérdezése nélkül –, hogy a DK őt támogassa.

Hasonló játszódhatott le most Szakács Lászlóval, akinek a 168 Óra információi szerint ugyancsak nem volt beleszólása, hogy a DK is beálljon mögé. A politikus Baranya megye 2. számú választókerületében indult volna szocialista színekben.

Juhászné Lévai Katalin, aki Hajdú-Bihar megye 2. számú egyéni választókerületében lett volna jelölt, és az MSZP alapító tagja, arról beszélt, hogy a vele szemben felhozott vádak szerint Facebook-oldalán például többet posztolt DK-s eseményekről, Dobrev Kláráról, mint az MSZP-ről. A volt miskolci alpolgármester, Mokrai Mihály a közelmúltban a párt miskolci elnökségi ülésén jelentette be, hogy két DK-s képviselővel új képviselőcsoportot alakít, mert szerinte az MSZP letért a törvényes útról.

A 168.HU ÚGY TUDJA, A KIZÁRÁSOKRA VÁLASZUL TUCATNÁL IS TÖBB MEGYEI, ILLETVE VÁROSI MSZP-SZERVEZET FOGJA BEJELENTENI A JÖVŐ HÉT ELEJÉN, HOGY KIVÁLIK AZ MSZP-BŐL.

Szerkesztői lábjegyzet : Hogyan tovább az előválasztáson ? Arról pár napja írtam cikket, hogy az MSZP látványosan kihátrált a DK mögül és Orosz Annát támogatja Újbudán Gy. Németh Erzsébettel szemben a Molnár Gyula féle fiaskó miatt, de vajon mi történik, ha ilyen tömeges lázadás tör ki ? Egyáltalán képes-e majd a két párt közös koalícióban maradni, és ha esetleg kényszerpályából adódóan  igen, de mi lesz az előválasztások után, ha az bármelyik fél részéről kudarccal végződik ? És mi lesz a 2002-es választásokat követően, ha egyben marad az ellenzéki összefogás és sikerül megnyiük a választást.  Egy biztos, egyre több a kérdőjel és a sötét felleg, a vihar előszele már megérkezett, kérdés mikor ér ide maga a vihar?

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest