2022.06.29.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egyre több a feszültség az Újbudai előválasztáson, most Gy. Németh Erzsébet kérdezett Orosz Annától egy cikk kapcsán a facebook oldalán

3 min read

Gy. Németh Erszébet nem akármilyen cikkre hívta fel a figyelmet saját facebook oldalán és kérdezett vissza Orosz Annára ennek legvégén:

 

„A rendszerváltás reménye akkor él túl, ha ez az ellenzék bukik 2022-ben” – olvasom az Élet és Irodalomban a Momentum külpolitikusa tollából. Fudan után, a pedofiltörvény elfogadása után, az egyetemek alapítványi kézbe adása, az autópályák koncesszióba adása után szerinte nagyobb veszély egy ellenzéki kormányzás, mint Orbán rendszerének fennmaradása.
Ő még várna 2026-ig a kormányváltással.
Szerintem viszont ez az ország nem bír el még négy évet.
Az ellenzéki pártok szavazói összellenzéki együttműködést akarnak és támogatnak. A teljes együttműködés szellemében indult el a rendszerváltás az önkormányzatokban. A választók bölcsessége, akarata és szándéka világos és egyértelmű. A politika pedig szolgálat, az állampolgári elvárások teljesítése demokratikus normák mentén. Vagy ilyen lesz Magyarország 2022-vel, vagy közös hazánkat veszíthetjük el.
Akik elhagyták az országot, akik szenvednek a mindennapi NER-arrogancia miatt, akiknek el akarják döntési szabadságát és jövőjét, azok nem tudnak várni 2026-ig!
Vajon Orosz Anna akar várni?”
 
Szerkesztői lábjegyzet:  Őszintén szólva én már csak kapkodom a fejemet az utóbbi napokban, hetekben, és mondhatni döbbenten állok az események előtt, ami az ellenzéki összefogás soraiban zajlik, pedig azt hittem nagy meglepetések már nem érhetnek. Pár napja Molnár Gyula átállása, pontosabban átülése kapcsán (Molnár Gyula szerint meg az MSZP és DK megbeszélt egyességéről volt szó) ugrottak össez a szövetségesek, aminek a gyors reagálása előbb Molnár Gyula tagságát felfüggesztették, majd a kizárták  az MSZP-ből (Azóta kiderült nem Molnár Gyula az egyetlen akit kizártak, amiről egy korábbi cikkben írtam is.
 
Aztán Kunhalmi Ágnes reagált, hogy Újbudán az MSZP Orosz Annát támogatja, pedig mindenki biztos volt abban, hogy az MSZP a DK jelöltjét fogja támogatni. Természetesen az nem hangzott el, hogy ez a pálfordulat a Molnár Gyula féle incidensre reagálás következménye, de hát nehéz lenne ennek ellenekezőjét feltételezni már az időbeli egybeesés miatt is.
Most viszont a Momentum egyik munkatársának nyilatkozata verte ki a biztosítékot. Én nem vagyok az ÉS lelkes olvasója, de nem gondolom, hogy bárki megmerne kockáztatni egy ilyen kijelentés idézését, ha az nem létezne. Az egyik posztóló ráadásul kommentálta is, hogy az illető egy sértődött Momentumos, Radnóti András.
 
Kérdés hogy akkor ettől a kijelentéstől a Momentum vezérkara elhatárolódik-e ? Ha igen és ezt részemre megküldik írásban, akkor természetesen szokott módon vágatlanul megjelentetem. Egy azonban biztos, egyre jobban kirajzolódnak az ellentétek és a hatalmi harc, a hatalmon való osztozkodás másikat is fel és bemérő ütközetei, amiből akár tényleges háború is lehet. Megint ott tartunk, hogy az ellenzék önmagát győzheti le és a Fidesznek, csak hátradőlve ki kell várnia az eseményeket. Nos a hatalom, hatalomból eredő előnyök, a pénz az bizony nagy úr, és ha eddig azt tapasztaltuk, azt mondjuk, hogy a politikusok közt rengeteg a megélhetési politikus, hogy a korrupció formái képviselői szinten is igen csak látványos, mégha ezt nem  is tudjuk jogi szempontból bizonyítani, akkor nem is értem miért gondoljuk, hogy egy választást követően hipp-jopp ez egyik napról a másikra ez meg fog változni.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest