2022.06.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A 47-49-es villamos mind a 25 megállóját virágba borítja a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége

2 min read
A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége művészeti kiállítást szervez a 47-49-es villamosvonal belvárosi szakaszának 25 megállójába, A gyönyörök kertje címmel. A Citylight plakátokon megjelenő, holland képzőművészek, fotómvészek és designerek által készített alkotások mindegyike Hollandia jelképét, a virágot ábrázolja  valamilyen művészi formában és felfogásban.

Időről-időre különböző kulturális és művészeti projektekkel, koncertekkel, kiállításokkal találkozhatunk a BKV területein.

Ezúttal július 1. és 31. között a 47-49-es villamosvonal 25 megállójában a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége és a BKV villamosmegállóiban található Citylight plakáthelyek tulajdonosa, a JCDecaux Hungary együttműködésében látható művészeti plakátkiállítás, ami a virágmotívumot dolgozza fel számos alkotó és designer közreműködésével.

A BKV-tól nem áll távol az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések felkarolása, pártolása, írátk magukról közleményükben. “A magunk eszközeivel mi is igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy – elsődleges feladatunk, a közösségi közlekedési szolgáltatás ellátása mellett –  Budapest lakói és a fővárosban közlekedők számára kulturális értékeket is közvetítsünk vagy tevékeny részesei legyünk ilyen akcióknak. Ezért is örülünk, hogy a mai napon induló kiállításnak köszönhetően egy hónapig virágba borulhatnak – még ha nem is a hagyományos értelemben – az egyik legtöbbek által használt villamosvonalunk megállói.”

kép: BKK

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest