2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Szlovákiában bevezették a Covid-lottót :-) Ráadásul aki mostantól október végéig rábeszél valakit az oltásra, az pénzjutalmat kap :-)

2 min read

Szlovákiában megszavazták a Covid-lottót, valamint azt is, hogy aki rábeszél valakit az oltásra, az jutalmat kap…

A jelenlévő 78 parlamenti képviselő közül 77 támogatta pénteken a Covid-lottó bevezetését Szlovákiában – írja az Új Szó. A javaslatot korábban Igor Matovic pénzügyminiszter ismertette.

Most az is kiderült, hogy az, akik mindkét oltást megkapta, dupla eséllyel indul, míg aki a Johnson&Johnson egydózisú vakcináját kapta, automatikusan két „szelvénnyel” kerül be a sorsolásba.

A Covid-lottón 6 240 nyereményt osztanak ki. A pénzügyi tárca a  sorsolástól számított 30 napon belül fizet. A célra legfeljebb 2 millió eurót költenének el hetente.

Eldőlt az is, hogy valóban jutalmat kap, aki mostantól október végéig rábeszél valakit az oltásra. Egy személy csak 50 embert  ajánlhat. Ha az így beoltott 50 év alatti, 30 euró jár az ajánlásért, ha 50-60 év közötti, 60 euró, hatvan év felettieknél 90 euró. A bónuszt november 30-ig fizetik ki.

Szlovákiában nagy vita volt korábban abból is, hogy az oltatlanok is ehessenek-e étteremben, de végül ehetnek majd. Az egyik ok, ami miatt végül elutasításra került, hogy az oltatlanok ne mehessenek étterembe,hogy a korábban ingyenes tesztelés lehetőségét júliustól a lakosság legnagyobb hányada számára a kormány megszüntette.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest