2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A Gazdagréti Tanuszoda üzemeltetőjétől kérdeztem és a kérdéseim egy részére választ is kaptam…Amire meg nem, hát örüljünk a kis dolgoknak is :-)

6 min read

Mivel személyesen is jártam a Gazdagréti Tanuszodában és ez alapján írtam is cikket cirka 2 hete a Lokálpatriótában, de nem minden kérdésre sikerült választ kapnom, ezért kérdéseimmel az uszoda üzemeltetőjének sajtóosztályához fordultam. Íme a feltett kérdések:

“Tisztelt Sajtóosztály !

 

Újbuda független hírportáljának tulajdonos-szerkesztőjeként a napokban átadott Gazdagréti zanuszoda üzemeltetése kapcsán az alábbi kérdések tekinbttében kérem a segítségüket, hogy korrekt módon tudjam tájékoztatni az Újbudán, elsősorban Gazdagréten és közvetlen közelségében élőket, a lokálpatrióta olvasóit.

 • Várhatóan meddig fog tartani a terheléses próbaüzem ?
 • A próba üzem alatt, ha jól gondolom még nem működnek a belépési árakban kedvezmény rendszerek ?
 • A terheléses próbát követő normál üzemmódban mi lesz a végleges nyitva tartási idő és ezen belül mely idősávokban használhatják majd az itt élők az uszodát (azaz mit takar az iskola időn kívüli)? 
 • Melyek lesznek a normál üzemmódban a végleges belépési díjak, hány féle típusú belépő, milyen kedvezmény rendszerek lesznek érvényben ? Lest-e a helyieknek, azaz Gazdagrétieknek szóló külön kedvezmény ? Érvényes lesz-e itt a SINOSZ, MVGYOSZ, MEOSZ igazolványok ? Hogy néz majd ki árban a kísérő, családi, sportoló, diák, nyugdíjas, stb belépő ?
 • Mennyi időre jogosít majd fel a belépő, vagy nem lesz időkorlát ?
 • Csak este vagy kora reggel is lesz-e idősáv itt élőknek ? Hétvégén teljes nyitvatartásban rendelkezésre áll-e majd az itt lakóknak.
 • Mennyi a két medencében a víz hőfoka ?
 • Hány darab öltöző, szekrény áll a rendelkezésre ?
 • Mi a maximális befogadóképesség nem iskola időben és ezt valamilyen formában tudják-e majd ellenőrizni. A jelenlegi járványügyi korlátozások okán, annak fenntartásáig mennyi maximális létszám, aki együtt bent tartózkodhat ?
 • Az intézmény területén belüli parkolóban lehet-e parkolni, ha nem akkor hol ajánlott a parkolás ? Ha lehet intétményen belül parkolni, annak van-e parkolási díja, illetve időkorlátja ?
 • Milyen rendszerben működik a vízcsere illetve cirkuláció, azaz pontosan hogy néz ki a víztisztítási rendszer ?
 • Mikor várható, hogy honlapjukon a többi tanuszoda mintájára megjelenik akár a fenti kérdésekre is választ adó Gazdagréti Tanuszoda fül ?

A kérdések nagy részét itt élők juttatták el hozzám az elmúlt 48 órában, így ebből is látható, hogy fokozott lakossági érdeklődés van az információk tekintetében.

Előre is köszönöm a válaszukat,”

És íme a válaszok, még ha nem is minden kérdésre…

“Tisztelt Suszter András Úr!

 

A Gazdagréti Tanuszoda kapcsán küldött megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

 

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretén belül megépült és a Nemzeti Sportközpontok üzemeltetésében álló kétmedencés tanuszoda (15×25 méteres, 1,9 m mélységű, 26-28 Co úszómedence, 10×6 méteres, 32 Co tanmedence) célja, hogy biztosítsa az iskolások számára a testnevelésórákon történő úszásoktatás infrastrukturális feltételeit.

 

A fővárosi uszodák terheltségét ellensúlyozandó, a Gazdagréti Tanuszoda prioritásként kezeli a budapesti és járásbeli diákok úszásoktatás-helyszínének biztosítását. Ezzel együtt esélyt és helyszínt ad a térségbeli gyermekek mindennapos sportolására. A fejlesztési koncepcióhoz kitűnően illeszkedő új létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai úszásoktatásra, de az oktatási időn kívül a városrész lakosainak is lehetőségük nyílik igénybe venni az uszoda szolgáltatásait.

 

 1. június 22. napjával elindult az uszoda (3 hónapos) terheléses próbaüzeme, mely alatt az előre leegyeztetett csoportok, valamint a lakosság vehetik igénybe a létesítményt.  A belépőjegyek a próbaüzem ideje alatt egységesen a következők: a felnőtt belépőjegy br. 800,-Ft/fő/alkalom, míg a gyermek belépőjegy 400,-Ft/fő/alkalom. A Kormány által a veszélyhelyzet ideje alatt hozott rendelkezések érvényesek a Gazdagréti Tanuszodára is, így a belépés jelenleg kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személyeknek lehetséges (az EESZT applikáció felmutatására szintén van lehetőség). Az uszoda szolgáltatásait tehát lakossági részről a Kormányrendelet szerint védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel érkező és védettségi igazolvánnyal rendelkező gyermekek vehetik igénybe.

 

Itt szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, egyben a felmerült kételyeket eloszlatni. A Kormány által hozott rendelkezésektől eltérni a Tanuszodáknak nincsen lehetőségük, azokat az illetékes Hatóságok szigorúan ellenőrzik. A jelenleg hatályos szabályozást nem az üzemeltető határozza meg, és dönti el, saját hatáskörben a Nemzeti Sportközpontoknak a hatályos szabályozástól nem áll módjában eltérni.

Amennyiben a Kormány által hozott rendelkezések azt megengedik, azaz a veszélyhelyzeti szabályozások tovább enyhülnek, a Nemzeti Sportközpontok ezen új szabályozásokhoz igazodva fogja meghatározni a beléptetés feltételeit.

 

Az uszoda próbaüzemi időszakban (tervezetten) hétköznapokon 08:00 órától 18:00 óráig, hétvégén pedig 09:00 órától 18:00 óráig tart nyitva.

A próbaüzem lezárását követően, a hatósági végső jóváhagyást követően lép érvénybe az uszoda normál nyitva tartása.

A Gazdagréti Tanuszoda hétfőtől péntekig, 06:00 órától 20:00 óráig tart majd nyitva. A létesítményben 08:00 órától 16:00 óráig a tanulócsoportok úszásoktatása zajlik majd, így az iskolai oktatási időben a lakosság részére 06:00 órától 08:00 óráig, valamint 16:00 órától 20:00 óráig lesz látogatható. Amennyiben a délelőtti időszakban az uszoda terheltsége lehetővé teszi, abban az esetben a szabad vízfelület a lakosság számára egyéb időszakokban is elérhető.

Szombaton és vasárnap 08:00 órától 18:00 óráig elérhető az uszoda szolgáltatása, de ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben.

 

Üdvözlettel:

Nemzeti Sportközpontok”

Azért láthatóan voltak olyan kérdések, amiket nemes egyszerűséggel átugrottak, így ezekre továbbra sincs válasz, de fogjuk fel úgy, hogy kis lépésekkel haladunk a cél felé 🙂 Az uszoda terheléses próba után várható árairól és kedvezményeiről az előző cikkben írtam  … ITT

És még egy apróság, ma a kezembe akadt egy szórólap az uszodáról, amin az áll többek közt, hopgy 1300 nm hasznos alapterület és 80 befogadására alkalmas.

Mivel ez nem egy óriási mennyiség, így újabb kérdés adódik, hogy vajon akik bérletet vesznek, azok előnyt álveznek-e, vagy előfordulhat, hogy lemész, akár bérlettel és csendesen várakoznod kell, amíg ki nem jön majd valaki. További kérdés, hogy a befogadóképesség alacsony száma miatt terveznek-e netes foglalási rendszert, illetve ha igen ez nyomonkövethető lesz-e, hogy feleslegesen már el se induljon sneki. Hasonlóan a P+R parkolók szabad férőhelyek kijelzési táblájához.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest