2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újbuda 1,5 vagy 1,4 milliárd forintot kapott egészségügyi fejlesztésre…Amikor ugyanazt kétféleképpen tálalják, mi meg fejtsük meg, hogy kaptuk vagy kiharcoltuk

4 min read

Orosz Anna: kiharcoltunk 1,5 milliárd forintot a Szent Kristóf Szakrendelőnek

Simicskó István: Magyarország Kormánya az Egészséges Budapest Program keretében 1,4 milliárd forinttal támogatja az újbudai egészségügyi fejlesztéseket.

A jó hír, hogy Újbuda egészségügyi fejlesztésére pénz érkezett és ennek mindenki örül, igaz az összeg nem pont ugyanaz a bejelentések alapján, de kicsire nem adunk, 100 millió ide vagy oda az  már mellékes. Mondjuk az meglepő, hogy az ellenzéki összefogás hírében magasabb összeg van, pedig ezt éppen fordítva várná az ember.

Abban persze eltér a fogalmazás, hogy a kormány ezt saját önszántából adta, vagy ki kellett harcolni, és azt sem sikerült megtudni , hogy ha ki kellett harcolni, akkor mi volt ennek a stratégiája, hogyan érte el egy ellenzéki vezetésű kerület ezt a támogatást. Én személy szerint az Atlétikai VB-t sejtem e mögött, hiszen anno elhangzott egy olyan ígéret, hogy a Kormány 50 milliárd forinttal támogatja Budapest egészségügyi fejlesztését, ha Budapest nem ellenzi az Atlétikai VB megrendezését. Ennek egy része lehet ez az 1,4 vagy 1,5 milliárd forint, ami az ellenzék szerint a Szent Kristóf szakrendelő fejlesztésére használható, a fidesz szerint azért ennél szélesebb a felhasználási kör, Újbuda egészségügyi fejlesztése úgy nagy általánosságban, ergo tehát minden helyi szekrendelőre, egészségügyi ellátóra értelmezhető az összeg, és hogy én is beszálljak az ötletelésbe, szerintem a gyermekgyógyászati központ munkáinak befejezésére adhatták ezt a pénzt.

Kicsit szürreális, hogy ennyire sokféleképpen lehet értelmezni egy gondolom nagyon konkrét célra megítélt összeget, aminél még az összeg nagysága is kétesélyes ezek szerint, de egy biztos, Újbuda lakóinak a száma a túlépítkezésekből adódóan olyan mértékben túlcsordult, hogy gyakorlatilag az egészségügyi ellátásának bármelyik intézményénél nagyon jól jön a segítség, mondhatni a leállás vagy összeomlás előtti pillanatokban jött ez a “lélegeztetőgép”

Ezt a nagyszerű eredményt nem érhettük volna el Budapest egészségügyi tanácsnoka, Havasi Gábor és Karácsony Gergely közbenjárása nélkül – mondja Újbuda alpolgármestere.

Hát akkor nekik is köszönjük, bár én eddig nem sűrűn láttam Karácsony Gergely és a Kormány között bármiben is megegyezést, így épp fordítva gondolnám, azaz ha Karácsony Gergely kér vagy követel valamit, akkor azt a kormány már csak azért se.

“Közös siker ez, amit a főváros, és a László Imre vezette önkormányzat ért el az itt élő embereknek. Az újbudai egészségügyre pedig ráfér már egy komoly ráncfelvarrás, az újonnan kapott pénzből pedig éppen ezt fogják tenni, tette hozzá az alpolgármester:

Az új támogatásnak köszönhetően tovább javulhat az ellátás színvonala Újbudán. A Szent Kristóf főépülete és az éppen épülő gyermek szakrendelő között egy új diagnosztikai központot is ki tudunk alakítani.”

Nos kíváncsian várom majd a kerületi fidesz frakció reagálását, hogy ezt a pénzt szerintük is ki kellett harcolni, vagy nem volt itt se harc, se vita, se egyeztetés, hanem az Atlétikai VB megrendezése érdekében történt politikai alku egyik részteljesítését láthatjuk. Az biztos, hogy Simicskó István facebook bejegyzésében nyoma sincs a kiharcolásnak.

Sajnos vagy sem nem ez első, amikor újbudai lakosként csak kapkodhatjuk a fejünket és morfondírozhatunk, hogy vajon most hol van az igazság, de az kétségkívül óriási öröm – magyarázzák ezt bárkik, bárhogy is -, ha ez a pénz valóban megjelenik Újbuda egészségügyi ellátásának fejlesztésében, akkor azt hiszem a nagy többséget nem is fogja érdekelni, hogy ki hogyan magyarázta a pénz érkezését. A politikai marketingbe meg amúgy is belefér bármi mindkét oldalon.

Egyetlen dolog biztos, a Kormány illetve fidesz pártiak Simicskó úrnak hisznek feltétel nélkül, az ellenzéki összefogást támogatók pedig Orosz Annának hisznek szintén feltétel nélkül, akik pedig egyik oldal mellett sem állnak, akik szavazati hajlandóságuk és lehetséges döntésük alapján is bizonytalanok, nos Ők a mostani hír kétféle értelmezését olvasva továbbra is bizonytalanok. 🙂  Pedig mindkét oldal a bizonytalanok igen csak nagyszámú táborából szeretnének magukhoz csalogatni embereket, de így csak a bizonytalanságukban fogják Őket megerősíteni.

 
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest