2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A mellőzöttség tudatában, életműdíjas média szakemberként Újbudán… Riport Csanády Lászlóval, a CivilTV11 vezetőjével

3 min read

Csanády László fél évszázada él Újbudán, és pedagógusként, Média “munkásként” nagyon sokaknak szerzett örömet riportjaival, és sokaknak adta át tudását, ami rádiósként, újságíróként, majd televíziós szakemberként szerzett.

Túl a 70-en még mindig aktív, jelenleg a CivilTV11 tulajdonos-szerkesztője, a lakásából szó szerint egy TV stúdiót csinált, hogy minél profibb legyen a munka, amit kerületünk lakosainak az érdekében végez. Nem politizál, Ő a kultura ás a lokálpatrizmus erejében hisz, ennek szentelte az életét, nem a pénz motiválja, örömmel készíti kerületünkben élő mindennapi hősökről, vagy épp kulturális eseményekről riportjait, és azt boldogan adja pontosabban adná a kerületi TV-nek is, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a riportok. A fogadókészség eddig teljesmértékben hiányzott, hiába rendre a felajánlás, hogy szívesen segíteni tudásával, tapasztalatával, és még csak fizettséget sem kér érte. Vajon tényleg ennyire jól áll kerületünk Média vállalkozása, hogy kidobhatja az ablakon egy életműdíjas média szakember segítségének lehetőségét ? Érdekes olykor látni, hogy miközben az Újbuda TV láthatóan keresei, csak még nem igen találja a helyét, miközben nézettsége, hát szó-szó…közben ezek szerint értékekre nem vevő. Sajnálatos…pedig a partizán TV adásainak átvétele mellett igazán juthatna hely, egy kerületünkben élő és alkotó szakember 3-4 perces riportjaira is.  A riportban Laci az életéről, a pályafutásáról és persze a mellőzöttségről is beszél nekünk… Érdekességek, örömök és persze fájdalmak is egy pedagógus és egyben média szakember életéből….

Szerkesztői lábjegyzet

A riportot épp csak elkészítettük és elkezdtem digitalizálni az anyagot, amikor Laci telefonon hivott és elújságolta, hogy felhívták az Újbuda TV-től , hogy egyeztessenek, mert bemutatnának a riportjaiból pár alkotást. Persze ez még nem egy hosszútávú és folyamatos együttműködés, de tagadhatatlanul az első lépcső lehetősége. 

Lehet a karma mégis csak működik 🙂 vagy a riport készítése közben sikerült tudatalatt kommunikálni az illetékesekkel 🙂  DE végül is annyira minegy mi volt a kiváltó ok, a lényeg, hogy egy aktív 70+ szakember munkájára talán még is csak van igény a kerületünkben…Ahogy Laci mondja a riport végén Ámen, így legyen, most én is ezt mondom 🙂

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest