2022.06.29.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Augusztus 22-ig a vágányok felújítása miatt a villamosok nem mennek keresztül az Újbuda központ megállon.

2 min read

Változik a Fehérvári úti villamosok közlekedése szombattól Újbuda-központnál. A járatok augusztus 22-ig a vágányok felújítása miatt nem haladnak át a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

  • A felújítás miatt a 17-es villamos két szakaszon, a Bécsi út–Vörösvári út és Újbuda-központ között, illetve Újbuda-központ és a Savoya Park között jár.
  • A 41-es villamos szintén megosztva közlekedik: a Bécsi út–Vörösvári út és Újbuda-központ, illetve Újbuda-központ és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.
  • A 47-es villamos rövidített útvonalon, Újbuda-központ és a Városház tér között megy.

Újbuda-központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtérről a belváros felé az 4-es metróval vagy a sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

 

A rekonstrukció miatt

  • nem jár majd a 48-as villamos, a Savoya Park a sűrűbben közlekedő 17-es villamossal érhető el.
  • Nem közlekedik majd az 56A villamos sem, az 56-os villamos módosított útvonalon, Hűvösvölgy és a Csóka utca között jár majd.
  • A 61-es villamos pedig meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Újbuda-központ között közlekedik.

A munkák ideje alatt az autóval közlekedőknek csomóponti sávkorlátozásra kell számítaniuk a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, továbbá a felújítás ideje alatt az Október huszonharmadika utcáról nem lehet balra kanyarodni a Fehérvári útra – tudatta a BKK.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest