2022.06.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Ha 2022-ben nem verjük meg Orbánt, 10-15 évig nem tudjuk elküldeni – mondta Kunhalmi Ágnes az MSZP-ből

5 min read

Ebben a pillanatban Karácsony Gergely az egyetlen esélyes miniszterelnök-jelölt mindannyiunk közül. Azon jelöltek közül is, akik a startvonalhoz álltak és bejelentkeztek az előválasztásra − nyilatkozta Kunhalmi Ágnes a 168 Órának. Az MSZP társelnöke hozzátette: ettől függetlenül Jakab Pétert és Dobrev Klárát is tiszteli, de „ők nem tudják a változásban érdekelt valamennyi társadalmi réteget megmozgatni”.

Nagyon fontos az ő szerepük, nélkülük nem lehet megverni Orbán Viktort, de ezt az országot utána egyesíteni kell. Ezt csak az tudja megtenni, aki a hazai ellenzéki tábort is egyben tudja tartani

− tette hozzá a politikus. Szerinte nagyon széles társadalmi bázist kell megmozgatni a miniszterelnökkel szemben, minden ellenzéki szavazót a fülkékhez kell vinni, ezt pedig csak olyan valaki tudja megtenni, aki nem megosztó.

Ha csak kétezer ember otthon marad a választáson, mert mondjuk olyan személyt választottunk, akire nem akarnak szavazni történelmi okok, vagy a 2010 előtti helyzet miatt, esetleg mert egy átalakulóban lévő párt vezetője, az már hatalmas probléma

− fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP-s politikus szerint Jakab Péter és Dobrev Klára is megosztó személy, és egyikük sem képes az ellenzéki tábort összefogni.

Ezek a félelmeim, és ezt ma valakinek ki kell mondania. Nem leszek bátortalan, mert látom, mekkora a tét. Ha valahol elhibázzuk, vagy a szavazók rossz helyre teszik a szavazatot, és most 2022-ben nem tudjuk Orbánt megverni, akkor 10-15 évig nem fogjuk tudni elküldeni

− emelte ki. A politikus azt is elmondta, hogy ha Jakab Péter nyeri majd az előválasztást, őt is támogatni fogják.

Szerkesztői lábjegyzet:

A Napokban jelent meg egy cikk a Lokálpatriótában Marki-Zay Péterrel, aki úgy fogalmazott 

Dobrev Klára sokakat taszít, Jakab Péter támadható…

Ezek szerint a Dobrev-Jakab fóbia és/vagy ellentét az ellenzéki összefogáson belül többeknél jelentkezik, aminek van valóság akarja, de az ilyen típusú nyilatkozatoknak az is a célja, hogy akik Dobrev Klárára vagy Jakab Péterre adnák a voksot, azokat elbizonytalanítsák, azt igyekszik elültetni az emberek fejében az ilyen nyilatkozat, hogy erre a két miniszterelnök jelöltre nem igazán érdemes szavazni. 

A politikusnő másik, a cikk címében is szereplő mondata pedig egyfajta segélykiáltás, aminek egyértelműen az a célja, hogy azokat, akik nem szimpatizálnak sem a kormány párttal, sem az ellenzéki összefogással, de azt semmiképp nem szeretnék, hogy a Fidesz irányítsa tovább az országot, azokat arra a veszélyre figyelmeztesse, hogy ha nem gyűrik le magukban az ellenzéki összefogással szembeni bizalmatlanságukat, akkor azzal maguk ellen dolgoznak, hiszen hosszútávra bebetonozzák a fidesz hatalmát. Alapvetően a kispártokra adható szavazatokat próbálja Kunhalmi Ágnes ezzel a mondattal saját térfelükre írányítani az emberi félelemre apellálva illetve a szavazástól távol maradókat próbálja kimozdízani a fotelből a nagy közös ellenség Orbán Viktor és csapata nevének riogatásával. Mi az ami egyértelműen leszűrhető az ilyen típusú mondatokból ? Az ellenzéki összefogás pártjai is azt látják, hogy nagyon szoros küzdelem várható, ezért minden lehetséges módon mozgósitani kell a választókat az ellenzék mellett, és az is egyértelműen látszik, hpgy pontosan tudják a álasztást azok fogják eldönteni, akik egyik oldallal sem szimpatizálnak, mivel ennek a csoprotnak a legnagyobb a létszáma. Őket hívják bizonytalanoknak, de valójában nem bizonytalanok, hiszen pont abban biztosak, hogy sem az ellenzékre, sem a kormány pártra nem akarnak szavazni, rájuk a a politikából és politikai pártokból kiábrándultak a helyes jelző.

Karácsony Gergely, mint egytelen alkalmas Miniszterelnök jelölt kinyilatkozással most nem foglalkoznék, viszont azt meg kell említeni függetlenül az alkalmasságától vagy alkalmatlamságától, hogy a SZázadvég közvéleménykutatásából az derült ki, hogy Karácsony Gergely elutasítottsága igen magas. A közvéleménykutatók állásfoglalásait magam is szkeptikusan fogadom, és bizony az elmúlt 10 -12 évben rendre nem jöttek be a jóslataik szinte semmilyen kérdésben, de azt valóban nem szabad elfelejteni, hogy Karácsony Gergely, most elsődlegesen nem a Párbeszéd szimpatikus fiatal politikusaként jelenik meg, hanem Budapest Főpolgármestereként, így az elmúlt cirka 2 év elvégzett, el nem végzett vagy rosszul végzett munkájáról mondanak értékítéletet szavazatikon keresztül az emberek. Az pedig tagadhatatlan tény, hogy Budapest még mindig az autósok városa, így a kerékpársávok miatti sáv elvonás az autósóktól vagy az elmúlt egy hónapban kialaklult közlekedési katasztrófa az egyidejű felújítási munkák miatt vélhetően sok szavazatot vesz majd el tőle. Ma az emberek zöme, “Zöld” és “Öko” szavak hallatán támogató, de ezek saját életükre ható rövid távú következményei szempontjából elutasító, mondhatni még csak fogalmakra vagyunk szocializálva, nem a tényleges cselekvésre, és ez lehet Karácsony Gergely veszte.

Az ellenzéki összefogáson belül tapintható a feszültség és az egymásnak feszülés az előválasztások közeledtével, mindneki próbál helyezkedni, de azt a csak a többiek rovására lehet. A nagy viták, a kenyértörések még elmaradtak, de az egymást szúrkáló finom vagy kevésbé finom célozgatások, olykor konkrét mondatok, sőt vádak már jelen vannak. Persze várható volt, hogy ami nem összegyúrható, az maximum egy ideig egy térben tartható, de ez inkább egy ring, amiben egyre látványosabb küzdelmek zajlanak, mintsem egy baráti társaság demokratikus piknikje.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest