2022.08.12.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Karácsony Gergely piros jelzést adott a 4-es, 6-os mentén a saját zöldpolitikájának, és bizony Budapest legjobban kihasznált villamosvonala Újbudáról indul.

5 min read

Karácsony Gergely bejelentette új közlekedési csomagjában, hogy a nagykörúti lámpákat az autósokra fogják hangolni.( a villamosok helyett)

Hát erre mondják, hogy egyértelműen visszalépés vagy meghátrálás egy Zöldnek mondott politikustól. Már a csapból is az folyik, hogy olyan klímakatasztrófa állapotába kerültünk, amiből lehet már vissza út nem is létezik, de legalább meg kell próbálnunk és tompítanunk a ránk zúduló következményeket. Tudósok már arról cikkeznek, hogy ha az  hőmérséklet emelkedés 2-3 celsius fokkal fog növekedni a közeljövőben  az emberi felelőtlenség hatására és bizony 2 celsius fok feletti emlekedés már olyan következményekkel jár, ami az emberi élettel összeegyeztethetetlen. Ezt Karácsony Gergely is pontosan tudja, hiszen Ő volt aki elsők közt klimavészhelyzetet hirdetett ki, így ez a mostani döntése érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hiszen nem a tömegközlekedésre koncentrál, hanem a gépjármű forgalomra, ahonnan éppen aktívabb kilépésre lenne szükség, tehát nem csak a benzin és diesel autók végleges kitiltására, de a közlekedési szokásaink átalakítására is, mert ha nem lépünk, akkor max arról rendelkezhetünk, hogy az emberi faj pusztulásával kire hagyjuk az autóinkat.

Karácsony Gergely tehát képletesen a saját zölpolitikájának adott egy pofont, hozta helyzetbe az autós közlekedést a kötött pályás villmos közlekedéssel. Felmerül a kérdés miért döntött így, nos a válasz egyszerű, nagyon szeretne Budapesttől szabadulva inkább miniszterelnök lenni, és pontosan érzékelte, hogy az autósok jelentős része ellene fordult, elpártolt tőle, ha egyáltlaán a pártján állt valaha is. Választások előtt önmaga is választás elé került, kitart-e azon elvei mellett, a zöld politika mellett, amire alapozta anno a kampányát, és ami alapjén többek közt, sőt én azt gondolom elsődlegesen bizalmat kapott, vagy egyéni politikai céljainak érdekében feláldozza az oly sokszor hangoztatott zöld politikáját illetve annak egy jelentős elemét. (amit ha szükséges követnek majd újabbak)

Nem véletlen, hogy erről állítólag nem egyeztetett az ellenzéki tömörülés pártjainak vezetésével, ahogy az sem, hogy pl. az LMP azonnal el is határolódott ettől. Íme az LMP nyilvános állásfoglalása:

🚗Karácsony Gergely mai közlekedési csomagjában bejelentette, hogy a nagykörúti lámpákat az autósokra fogják hangolni. Az LMP Budapest Elnöksége kiáll az eddigi villamosokra optimalizált lámpaprogram mellett, mert ez felel meg az élhető Budapest víziójának és a főváros korábban lefektetett fejlesztési céljainak.
 
🚋A Nagykörúton az emberek 75%-a villamossal közlekedik, így egyértelmű, hogy a lámpáknak ezt a fenntartható közlekedési módot kell segítenie a szennyező autókkal szemben. A konszenzussal elfogadott Budapesti Mobilitási Terv határozottan a tömegközlekedés fejlesztését irányozza elő a gépjárműforgalom csillapítása mellett. Klímavészehlyzet van, így nem hozhatunk ezzel ellentétes döntéseket!
 
🌳A Nagykörút úgy nem lehet Budapest új főutcája, ha a forgalomcsillapítás helyett a forgalom növelését segíti a városvezetés. Az LMP a használatarányos útdíj bevezetése mellett a körúton végig 2×1 forgalmi sávot, széles kerékpársávokat, sok zöldfelületet, teraszokat és közösségi tereket javasol.”
 
Természetesen az is benne van a pakliban, hogy a felelőtlen egyidejű felújítások miatt Budapest autós közeledésének összeomlását akarja ilyen módon ellensúlyozni és szavazatokra váltani, vagy legalábbis nem elveszteni újabb szavazatokat.  Természetesen erre lehet mondani, hogy ugyan már hiszen oylan népszerű, hogy 1-2 nap alatt meglett a 20.000 ajánlása az előválasztáson. Nos ez a Miniszterelnök jelöltek esetén 20.000-es, országgyűlési képviselő jelölteknél 400-as ajánlás szám elképesztően alacsony mérce, igazából megüti a nevtséges kategóriát, és erre még kaptak is két hetet. Már elnézést, ha egy párt egy választási körzeten belül nem képes az első nap összeszedni 400 aláírást, akkor azon nagyon mélyen el kell gondolkodni, mert ez azt jelenti nulla szintű bázisa van adott pártnak, adott területen. Ha ennyi aktivistája és/vagy támogatója sincs egy pártnak a választási körzetben, akkor teljesen felesleges már előválasztáson is indulni, és ezt még tovább könnyítettük azzal, hogy egy ember több jelöltre is tehet ajánlást, ergo az induló jelöltek mögötti pártok kölcsönös aláírást adhatnak a másik párt jelöltjének is, és már indulhat is az amúgy is többnyire 2 szereplősre apasztott előválasztás. Innen nézve tehát 2 pártnak elegendő zsenge 200 aktivista és/vagy támogató, aki ide is, és oda is aláír és már meg is voltunk. Tehát ne arra legyünk büszkék, ha valakinek első nap meg lett a szükséges ajánlás, ezt vegyük inkább természetesnek, és ehelyett inkább pironkodjuk ott, ahol 1-2 nap sem volt elegendő ilyen nevetségesen alacsony szám elérésre. Nem is tudom kit akar képviselni az, akinek ez a 400-as, vagy minsizterelnök jelöltként 20.000 szám problémát jelent ( akár egyetlen nap alatt is). Visszagondolva civil szervezeti múltamra, egy adott ügy kapcsán csak Gazdagrét és közvetlen környékén 5000 aláírást gyűjtöttem be (igez nem tegnap) 5 nap alatt napi pár órás intenzív utcai promóció keretében. Igaz nem csak ott álltam, hanem meg is szólítottam minden arra járót és igyekeztem mindenkivel értelmes párbeszédet folytatni. Hangsúlyozom egyedül, segítség nélkül, nem x mennyiségű aláírásgyűjtő standon x ember segítségével egyszerre.
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest