2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Párizsban régi vasúti pályákból készítenek Zöld folyosót, nálunk inkább fordítva :-( Levél Vitézy Dávid figyelmébe a Hamzsabégi sétány kapcsán…

3 min read

A POPÉK Civil egyesület egyik tagja alább számol be külföldi, a sétány jövőjével kapcsolatos élményeiről, s alább az egyesület vasúti szakértőjének érdekes elemző gondolatait olvashatjátok a külföldi vasúti megoldások összevetésével a hazai helyzetekkel és lehetőségekkel!

 

“Tegnap este megjöttem a hivatalos és magán utazásaimból Párizsból.

Párizsban egy múlt századból örökölt vasút szakasz helyén létesített parkot találtam, sírva mentem rajta végig, arra gondoltam, hogy ezt nálunk ugyanígy meg lehetne csinálni. 

Vitézy barátunk egyre nyugati példákat emleget az S bahnról és egyebekről, ezt a megoldást is megszívelhetné…”

 

Egy  kapcsolódó szakvélemény:

 

Vasutas berkekben ez mindig egy talány volt, hogy egy 10 milliós városban hogy nem tudtak fölhasználni egy körvasutat. Egy a megszüntetés mellett szóló érv volt, hogy a sűrű beépítés miatt nem volt mindenhol hely a második vágánynak, és egyszerűbb volt a párhuzamos körúton villamost építeni (túlzásokba ők se estek a 14 metróvonaluk és 5 RER-jük mellett), ami egyben az utazási célpontokhoz kisebb rágyaloglási útvonalakat jelent az utasok számára.

A XI. ker-ben egyébként van egy ilyen ex-vasútvonal, és részben parkosított is a helye: a kelenföldi iparvasút északi szakaszán az Infopark és a Lágymányosi-öböl jobb partja található. A délebbre található szakaszok parkosításával egy zöld gyűrű jöhetne létre a Duna-part és a Galvani u.-Andor u. mentén (ezzel a Galvani-hidas tiltakozáshoz is adhatnánk egy témát).

Hasonló helyszín Óbudán a gázgyári körvasút (kutyafuttató félig kiemelt töltésen), Rákospalotán a gyógyszergyári vágány, Kőbányán több, egészen zegzugos hely (a Népliget-KöKi szakaszról látszik néhány) és Pesterzsébeten a Kis-Burma vasút. Délebbre, Soroksáron és a XVIII. ker-ben van egy Nagy-Burmának nevezett vasút is, amit éppen parkosítani akar a Főváros (bár az már annyira kint van, hogy erdő van körülötte), viszont annak pont van stratégiai jelentősége fővonalak összekötése miatt, és a felújítása megoldhatná a térség elővárosi közlekedését (a másik e-mailben említett észak-déli tengely révén).

A Hamzsabégin a tervezett forgalom inkább Köln Hohenzoller-hídjára hasonlít (Vitézy előtt ez példa lehet, megj.: a teherforgalom ott se a belső kerületekben, hanem am Schnellerten át zajlik). Nekünk szerintem az lehet reális cél, hogy forgalomirányítással és a teherforgalom áthelyezésével el lehessen érni, hogy a Budapestnél sokkal kisebb Ludwigshafen-Mannheim térségben látható kétvágányú megoldások elégségesek legyenek.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest