2021.10.26.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

NYÍLT LEVÉL OROSZ ANNÁHOZ A POPÉK-TÓL A HAMZSABÉGI SÉTÁNY ÜGYÉBEN… az ott élők a válasz alapján szeretnének dönteni kit támogassanak a választáson !

6 min read
NYÍLT LEVÉL OROSZ ANNÁHOZ:
Véleményünk és kérdéseink a választási programhoz
 
“Kedves Anna!
Érdeklődve olvastuk részletes programodat, és méltányoljuk, hogy hosszan foglalkozol benne a kerület zöld ügyeivel, kitérve a Hamzsabégi sétányra is – hiszen eddig az önkormányzati vezetés részéről leginkább eltussolással, hárítással, illetve a tényeket elkendőző, a helyiek számára valójában kedvezőtlen háromoldalú megállapodást túl pozitívan feltüntető kommunikációval találkoztunk.
 
Úgy gondoljuk, az a minimum, hogy nem ellenségként tekintesz a civilekre, és mi is szeretnénk barátként és támogatóként tekinteni rád. Ezért annak érdekében, hogy átlátható vállalásokat lássunk a részedről, a levél végén felteszünk néhány kérdést, amelyekre az előválasztás kezdete előtt, tehát lehetőleg szept. 17-éig (péntek) egyértelmű igen vagy nem válaszokat várunk.
Ahogy az élőlánc előtt tartott beszédeiteket értékelő posztunkban már leírtuk (https://popek11.blogspot.com/…/kinek-es-miert-jart-taps…), lehet, hogy 2022 tavaszán már késő lesz cselekedni. Az az óvatos ígéret sajnos nem segít az itt élőkön, hogy képviselővé válásod és az ellenzék kormányra kerülése esetén áttanulmányozod majd a szerződéseket, hiszen lehet, hogy akkorra a fákat már ki is vágták, vagy valóban csillagászati összegű kötbér terheli majd a projektet. Attól, hogy még nem láttad a szerződést, a jelenleg mindenki által megismerhető tervekről meglehet a véleményed, amit azért kellene már most átláthatóan és határozottan kommunikálni, országon belül és uniós szinten is, mert a beruházásra – a BFK magabiztos és rendkívül határozott kommunikációja ellenére – még NINCS biztosítva az uniós pénzforrás .

 
Alpolgármesterként és országgyűlési képviselőjelöltként már csak azért is tiltakoznod kellene a projekt jelenlegi formája ellen, mert az szembemegy Újbuda klímastrategiájával, amely tartalmazza az egy főre eső zöldterületek megnövelésének tervét. Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy Újbuda körülbelül 6000 négyzetméter ligetes zöldterületet veszítene visszavonhatatlanul, ha a vágánybővítés a teljes szakaszon megvalósulna. A gigantikus, több kilométeren kígyózó betontámfal örökre megváltoztatná a kerület arculatát.
 
Ketyeg az óra, nem várhatunk a kétséges kimenetelű választásokig. Ha a mi képviselőnk szeretnél lenni, a “majd, ha bekerülök”-jellegű ígéretek helyett szeretnénk, ha már most úgy cselekednél, mintha képviselő lennél – hogy hihessünk Neked. Nem kockázatmentes ígéreteket várunk, azokkal már teli van a padlás. Sajnos rengeteget csalódtunk az ígérgető politikusokban mindkét oldalon. Lassan két éve zajlik ez az ügy, és Te csak mostanában kapcsolódtál be aktívabban, amikor elindult a választásokra irányuló sorokba rendeződés ellenzéki oldalon.
 
Kérjük, oszlasd el kételyeinket! Válaszolj egyértelmű igennel vagy nemmel az alábbi kérdéseinkre péntekig, hogy az egyesület tagjai és a sétány mentén élő lakosság még az előválasztás indulása előtt eldönthessék, Te vagy-e az ideális jelölt a számukra! Továbbá örömmel látnánk néhány figyelemfelhívó videós bejelentkezésedet a sétányról is, ahogyan azt korábban a Sho Beach-ről vagy a Budai Arborétumból láthattuk.
 
Kérdéseink:
1. Nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy magával a beruházással, tehát az agglomerációs vasúti közlekedés fejlesztésével egyetértesz-e. Azt szeretnénk tudni, hogy a Hamzsabégi sétány mentére jelenleg tervezett 3. és 4. vágány megépítését támogatod-e, vagy a POPÉK véleményével egyetértve ragaszkodnál-e a tervek felülvizsgálatához annak érdekében, hogy kiderüljön, lehetséges-e a Budafoki-Bartók közötti szakaszon a 2 vágány megtartása, és ezáltal a sétány megőrzése mint meglévő, teljes értékű zöldfolyosó?
Itt szeretnénk felhívni a figyelmet egy ellentmondásra az alábbi ígéreteddel kapcsolatban: “A Hamzsabégi sétány zöld, háborítatlan jellegét meg kell őrizni az esetleges beruházást követően is.” Ha a beruházás a vágánybővítéssel valósul meg a teljes szakaszon, akkor a “háborítatlan jelleg” megőrzése lehetetlen, hiszen több száz dús lombú fát kivágnak, és közel 6000 négyzetméter ligetes terület helyére burkolat kerül.
 
2. Ha 2022-ben megválasztanak Újbuda egyéni országgyűlési képviselőjének, akkor benyújtasz-e a parlamentnek arra vonatkozó javaslatot, hogy leállítsák a tervezett vágánybővítési beruházást, legalább a tervek független szakértői felülvizsgálatának idejére?
 
3. Országgyűlési képviselőként igen vagy nem gombot nyomnál arra a kérdésre, hogy leállítsák a vágánybővítési beruházást a jelenleg tervezett formában?
 
4. Kijelented-e egyértelműen a Hamzsabégi úti vágánybővítéssel kapcsolatban is azt, amit a Budapest-Belgrád beruházással kapcsolatban, hogy kormányra kerülés esetén leállítanátok?
 
5. Vállalod-e, hogy amennyiben az előválasztáson Újbuda ellenzéki képviselőjelöltjének választanak, a választási kampányodba is belefoglalod a Hamzsabégi sétány ügyét, és segíted a POPÉK és a helyiek céljainak hiteles kommunikációját saját felületeiden és a sajtón keresztül (pl. a vágánybővítéssel kapcsolatos ellentmondások: személy- vagy teherforgalom fejlesztése)?
 
Kíváncsian várjuk válaszaidat.
Üdvözlettel:
Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület”
 
 

Szerkesztői lábjegyzet :

Azt gondolom várható volt ez a nyílt levél nem csak Orosz Annához, bármely más önkormányzati politikushoz is, hiszen ebben a kerületben az eddigi választásokon akár 1000 ember is elegendő volt aki győzelemre vihette egyik vagy másik felet, itt viszont cirka 15.000 emberről beszélünk. Ahogy a nyílt levélben is benne van az embereknek az ígéretekkel már tele van a padlás, így egyre dühösebbek, miközben egyre elkeseredettebbek is, így nem is maradt más lehetőségük, mint hogy a választások előtt és nem után kényszerítsék ki a szükséges válaszokat.

Amennyiben Anna elküldi a szerkesztőségnek a válaszait, akkor azt természetesen megjelentetem és nagy nyilvánosság mentén fogom megosztani. Éa a korrektség azt kívánja, hoyg ezt felkínáljam bármelyik politikai prtnak, politikusnak, helyi önkorményzati képviselőnek is, Ők is megadahatják a maguk válaszait és azt meg fogom jelentetni. Külön öröm lenne, ha kerületünk polgármestere is megadna a nagyon konkrét és határozott válaszait erre az 5 kérdésre. Az itt élők pedig megadják a maguk válaszait ez alapján a szavazó fülkében előválasztáson, 2022 tavaszi parlamenti választáson, majd a következő önkormányzati választáson is.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest