2021.12.02.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Az előválasztás helyszínei Újbudán, ha úgy gondolod részt veszel rajta és nem az online meglehetősen döcögős változatát választod.

3 min read

Az előválasztás helyszínei Újbudán…

Az előválasztáson a helyi képviselőjelöltek mellett a szerinted legalkalmasabb ellenzéki miniszterelnök-jelöltre is leadhatod a voksod! Ne feledd: Dél-Budán szeptember 18-26. között tartják az előválasztást!

Személyesen a következő helyeken és időpontokban adhatjuk le a voksunkat a szeptember 18. és 26. között:

Budapest XI. Móricz Zsigmond körtér:

  • 2021.09.18-26. 8:00 – 20:00,

Budapest XI. Bikás Park park:

  • 2021.09.18-26. 8:00 – 20:00,

Budapest XI. Rétköz utca – Olthíd utca sarka:

  • 2021.09.18-26. 8:00 – 20:00,

Budapest XI. Fehérvári utca 213.

  • 2021.09.18.-26. 8:00 – 18:00,

Budapest XXII. Városház tér 19.

  • 2021.09.18.-26. 8:00 – 18:00,

Az egyik oldalon az alábbiakat olvastam az előválasztás jelentőségéről : 

“Fontos látni, hogy ez egy valódi súllyal bíró dolog. Az előválasztás nem szimpátiaszavazás, hanem a legjobb jelölt kiválasztásának demokratikus módja – vagyis komoly tétje van. Mindenki, aki részt vesz, felelősséget vállal azért, hogy milyen döntés születik. Ne feledjük, azt is mi mondhatjuk meg, hogy ki legyen Orbán Viktor kihívója. Ilyen nagy a tét.”

Nos a Lokálpatrióta szerkesztőjeként én azt gondolom, hogy egy választás esetében a legjobb jelölt kiválasztása bizonyos értelemben csak egy fogalom vagy illúzió, mert mindenkinek mások a szempontjai, így ebből adódóan a legjobb jelölt személye is igen csak változó lehet annak ellenére, hogy tételezzük fel mindenkit az vezérel, hogy jól döntsön. Egy politikust, egy képviselő jelöltet a tettei és nem a kampány mondatai vagy netán felelőtlen ígéretei alapján kell megítélni, ez nem egy pár napos vagy hetes ábrándozás, sok esetben politikai ámokfutás végkövetkeztetése, hanem egy sok éves folyamat eredménye. Éppen ezért balgaság azt mondani, hogy nem szimpátiáról szól a szavazás. Pontosan a több éves munka, a nem kampány hajrá hétköznapi tettei tesznek egy politikust szimpatikussá és ez alapján vállalhatóvá, majd választhatóvá. A legjobb jelölt kiválasztása így önmagában csak amolyan lelki teher kihelyezése a választóra, és pont arra törekszik, hogy az évek alatt kialakult képet megzavarja, akár felülírja. Ha egy iylyen mondat mellett azt megelőzően, azt követően és azzal egyidőben pedig megjelennek olyan egyértelműsítő cikkek, ahol nem mondjuk ki a nevet, de alaposan körbeírjuk, hogy ki a legjobb politikus az indulók közül, azaz ki a legjobb döntés, akkor fenti mondat elnyeri valódi értelmét, a jó előre megírt, adott személy mellett felépített politikai kampány agyunkba vésését.

Ezét azt javaslom ne bagatelizáljuk el a szimpátia jelentőségét, ami nem percek alatt alakul ki, és aminek nem kampány hajrá ígéretek a bölcsője. Becsüljük meg mi választók a szimpátia jelentőségét, és még inkább becsüljék meg a politikusok, hogy végre megértsék az elismerést, a tiszteletet, a szimpátiát nem lehet írányítani (mint az idézett mondatban), nem lehet kiharcolni, megkövetelni, elvárni, csak és kizárólag kiérdemelni lehet. Ha pedig eljutnak idáig, akkor a választások előtt már nem lesz probléma, hogy vajon a választók a legjobb döntést hozzák-e meg, mert a szimpátiájuk kialakulása adott politikus jó döntéseinek sorozata volt. És végül úgy alapvetően ne hangsúlyozzuk lépten-nyomon, hogy milyen jelentősége súlya van a döntésüknek (akár szavaznak, akár távol maradnak), mert alapvetően nem szellemileg visszamaradott, vagy döntéseikben korlátozott képességgel bíró emberek élnek Újbudán, no meg az ország más részén sem.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest