2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A mai miniszterelnöki vita legfontosabb mondta, hogy hiteles jelöltekre szavazzunk. Itt az idő nem csak meghallani, de értelmezni is ezt a mondatot…

4 min read

Megnyerni a 2022-es országgyűlési választást csak azok segítségével lehet, akiket ma teljesen hibásan bizonytalan szavazóknak neveznek mindkét oldalon, és ennek a csoportnak a bizalmát visszaállítani, a politikai apátiájukat megszüntetni kizárólag hiteles jelöltekkel és ígérgetések helyett reális, gazdasági szakértők által számokkal, tényekkel alátámasztott gazdaságpolitikával van lehetőség.

Rossz hírem van a politikusoknak jobb és baloldalon is, mindkét politikai tömörülésnek, nem vagyunk egy másodpercig sem BIZONYTALANOK !!! Tessék már végre felfogni, pontosan tudjuk (magam is ezt a csoportot erősítem), hogy az elmúlt 30 év politizálásából elegünk van, ahogy azzal is tisztában vagyunk, hogy az elmúlt 30 év alatt voltak jobb és baloldali pártok is hatalmon, olyanok is, akik jelenleg is jelen vannak a politikai közéletben, és egyik sem volt különb a másiknál. Mondhatjuk, hogy az egyik pofátlanabbul lop, vagy nagyobb nála a korupció, de momentán a törvény a bűncselekmnény kategóriát, nem annak mértéke, hanem ténye szerint minősíti, a mértéke majd a büntetés kiszabás nagyságában lesz tényező.  Azt is pontosan tudjuk, hogy az elmúlt 30 év politikusai a feladataik ellátására alkalmatlanok voltak túlnyomó többségében, és ezt éppen tetteikkel, és sok esetben pedig a tehetetlenségükkel, megalkuvásukkal bizonyították be a választóknak. Akik ennél is tovább lépve korruptak, megvesztegethetők, hazugok és tolvajok voltak, azokról meg egyszerűen nincs értelme beszélni hitelesség kérdéséről.

Sajnálom, de MI bizony nem vagyunk bizonytalanok, fordítva teljes bizonyossággal állítjuk, hogy kormányt váltani önmagában nem elég, ha ez nem jár együtt rendszerváltással, rendszert viszont nem lehet hiteltelen politikusokkal váltani, ezért ki kell mondani, hogy generációváltásra is szükség van a politikában gazdaságpolitikában is. Igaza van tehát Marki-Zay Péternek abban, hogy menjünk el az előválasztásra, de lelkiismeretünkre bízva a “HITELES” jelöltekre szavazzunk. Én pedig ennél tovább megyek és kimondom, hogy akik az elmúlt 30 év politizálásának részesei voltak azok éppen e tény miatt nem lehetnek hitelesek.

A mai miniszterelnök jelölti vitán szóba jött ugyan, hogy az ellenzéki összefogáson belül hány olyan jelölt van, aki különböző ügyei miatt nem tartozik a hiteles politikusok körébe, de jellemzően megpróbálták ezt a jelöltek a változással, a megbánással kimagyarázni. Az a második rossz hírem, hogy gyóntató papok és bűnbocsánat cédulák korszaka lejárt, mi választok nem hiszünk a pálfordulatban, ahogy abban sem, hogy rablóból hipp-hopp pandúr lehet. Nem hiszünk a választásokat megelőző ráébredésekben, színe változásokban. Abban sem hiszünk, amikor pártok és személyek az utolsó előtti pillanatokban ébrednek csak rá, hogy akkor mégis csak megvonják a támogatásukat olyan személyektől, akik már rég elvesztették a választók bizalmát. Ebben az országban már annyiszor hazudtak politikusok és nem csak reggel, meg délben, no meg este, hanem a nap minden egyes órájában és percében, ahogy a mondás tartja, már akkor is hazudtak, amikor kérdeztek. 

Nem volt 30 év alatt egyetlen elszámoltatás, számonkérés sem, pedig erre vonatkozó ígéret rengeteg volt, így akik ebben a folyamatban szerepet vállaltak, ígéretet tettek, majd ebből semmit nem teljesítettek, azok sem hiteles politikusok, így nincs hgelyük a továbbiakban  magyar politikai közéletben.

Márki-Zay Péternek ebben maximálisan igaza van, ha változást szeretnénk, akkor nem elég szavazni, de HITELES JELÖLTEKRE IS KELL ADNUNK  A VOKSUNKAT ! Ha pedig így cselekszünk, akkor nem elég a rendszerváltás, generációváltás is kell a politikai közéletben. A generációváltást pedig nem adott pártokhoz kell kötni, hanem pusztán generációkhoz, minden egyes pártra ráfér a megújúlás, a generációváltás, ami messze nem megegyező fogalom a pártok által szívesen hangoztatott tisztújítással. Amit a pártok jobbról meg balról is tisztújításnak neveznek, az az elmúlt 30 év tapasztalata alapján csak vetésforgó volt, illetve saját zakóját a hiteltelen ráadta egy által protezsált bábfigurára, akinek esténként betanította mit kell majd holnap mondani. 

Itt az idő, hogy kezünkbe vegyük a sorsunkat és elindítsunk egy generációs váltást, hogy a hitelesség fogalma ismét hiteles maradhasson…

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest