2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Úgy tudni Újbudán a legnagyobb a részvételi arány az előválasztáson és előrejelzések szerint nagyon szoros az eredmény, de az utolsó 2 nap még roham várható…

5 min read

A Lokálpatrióta információi szerint tegnap már 280.000 felett járt az előválasztáson résztvevők száma, és Budapesten messze a legaktívabb Újbuda részvétele, ami nem lehet túl jó hír Simicskó Istvánnak…

Újbuda tehát megmozdult, igaz Újbuda létszámát tekintve egyben a legnagyobb kerület is, így ilyen szempontból is várható volt, hogy magasabb lesz a részvételi arány más kerületeknél. Az elemzők és informátorok szeint nagyon kiegyensúlyozott és éles harc van a két ellenzéki jelölt Gy. Németh Erzsébet (DK) és Orosz Anna (Momentum) között, így nagyon sokat nyom a latba, hogy most hétvégén mennyien mennek el még szavazni, élve az utolsó lehetőséggel.

A Lokálpatrióta azt javasolja az itt élőknek, hogy éljenek a lehetőséggel, és menjenek el szavazni személyesen vagy akár online, hiszen nem mindegy, hogy ki lesz Simicskó István kihívója. Azt gondolom most lehet a mérleg nyelve az olyan körzetek megmozdulása, ahol élet-halál harc szerű a küzdelem a zöld területek megmentéséért, ahol komolyan vezsik, hogy “Újbuda megtelt !” és azonnali intézkedéseket várnak, ahol eddig sokan voltak csalódottak és egyik oldalt, egyik jelöltet sem támogatók. Az előválasztást így a Hamzsabégi sétány és környékén élők, a Sarok telek ügyben érdekeltek, és az utolsó hetek eseményeként a Bikás park és környékén élők eldönthetik. Most van igazán jelentősége annak, hogy melyik jelölt mennyire állt ki ezekért  a területekért, az itt élők ügyéért, most kap nagy szerepet, hogy mennyire tudtak hitelesek lenni, vagy ki tudott hitelesebb lenni az átadott információk alapján. A Hamzsabégi sétány és környzetében élő cirka 15.000 ember és a Bikás park környékén élő még ennél nagyobb populáció szavazási hajlandósága, és a szavazni hajlandók döntése el fogja dönteni az előválasztást Újbudán. 

Nagyon sokat nyomhat a latba az is, hogy a három nagy és aktív elsődlegesen Zöld és Öko Civil szervezet, a Védegylet, a Popék és a Körtér kinek a támogatására biztatja a tagjait. Most mutatkozhat meg, hogy a Civileket és a Civil szervezteiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, és akik ezt nem értették meg, azok nagyon sok szavaztot bukhatnak az előválasztáson és természetesen 2022 tavaszán az országgyűlési választáson is.

Mivel a szavazók cirka 40% egyik oldalnak sem lelkes híve jelenleg és a felmérése szerint vagy nem fognak szavazni, vagy a két oldaltól független valemlyik kis pártnak adja a szavazatáőt (pl. Kétfarkú Kutyapárt, aki ennek akár nagy nyertese is lehet), ezért nagyon fontos volt, hogy az előválasztási kampány során ki hogy szólította meg ezt a nem kis réteget és próbálta mégis szavazásra és az ellenzéki előválasztás jelöltjeinek valamlyike melleti voksolásra rábírni. 

Nagyon sokan nézték itt Újbudán a két jelölt választási vitáját, így ott különösen fontos volt volt, hogy ki éri el, szólítja meg jobban a teljesen helytelenül bizonytalanoknak titulált óriási csoportot. A Lokálpatrióta a vitáról egy részéletes elemzést készített, ami szintén segíthet a döntésben, ez a cikk ITT olvasható. És győzzön az előválasztáson bármelyik jelölt is, kérdés tanul-e önmaga és általában az ellenzéki összefogás hibájából, és végre megpróbálja megtalálni a megfelelő megszólítást a politikából kiábrándultak csoportjához, hiszen a legnagyobb rétegről beszélünk hazánkban, így nélkülük reménytelen választást nyerni.

Az előválasztás tehát a finisbe ért, itt az idő, hogy mindenki bíztassa még barátait, ismerőseit, családtagjait a szavazásra, és itt az alkalom, hogy a Civil szervezetek tagjaik felé kimondják, ki szolgálhatja jobban a civilek érdekeit, itt a lehetőség hogy akár eldöntsék az előválasztás kimenetelét a Hamzsabégi sétány környezetében és a Bikás park térségében élők, de a sok tekintetben nagyon összetartó és zöldpárti Gazdagrét, Madárhegy, Sasad-liget is ott lehet a mérleg nyelve területek között.

Akik nem szeretnék, hogy Újbuda belvárosának a tűdeje összeomoljon, akik a végletekig kitartanak a Hamzsbégi sétány megmentése mellett, azoknak azt gondolom kötelező  feladat, hogy elmenjenek az előválasztásra és arra szavazzanak, aki nagyobb reményt jelent az ügyük támogatásához. Az előválasztásnak bizony nagy a tétje nem csak Újbudán, de számunkra természetesen Újbuda a legfontosabb, a demokráciáról pedig nem csak beszélni kell, hanem gyakorolni is. Mi, újbudai lakosok most a demokrácia gyakorlásához járulhatunk hozzá azzal, hogy kimondjuk a véleményünket és megadjuk a támogatásunkat valamelyik jelöltnek az előválasztáson. Itt van tehát a hétvége, ideje kiszállni a fotelból és saját lelkiismeretünk szerint szavazni.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest