2021.11.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy hét alatt többen haltak meg Romániában a koronavírus miatt, mint a forradalom alatt… de jönnek a Békemenetre holnap buszokkal, no comment

3 min read

Romániában zárnak az iskolák, nem lehet kimenni az utcára… Nálunk viszont október 23-án Békement lesz, amire Romániából is érkeznek…

Romániában kéthetes kényszerszünetre küldik jövő héttől az iskolásokat, mindenütt kötelezővé válik a védőmaszk viselése, és az oltatlanok mobilitását korlátozó további megszorításokat vezetnek be – jelentette be szerdán Klaus Iohannis államfő, miután megbeszélést tartott a koronavírus-járvány elleni védekezésben illetékes hatóságok vezetőivel.

A korlátozások részleteit kormányhatározatban pontosítják a hét folyamán. Iohannis példaként említette, hogy általános éjszakai kijárási tilalom lép életbe, ez azonban a beoltottakra nem vonatkozik. Napközben a legtöbb helyre csak a védettséget igazoló zöld igazolvánnyal lehet majd belépni.

Az államfő kijelentette: addig van szükség korlátozásokra, amíg a kétkedőket is sikerül meggyőzni, hogy a világjárvány csak oltással fékezhető meg.

Szerbiában szombaton este tíz órától védettségi igazolás nélkül senki sem léphet a vendéglátóipari egységek, klubok, éjszakai szórakozóhelyek zárt terébe.

Ezt a szerb kormányfő jelentette be, írta a PannonRTV. Ana Brnabić jelezte: emellett fel kell mutatni egy másik hivatalos, érvényes személyazonosságot igazoló okmányt is.

Szerbiában 7745 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak kedden. A Covid–19 kór és szövődményei 58 beteg életét követelték az utóbbi 26 órában, írta a Magyar Szó. Kórházban 6708 beteget kezelnek, közülük 273-an szorulnak lélegeztetőgépre.

Várhatóan SZerbiából is támogatni fogják a Békemenetet…

UKRAJNA AZ ELHUNYTAK SZÁMÁT TEKINTVE SZERDÁRA MÁR A MÁSODIK HELYRE KERÜLT A VILÁG ORSZÁGAI KÖZÖTT.

Már két óra hosszat állnak sorban a halottaskocsik a kijevi krematórium előtt a koronavírus szövődményeiben elhunytak tetemével – közölte szerdán az ukrán parlament plenáris ülésén Mihajlo Raduckij, a törvényhozás egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke.

Ukrajnában szerdára 18 912-vel 2 679 185-re nőtt az azonosított új fertőzöttek száma. A növekmény több mint 3300-zal haladja meg az előző napiét.

Az elhunytaké 495-tel 61 843-ra, az aktív betegeké pedig csaknem 11 ezerrel 272 543-ra emelkedett. Az elmúlt napon 5468 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba. Az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben egy nap alatt az elmúlt félévben a legtöbb, 1023 új beteget, valamint 29 elhunytat jegyeztek fel.

Attól tartok onnan is érkeznek a Békementre…

Hazánkben egyenlőre nincsenek korlátozó intézkedések, pedig itt is meredeken felszálló ágban van a megfertőződök száma. és erről ki-ki maga döntse el, hogy ez jól van-e így. Mi nem féltünk a vadászati kiállítást sem megrendezni és ott cirka 700.000 látogatót fogadni, az euharisztikus konferencia esetében is gondolom az isteni gondviselésben bíztunk, a több tízezres foci rangadók az utóbbi pár hétben már szinte említésre sem méltóak. Na de hogy a fenti adatok alapján egy Békement minél nagyobb létszám visszaigazolásának érdekében beengedejük az egyre fertőzöttebb országokból érkezőket, hogy aztán elvegyüljenek a tömegben, hát…azt gondolom ez a NO COMMENT kategória.

Természetesen a magam részéről a Békemeneten kívül teljesen felesleges rizikónak tartom az október 23–án megtartandó további rendezvényeket is, ideértve az ellenzéki összefogás nagy tömeg előtti ünnepi megemlékezését is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest