2021.12.01.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Orosz Anna Újbuda alpolgármesteri megbízatása és Újbuda parlamenti képviselő jelölti indulása mellett a Momentum elnökségéért is ringbe száll…

6 min read

Orosz Anna elindul a Momentum elnökségéért, és természetesen készül a 2022 tavaszi parlamenti választásra is, ahol többek közt Simicskó Istvánnal fog megküzdeni kerületünk jelentős részének a képviseletéért.  Közben temészetesen aktívan dolgozik Újbuda alpolgármestereként is. Vajon ennyi feladat ellátása Újbuda szempontjából előnyös-e ?

Elindul a Momentum elnöki tisztségéért a pártot jelenleg ügyvezető elnökként irányító Orosz Anna – derül ki a politikus Facebook-bejegyzéséből.

A párt alapító elnöke, Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztáson mutatott, várakozáson aluli miniszterelnök-jelölti szereplése után mondott le, miután elbukta a bizalmi szavazást.

“Kedves Barátaim! Kedves Támogatóim!
 
Szeretném bejelenteni nektek, hogy elindulok a Momentum Mozgalom elnöki tisztségéért. Az elmúlt napokban sokan kerestetek meg, hogy kifejezzétek támogatásotokat, és arra biztassatok, vállaljam ezt a feladatot. Ám nemcsak a bejelentést, a motivációmat is szeretném most megosztani veletek.
Újbudán sikerült megmutatnunk, hogy a lelkes és szervezett munka nem marad eredmény nélkül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Momentum Újbudaval elnyertük az újbudaiak bizalmát, és rekordmagas részvétel mellett 8445-en támogattatok szavazatotokkal az előválasztáson. Ahogyan eddig, úgy ezen túl is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy áprilisban legyőzzem a Fidesz helyi jelöltjét és a parlamentben egy új, tisztességes, emberséges és fenntartható szemléletet képviseljek. Ezzel a felhatalmazással bátran vághatunk neki 2022-nek is. Országszerte 15 momentumos jelöltnek van valódi esélye a győzelemre. Van ahol nehezebb, van ahol könnyebb lesz leváltani a Fideszt, de mi, momentumosok nap mint nap ezért dolgozunk.
2016-ban csatlakoztam a Momentum Mozgalomhoz. Ez az a közösség, ami megmutatta nekem, hogy érdemes aktívan foglalkozni a politikával. Érdemes időt és energiát nem sajnálva dolgozni azért, hogy Magyarország egy virágzó demokráciává váljon. A momentumos közösség miatt hiszem még mindig, hogy együttműködéssel és kemény munkával szembe lehet szállni és le lehet győzni a Fidesz hosszú idő óta bebetonozottnak hitt, öncélú, a haverok uralmára és urizálására, lopásra épülő rendszerét. Pont olyan munkával fogunk kormányt és rendszert váltani, ahogyan 2017-ben összegyűjtöttünk 266 ezer aláírást a Nolimpia-kampányban, vagy ahogyan 36 óra leforgása alatt tettük újra működőképessé Magyarország első, országos előválasztását, vagy ahogy 5 év leforgása alatt, a Fekete-Győr András vezette Momentum Magyarország meghatározó politikai erejévé vált.
A Momentum a politikai közösségem. Úgy érzem, itt az idő, hogy mostantól elnökként szolgáljam a változást a Momentum értékei és céljai mentén.
A következő hónapok nem lesznek könnyűek, ugyanis jövőre Magyarország és a Momentum is korszakhatárhoz érkezik. A Fidesz elmúlt tizenegy éve alatt soha ennyire közel nem voltunk még a kormány- és rendszerváltáshoz, a Momentum pedig a parlamenti párttá váláshoz. Ez hatalmas felelősség és hatalmas lehetőség. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legnagyobb többséggel győzzük le jövő áprilisban a Fidesz jelöltjeit. Ehhez minden segítséget meg fogunk adni nemcsak a 15 momentumos képviselőjelölt, de a 106 összellenzéki jelölt, illetve Márki-Zay Péter számára is.
 
Bárhogy is alakuljon a tisztújítás, az a célom, hogy az országgyűlésben kérlelhetetlenül, akár a jelenleginél erősebb tisztségben képviseljem az újbudaiak hangját, szemernyit nem változott.
Remélem, hogy a döntésem sokatoknak tud reményt adni és a továbbiakban is támogatni fogjátok a munkámat!”
 
A fotó a szavazatszámlálásban és az operátori központban segédkező momentumosokról készült az előválasztás lezárulta után.
Lehet, hogy egy kép erről: 18 ember, álló emberek és belső tér
 

Szerkesztői lábjegyzet:

Amennyiben 2022 tavaszán elnyeri Orosz Anna Budapest 2.sz. egyéni választókerületben (XI. kerület) a parlamenti képviseletet, és ezzel Simicskó Istvánt leváltva kerületünk jelentős részét képviselheti, akkor azt gondolom kerületünk szempontjából előnyös lehet, ha ezt úgy teheti, hogy annak a Momentumnak az elnöke, amely párt vélhetően erős frakcióval képviselheti majd magát a parlamentben. Előnyös, mert párt elnökként nagyobb súlyt tud adni olyan ügyekben a Momentum frakcióján keresztül, ami rólunk szól, és előnyös, mert pontosan a magasabb pozícióból adódódan könnyebben kérhetik számon rajta a választók az ígéreteit.

Nagyon fontos számunkra, hogy az Újbuda  Megtelt ! szlogent végre valaki ténylegesen képviselje, és ahogy az mostani programjában is elhangzott törvény módosítási javaslatot nyújtson be arról, hogy miként kell szabályozni az ingatlanfejlesztők esetében a Zöld elvárásokat és az infrastruktúrális hozzájárulásokat. De ide tartozik a Hamzsabégi sétány ügye, a Déli körvasút szrződéseinek a felülvizsgálata és a felelőtlen természetkárosítás megállítása is. Újbuda szempontjából tehát nem mindegy, hogy ha Orosz Anna lenne a képviselője a Parlamentben, akkor milyen muníciókkal fog rendelkezni ahhoz, hogy az elképzeléseit, ígéreteit valóra váltsa. A politikai fegyvertárnak így minden bizonnyal erős eleme lehetne, hogy miközben minket képvisel, a Momentumnak is a vezetője lenne, továbbá a Momentum elnökeként a jelenlegi szövetségeseit is maga mellé állítva (Karácsony Gergely főpolgármester, Márki-ZAy Péter az ellenzék miniszterelnök jelöltje) sokkal erőteljesebb képviselettel vigye sikerre az Úbudaiak ügyeit, amelyek nem mellesleg sok esetben messze túl mutatnak Újbudán.

Mivel az alpolgármesteri munka és a parlementi képviselet összeegyeztethetetlen, így a mostani helyzet csak  néhány hónapig fog tartani, ha nyer Orosz Anna a képvselő jelölti választáson. Így Újbuda érdekeit szemelőtt tartva az igazán fontos kérdés már most az, hogy kit jelölne önmaga helyére alpolgármesternek, illetve hogy felmerül-e bárkiben az a gondolat az Önkormányzat vezetésében, hogy megpróbálja megakadályozni akár az általa illetve Momentum által jelölt személy kinevezését, akár a Momentumos alpolgármesteri kinevezésnek a tényét. 

Összességében ezért azt gondolom Újbuda szempontjait figyelembe véve inkább előnyös, mint nem, ha Orosz Anna elindul a Momentum elnöki posztjáért és ha azt elnyeri.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest