2021.12.01.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Lehet másként, lehet zöldebben, lehet lakópárti módon politizálni Újbudán önkormányzati szinten…Több ilyen képviselőnek jobban örülnénk…

3 min read

Van egy önkormányzati képviselő, aki komolyan gondolja, hogy “Újbuda Megtelt !” és azt is, hogy vissza kell adni a kerületnek a zöldövezeti jelleget, le kell állítani a környezetromboló tevékenységet nem csak kormány, de önkormányzat szintjén is ! Van, aki megértette, hogy a globális, párt frakciót vakon követő politizálás helyett, lokális, az újbudai emberek érdekében és velük, a civilekkel közös cselekvésre ven szükség.

Kreitler-Sas Máté fiatal önkormányzati képviselőnk friss facebook bejegyzését osztja most meg a Lokálpatrióta az olvasókkal:

“Két éve ért az a megtiszteltetés, hogy képviselőként szolgálhatom szülőhelyemet, Újbudát. Ez idő alatt három fontos zöld ügyben is sikerült eredményeket elérni.
 
✅ Előterjesztésemre 2019-ben Újbuda is klímavészhelyzetet hirdetett.
✅ Sikerült megakadályozni az ősfás Saroktelek beépítését.
✅ Előterjesztésemre elindult a Hamzsabégi sétány zöldterületté minősítése.
 
Ezekben az ügyekben hatalmas segítséget jelentettek a civilek, külön kiemelve a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért egyesületet, illetve a Saroktelek környékén élő lakóközösséget. Az elkövetkezendő években a civilekkel szoros együttműködésben tovább dolgozom a kerület zöldítésén és egy élhető környezet megteremtésén.”
 

Szerkesztői lábjegyzet.

Máté fenti gondolatait vissza tudom igazolni, a civil rendezvényeknek, különsen, ha az Zöld, Öko célokat szolgál, vagy Újbuda túlépítése ellen, infrastruktúrális elmaradásának megállítása mellett érvel, akkor a fiatal, de rendkívül akítv képviselőt mindig ott látjuk a helyi aktivisták között. A Hamzsabégi sétány pedig igazi szívügye, és nem csak politikusként, de magán emberként is támogatja minden lehetséges módon a terület megmentésén dolgozó POPÉK Civil Egyesületet. (Ebben is volna mit tanulni tőle néhány vezető tisztségviselőnek az önkormányzatnál)

Teszi mindezt úgy, hogy bizony sokszor nem azt a támogatást kapja ehhez az Önkormányzaton belül, mint ami az itt élők érdekében elvárható lenne, mondhatni olykor magányos farkasként küzd, de így sem adja fel, mert Ő itt született és arra vállalkozót, hogy párt politikai alkudozás helyett azt tegye, amiért 2 éve megválasztották, a körzetében élő emberek, és általában az újbudai civil zöld szervezetek érdekeit képviseli az önkományzaton belül. 

Mi Újbudaiak ilyen képviselőket szeretnénk látni az önkormányzatban, duzzógó óvodások módjára egymásra mutogató álaktivisták helyett. Láthatóan ébredezik a lakosság lokális és globális kérdéskben is, és egyre kevésbé tűrjük el, hogy a mi meghatalmazásunk alapján, de nem a mi érdekünkben eljárva megélhetési politizálást végezzenek ücsörgő módban néhányan, így a következő önkormányzati választásnak is meg lesz a maga tétje. Ebben kiemelkedő helyet fog kapni, hogy kiknél csak a választási propaganda része volt az Újbuda Megtelt és a Zöld Újbuda jelmondat, és kiknél volt 4 év alatt ennek látható tette és eredménye.

Ezúton is gratulálok Máténak és sok sikert kívánok a munkájához saját, önös érdekünkből is, hiszen Mi, akik sok-sok tízéve itt élünk, nem elit gettóról álmodtunk anno, hanem egy “Zöld, Élhető Újbudáról”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest