2024.04.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Online lakossági fórum a Budai Fonodó Villamoshálózat építésének folytatásáról november 4-én…

2 min read

Vitézy Dávid saját facebook oldalán kirakott posztjában lakossági online fórumra invitálja Újbuda lakóit, elsődlegesen persze a fejlesztés mentén élőket, ott dolgozókat…

 
“Online lakossági fórumot tart a Budapest Fejlesztési Központ november 4-én az elmúlt évek legsikeresebb fővárosi villamosfejlesztésének folytatásáról. A Budai Fonódónak az utazóközönség által már jól ismert koncepciója nem változik, hiszen a fejlesztés eredményeképpen tovább bővül, és alkot többszörösen szétágazó, észak-déli irányú kötöttpályás tengelyt. A villamos dél felé a Szent Gellért tértől a Duna partján épül tovább.
 
🏢 Az új vonal részben füves pályán, csillapított autóforgalom és a kerékpározás körülményeinek jelentős javítása mellett a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétány mentén tárja fel az egyetemi negyedet és az Infoparkot, majd a Rákóczi híd alatt áthaladva a Dombóvári útra befordulva nyújt belvárosi kapcsolatot a Kopaszi-gát közparkjának és a mellette épülő új lakó- és irodanegyednek is. Itt majd át lehet szállni az 1-es villamosra, és a Déli Körvasút elkészülte után Nádorkert megállóhelyen az elővárosi vonatokra is.
 
🏘 A fórum célja ezúttal a fejlesztéssel érintett városrészek lakói, dolgozói és az ott közlekedők számára bemutatni a fejlesztés céljait, amelyek egy környezetbarát, megbízható és kényelmes közlekedési mód lehetőségét teremtik meg. A résztvevők a villamoshálózat bővítésén felül megismerhetik a Műegyetem rakpart rendezésére vonatkozó terveket.
 
📜 A fórum 2021. november 4-én csütörtökön 17.30-kor kezdődik, a csatlakozáshoz szükséges Zoom link a https://budaifonodo.hu oldalon érhető aznap el.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest