2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Helyesbítés az “Újabb szervezési “baki” az önkormányzatnál, és már nem az első…” címen megjelent 2021.november 21-én megjelent cikkre

3 min read

Tisztelt Olvasók, Tisztelt Újbudai lakosok !

A 2021 november 21-én megjelent “Újabb szervezési “baki” az önkormányzatnál, és már nem az első…” című cikk kapcsán a tegnapi nap  Várkonyi Gyula úr, a Polgármesteri hivatal sajtó osztályának kommunikációs vezető egy link megadásával reflektált az oldalunkon, továbba a mai nap Bódis Csaba osztályvezető telefonon keresett és cirka 20 percet beszéltünk, egyeztettünk ebben a témában.

Mindenek előtt köszönöm nekik a megkeresést, mert a független hírportál pontosan arról szól, hogy bármely oldal, párt, civil szervezet vagy akár magánember  felvetéseit, észrevételeit, bírálatait vagy épp javaslatait megjelentesse, hangot és teret adva nekik, és erre az érdekeltek, esetleg megszólítottak pedig reflektálhassanak, természetesen az Ő álláspontjuk is teljes terjedelemben jelenhessen meg, nekik is hangot és teret adva. Ez a demokráciában a sajtó és vélemény szabadság alapja.

Bódis Csaba által elmondottak alapján én az alábbi következtetéseket tudtam levonni és ez alapján helyet is adok a helyreigazítási kérelmének.

A hozzám eljutatott anyagban vélelmezhetően tévesen november 19-i dátumnak olvasta a baküldő az október 19-i dátumot, ezért gondolhatta úgy, hogy késői a megjelentetés. Ebben az is közrejétszhatott, hogy az október 19.i dátummal készült értesítés végén ott szerepelt, hogy a fórum a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel online kapcsolattal kerül megrendezésre, és mivel október 19-én még nem volt járványügyi helyzet ez önmagában is novemberi dátumot sugalt.

Bódis Csabával folytatot beszélgetés alapján ki kell jelenteni a

LOKÁLPATRIÓTA FÜGGETLEN HÍRPORTÁL NEVÉBEN, HOGY A FENTI 2021 NOVEMBER 21-ÉN MEGJELENT CIKKBEN AZ ALÁBBI ÁLLÍTÁS HELYTELEN, MÉG HA AZ TÉVEDÉSEN IS ALAPUL:

“Ez a szervezés amatőrség, vagy szándékosság? Az biztos, hogy távolmaradási igazolásként ezt nehéz lesz beadni a civileknek.
Azt kifejezetten rossz néven vesszük, rossz az üzenete, hogy kizárnak minket a fórumról.”
Elfogadom Bódis úr okfejtését, és ez alapján helyt kell adni a helyreigazítási kérelmének, az általa megadott információk alapján nem feltételezhető szándékosság a két esemény időpontjának egybeesésében. Elnézést kérek tőle nem csak a magam, de mindenki nevében, akik téves következtetést vontak le ebben az ügyben és ami a cikk megjelenésének az alapja volt.
Mindezek mellett azonban abban egyetértettünk, hogy a jövőben érdemes az olyan típusú rendezvények, felhívások esetén – ahová az Önkormányzat maga is szivesen fogadja Civilek és Civil szervezetek javaslatait vagy jelenlétét – a Civil szervezetek email címére is eljuttatni az információt, mivel nem kizárt, hogy a kérdéses időszakig fel sem fedezi az ilyen kiírásokat egy civil szervezet az Önkormányzat oldalainak és aloldalainak azért elég szövevényes rendszerében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest