2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újbuda polgármestere belesétált a saját állításának csapdájába… Persze értjük, ha valaki azért dühös, mert nem azt hallja, amit hallanai akar

4 min read

Ha valaki sokat beszél a hitelességről, ahelyett hogy hitelességre törekedne, az bizony néha belesétál a saját mondatai csapdájába…

Hitelességet kérte számon Dr. László Imre a Civil szervezeteken….
Ezzel kapcsolatos kérdést dr. László Imre polgármester feltette a FIDESZ frakciónak és nekünk is.

Hol voltak akkor, amikor a kormánypárti, FIDESZ-es beruházások miatt kellett volna kiállni?”

A civil szervezetk a maguk nevében a teljesség igénye nélkül, adtak ma reggel egy felsorolást, hogy „hol voltunk”:
Gazdagréti tér felújításával kapcsolatos fellépés, mert térkőtenger lett. (FIDESZ.)
BAH Csomópont TF Kampusz, stadion építésével kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ)
Galvani híd közlekedési koncepciójával kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ)
MOL székház elleni tiltakozás. (FIDESZ)
Mobilgát építésével kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ)
Hamzsabégi sétány tervezett fairtásával kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ)
Apartman szálloda építésével kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ-MSZP.)
CORDIA építkezéssel kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ)
Törökbálinti út tarthatatlan, életveszélyes állapotával kapcsolatos tiltakozás. (FIDESZ.)
Normafa ügye, hóágyúzás elleni tiltakozás. (FIDESZ)
Normafa lombkorona sétány érintetlen erdőrészekbe tervezése elleni tiltakozás. (FIDESZ)
“Mindenhova tiltakozás szót írtam, amivel annyit kívánok jelezni, hogy a felsorolt ügyekben eljártunk, kifogást emeltünk, alternatívát javasoltunk és kormánypárti ügyek.
Remélem ezen tények után nem kell bizonygatnunk, hogy minden fontos ügy „után megyünk” függetlenül attól, hogy ki éppen az aktuális párt ezen esetekben. Azt is megjegyezni kívánom, hogy eddigi munkásságom alatt ilyen kérdést nem kaptam, mely megkérdőjelezné független civil mivoltomat, amit az egyesületben képviselek.
Mindig törekedtem arra, hogy objektív tényekre, adatokra alapozva járjak el, így soha egy fillér fizetséget nem kaptam, munkámat éjjel és szabadidőmben végzem, mert fontos számomra, hogy lesz-e még mit örökségként hagyni a jövő nemzedékének, lesz-e jövőjük?” -irta az Újbudai Civilek Közösségének egyik vezetője

Szerkesztői lábjegyzet:

Ha a fentiekhez azokat az ügyeket is hozzá írjuk, amelyek az ellenzéki összefogáshoz köthető ügyek elleni fellépések, akkor egy dolgot biztosan levonhatunk:

Újbuda Civil Közössége talán az ország legaktívabb, tevékenyebb és politikától független szervezetévé nőtte ki magát, és ráadásul ezt még csak a kezdetnek tekintik, mert megállíthatatlanul, de ugyanakkor szervezetten lépnek minden olyan ügyben, ami az Újbudai lakosokat, azok életminőségét veszélyzeteti.

Könyörtelen küzdelmet folytatnak a túlépítkezések és a kerületünk zöldövezeti jellegének rombolása ellen. Számukra nincs jobb vagy baloldali korrupció, ingatlan mutyi, csak és kizárólag korrupció és ingatlan mutyi. A Civil szervezetek nem hátrálnak meg, nem hunynak szemet semmi felett, és nem dőlnek be a párbeszéd látszatának. Az Újbudai Civilek nem ragadnak meg kampány mondatoknál, és gyermeteg ígéreteknél, komolyan veszik, hogy Újbuda Megtelt !

És igen mindezt úgy, hogy egyetlen fillért nem kapnak a munkájukért, nem fogadnak el támogatásokat, saját erőforrásaikból dolgoznak, mindenki a munkája, a családja mellett, mert ezek az emberek valóban Lokálpatrióták, szeretik a kerületet, ahol felnőttek, szeretik és szimbiózisban kívánnak élni a természettel és felelősséget éreznek mindazokért, akik hozzájuk hasonlóan Újbudán élnek, dolgoznak, vagy bármilyen kötődésük van, volt a kerülethez.

Ideje megállítani az itt élők felett, ugyanakkor nevükben intézkedő (és lásd ítélkező) politikusi ámokfutásokat, valódi tisztességet, átláthatóságot és a saját életükbe, környezetüket érintő kérdésekbe történő beleszólást követelnek a Civiliek Újbudán és ez a mozgalom nem fog megállni a kerület határainál. A Klimavészhelyzet kikiáltása maximum főcímnek elegendő szórólapokon és újságok oldalain, valódi intézkedéseket és azonnal, mert minden tisztességesen gondolkodó ember a gyermekei, unokái jövőjét tekinti elsődlegesnek, és ezért ha kell meghozza az áldozatokat. A Civilek valódi zöldpolitikusokat akarnak és nem azokat, akik olcsó boltokban zöld kabátot vásárolnak és hangzatos szövegeket varrnak rá.

Legyen Újbuda példa a valódi változás és változtatás lehetőségére, mutassuk meg mi Újbudaiak, Újbudai Lokálpatrióták, Újbudai Természetvédők, Újbudai családosok és egyedül élők, fiatalok és idősebbek, vallásosak és ateisták, hogy a képviselők, a politikusok vannak értünk és nem fordítva. Mutassuk meg milyen irdatlan erőt képviselünk, és hogy ezt az erőt képesek vagyunk irányítani a jó célok érdekében. Sok-sok éve piszkálják a bennük ott élő tűzhányót felelőtlen döntésekkel, hazugságokkal, bugyuta, teljesen átlátszó igérgetésekkel, mindent átszövő sogór-koma-pereputty ügyletekkel, elképesztő, de gondosan lefedett ingatlan mutyikkal, de szunnyadó vulkánok is előbb-utóbb kitörnek.

Újbuda jobbat, többet érdemel, Újbuda a mienk, itt élőké, és nem lehet elcsalni tőlünk legyen bármilyen színű kabát is a politikusokon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest