2023.05.31.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A zsebre dolgozás, az ingatlanmutyi az nem Újbuda és még csak nem is egy-egy párt kiváltsága, sajnos ez már jóideje rendszerszintű…

8 min read

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az Andrássy úti ingatlanpanamákban jogerősen elítélt MSZP-elnök, Hatvani Csaba és Bálint György, az MSZP önkormányzati képviselője és helyi alelnöke fedezetelvonó szerződést kötöttek…

írta meg Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere.

“Megvédtük az önkormányzat érdekeit, és bebizonyosodott, hogy nemcsak morálisan, de a törvény előtt is igazunk van…”

A kerület polgármestere megjegyzi ugyanakkor, hiába nevet az egyik szeme, ha a másik sír, hiszen a szavai szerint egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai, és hogy Bálint a méltatlanságával rontja az ellenzék megítélését, ezzel a 2022-es kormányváltás esélyét is.

A polgármester itt kezdi részletezni, hogy állítása szerint Bálint György személyes bosszúhadjáratot indított ellene és a koalíció ellen, aminek része volt az is, hogy az MSZP a DK-val, Jobbikkal, LMP-vel, Párbeszéddel és Momentummal ellentétben nem szavazta meg a költségvetést, Bálint pedig a viselkedésével egyébként is akadályozza a képviselő-testület munkáját. Soproni sérelmezi továbbá, hogy elmondása szerint az MSZP Terézváros Facebook-oldalán megjelenő gyalázkodó hirdetések mellett szórólapokon is lejárató kampányt indítottak ellene, valamint elszomorítónak tartja, hogy

az MSZP-frakció együtt szavaz a Fidesszel, ha azzal a koalíciót gyengíteni, a városvezetést támadni lehet.

A fentiek értelmében mond ítéletet a terézvárosi polgármester, miszerint a képviselő viselkedése és a jogerős ítélet egyértelművé teszi, hogy Bálintnak nincs helye sem Terézváros vezetésében, sem az ellenzéki összefogásban.

Szerkesztői lábjegyzet: (miért érdekes Újbudán egy Terézvárosi ügy ? )

Azt gondolom ez a történet is azt bizonyítja, hogy az ingatlanmutyizás (panamázás), a képviselők közt nem egy embernél az üvegzseb üveg mentesítése, és épp a panamázásból adódóan a szándékos, akár zöld területek kiirtásával járó túlépítkezés és/vagy űrsilószerű építményekkel a felhőkbe törekvés rendszerszintű. A Bűn nem válogatós, nem éri be egyetlen párttal, képviselővel, hivatalnokkal, gazdasági szereplővel. Mondanom sem kell, akik látótérbe kerülnek, nem csak igazságszolgáltatás szinten, azok szinte kivétel nélkül politikai támadásról beszélnek, gyakorlatilag ez a kifejezés, a szekrényből bármikor kivehető védőpajzs lett.  Mi Civilek persze  megmosolyogjuk, sőt egyre inkább kiröhögjük a védekezésnek ezt a rendkívül olcsó és átlátszó módját, de ettől még nem változik semmi.

Itt Újbudán sem az a lényeg, hogy a Kelenföldi Városközpont ügye belelóg-e vagy sem a Városház eladása körüli “Anonymus” botrányba, ahogy annak sincs jelentősége, mivel egyértelmű, hogy Anonymus bejelentésének és még inkább időzítésének politikai háttere van, hiszen közeledik a választás. Még csak ott sem ragadnék le, hogy Anonymus igazat beszél-e, bár kétségtelen, hogy olyan beszélgetések hangzanak el benne, akárcsak az Újbudai ügynél maradva, amit a beszélgetésben résztvevőknek kellene magyarázni, cáfolni. Az viszont aligha cáfolat, ha csak annyit mondunk ez egy manipulált, összevágott, stb szöveg. (az persze már önmagában nagy dolog, hogy már nem a szöveg tényét tagadjuk) Ha hamisításról beszélünk, akkor az a legkevesebb, hogy megtesszük a rendőrségi feljelentést a rendőrségen. Persze lehet a Városházán is belső vizsgálatot elrendelni, de a cselekmény jellege és súlya miatt, ez nem pótolhatja a hivatalos eljárást, annak elindítási kérelmét. Sőt Gansperger Gyulát is már hivatalból fel kellett volna jelenteni minimum hivatali visszaélés miatt (Btk. 305. § Hivatali visszaélés), hiszen az elhangzottak alapján egyértelmű, hogy hatáskörével visszaélve megpróbál illegális cselekményekben részt venni, arra buzdítani. De valahogy, ezekhez az egyértelmű eljárásokhoz nem igazán nyúlnak az érdekeltek.

Aztán ha már manipulált a szöveg, akkor már rég át kellett volna adni ezeket videókat, hangfelvételeket olyan akár nemzetközi, tehát magyar politikai vagy gazdasági befolyásoltságtól mentes cégeknek, akiknek szakterületük, profiljuk pl, kép és hangelemzés. A jelenleg rendelkezésre álló technikai eszközök (Magyarországon is) 100%-os biztonsággal meg tudják állapítani, hogy egy hangfelvételben van-e vágási pont, tehát manipulált-e. De arra is képesek ezek az eszközök, hogy meglévő hangminták alapján (abból pedig tengernyi van közszereplőknél) megállapítsa a beszélgetésben résztvevők személyét, akkor is ha nem hangzik el a nevük, vagy bármilyen utalás a személyükre. A hangminta pont olyan egyedi tud lenni, mint az ujjlenoymat. Mondjuk a Kormány, a Fidesz részéről sem értelmezhető, hogy ugyanezen eszközökkel miért nem kísérli meg beazonosítani a beszélgetésben résztvevő személyeket, hogy aztán normál rendőrségi, ügyészi, majd bírósági szakaszban az illegális cselekményekre buzdításban, mondjuk ki 10%-os jutaléknak hivott hivatali megvesztegetésben és az ezzel együtt járó pályázati eljárások törvénytelen meghekkelésében kinek milyen szerepe volt. Szóval most kinek az embere Gansperger Gyula ? vagy mindenki-é ? Ezért bánnak vele eléggé megengedő módon a szereplők mindkét oldalon, mert azt mondogatni, hogy ki kinek a lakája, meg belső embere, hát ez még egy paródiában is igen gyenge érvelés valódi cselekvés helyett. És mint látjuk Gansperger Gyula sem igyekszik nagyon védeni magát, vagy cáfolni, ami vele kapcsolatban elhengzik…Miért ? Mert tesz rá nagyívben, talán mert tudja, hogy ebben és az ilyen típusú az ügyben is mindenki sáros jobbról is, meg balról is és ennek bizonyításában Ő az egyik kulcsszereplő.

Nem szabad elmenni azon tény mellett sem, hogy nem csak ingatlan panama szennyezi a közéletet, de nem ritkák a más jellegű törvénytelenségek, bűncselekmények is, a cigaretta csempészettől a szexuális molesztálásig, uniós pályázati források elsikkasztásáig oly módon, hogy a vállalt fejlesztéseknek csak töredéke vagy még annyi sem készül el. (ez utóbbiból már Dosztojevszkij hosszúságú könyvet adhatna ki Hadházy Ákos.

A tanulság egyértelmű, a politikusok és hozzájuk kötődő hivatalnokok, gazdasági szereplők törvénytelenségei már rég rendszerszinten üzemelnek, csak természetesen annak függvényében, hogy ki van épp hatalmon, más a hozzáférések lehetősége azokhoz a dolgokhoz, amelyek törvénytelenségekre is késztethetnek, ha van erre belső motiváció is. Mivel a 2018-as önkormányzati választáson az ellenzékben lévő pártok is szerephez, és így lehetőségekhez is jutottak önkormányzati szinten, és mert a parlamentben is vannak nem kormánypárti képviselők, ezért ez folyamatosan növeli a lehetőséget, hogy a visszaélések tekintetében mindenki kivehesse a részét. Ezzel nem azt akarom állítani, hogy minden politkus lop,csal, hazudik, korrumpál vagy korrumpálódik, de a tények azt mutatják, hogy párt színektől függetlenül egyre többen kerülnek látótérbe, hol az igazságszolgáltatás bevonása mellett, hol csak erkölcsi, mármint a Civilek erkölcsi felfogásának ítélete alapján.

Visszatérve Újbudára, a teljesen értelmetlen módon Kormányzati kiemelt beruházásokká nyilvánított projektek zöme – pontosan a megmagyarázhatatlan ok, háttér miatt – pont úgy magában hordozza a kisebb vagy nagyobb visszaélések, mutyizások, de minimum lakosság ellenes és természetet romboló intézkedések lehetőségét, mint a Hamzsabégi Sétány agyon erőltetett, természetkárosítással együtt járó vasútfejlesztésében, amit megpróbálnak lakossági közlekedés szükségleteként eladni (nem mellesleg a pofátlanságig túlárazva), de valójában ez sok-sok gazdasági és politikai szereplő érdekeit tükröző teherszállítás fejlesztés, ami Újbudát egy közlekedési Tranzit elszenvedőjévé alacsonyítja. És ide sorolandó sajnos a Kelenföldi Városközpont ügye is, amivel már számos cikkben foglalkoztam, és amiben rengeteg a tisztázatlan szál és a kérdőjel, és ahol tagadhatatlan, hogy a lakosság véleményének kikérdezése nélkül, a hátuk mögött lett elindítva a teljes történet.

Mindez nem a választópolgárok, az átlagemberek érdekében történik, viszont a következményeit többnyire MI szenvedjük el. Ezért van szükség egyre inkább Civil összefogásra, az érdekeinkért történő kiállásra, egyre erőteljesebb tiltakozásra, mert ha csak csendben hallgatunk, akkor mire végre lázadnánk, már nem lesz miért, a zöld területeinkből csak emlék marad, a közös vagyonunk, a “családi ezüst” a semmibe vész. A Civil hang erősödése, a közösségi összefogás erősítése érdekében jött létre Újbuda független hírportálja, a Lokálpatrióta, és most az Újbudai Civilek nyilvános facebook csoportja is. Innentől nem maradhat semmi leplezetlen, eltitkolt, nem lehet majd a fejünk felett dönteni Rólunk, de Nélkülünk. Persze ez csak az első lépcső, amit követni kell a következőnek is, ha törik, ha szakad valódi független civil képviselőket kell bejuttatni az önkormányzatba, és ha ez sikeres, akkor a parlamentbe is. Hangsúlyozom valódi civil, nem álcivil szerveződések, amelyek egyre inkább elszaporodtak a legutolsó választások idején, és amivel a valódi Civil mozgalmak lejáratása is kezdetét vette.

Ha már mások nem, hát akkor öntsünk Mi Civilek tiszta vizet a pohárba !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest