2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Vajon miért zárt ülésen tárgyalják holnap egy nem kicsi belterület elővételi jogát az Önkormányzatnál ? Él az elővásárlással vagy épp lemond róla a kerület ?

2 min read

2021. december 16-i, ez évi utolsó önkormányzati testületi ülésen utolsó, zártkörtben átbeszélendő napirendi pont, a Budafoki út mentén található 4025/8 hrsz sz.ingatlan, amelynek elővásárlási jog gyakorlásáról terjeszt be indítványt Dr. László Imre polgármester.

Ittb tekinthető meg szebb felbontásban bal felül beírve a 4025/8 számot:

https://terinfo.ujbuda.hu/

Íme szebb minőségben:

https://www.google.hu/maps/@47.4634237,19.0502417,389m/data=!3m1!1e3

A területen belül található többek közt  a BudaPlaza Irodaház, Strike bowling club, az Árklub, a Kerex és AMCo is.

Kérdés hogy itt most élni kíván elővásárlási jogával az önkormányzat és megvásárol egy ekkora területet,, ami a jelenlegi költségvetési kereteket is figyelembe véve a terület általános értékbecslése alapján is nagyjából a lehetetlen vállakozás lenne, vagy esetleg épp az elővásárlási jogról történő lemondás, annak  átadása, eladása a cél. Természetesen nem feltételezek semmilyen turpisságot, vagy hátsó szándékot, egyszerűen csak érdekel, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, hogy mi történik, mi készül, mi várható ezen a nem kis területen, aminek megvitatását zárt körben tudták csak elképzelni.

A holnapi, idei utolsó testületi ülés nem csak ebből szempontból hordoz magában kérdőjeleket, nem csak emiatt figyelemet érdemlő majd az ülés, persze annak csak a nyílt része, így ebben a mostani kérdésben csak akkor leszünk okosabbak, ha a képviselőtestület részéről valami információ hivatalosan és szándékosan, vagy nem hivatalosan és esteleg nem biztos hogy mindenki örömére kiszivárog.

Kiváncsian várjuk a fejleményeket nem csak ebben az ügyben a testületi ülést követően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest