2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Mi nem épül szerencsére egyelőre a Kelenföldi Városközpont helyére….

3 min read

Az Újbuda.hu oldalon ha nem is egyszerűen, de meg lehet találni a a Kelenföldi városközpontra beadott pályázatok pár képre leszűkített változatait és a beterjesztő cégek nevét.

Íme ha valaki szeretné megtekinteni:  PÁLYÁZATOK

Van itt kérem minden mi szem s szájnak ingere, legalábbis, ha valaki bukik a minél több beton és minél kevesebb természet kombóra. És ahogy ez várható volt a képek tanulsága alapján nem spóroltak az emeletekkel sem, láthatóan rendesen ki akarták használni, amit a KÉSZ megenged. (na ezért kell minél gyorsabban megváltoztatni a területre vonatkozó építési szabályokat.)

Ha pedig valaki rár-rá nézeget mondjuk az Optenben a pályázókra, hát az is megér egy misét….:-) Van akinek a saját tökéje az éppen eléri az 5 milliót, az árbevetéle meg éppen meghaladja a 3 milliót, a dolgozói létszám pedig 1 (mármint a bejelentett) Nos nem kell nagy logika, hogy kitaláljuk, a valódi befektető nem mutatta meg az arcát, helyette ilyen rendkívül komoly tőkeháttérrel rendelkezők játszák el a befektető szerepét.  De van itt befektetési alap, és mint tudjuk a befektetési alapok nem az adott területen élők kifejezett érdekvédelmi szerve 🙂

Az is látható, hogy a tervek zömében a “Zöld” maximum biodíszelt szintjén jelentkezik, olyanokat már ne is említsek, hogy vízgazdálkodás-hasznosítás, ha már ilyen írdatlan feleületek állnak a rendelkezésre.

És végül van olyan is, aki saját facebook oldalán a következőt írta a saját terve alá:

“A Tétényi út, Etele út, Bikás park átal határolt területre készített vázlattervünk az előírásoknak megfelelően, a helyi lakosok igényeit figyelembe véve készült.” Biztos rengeteg itt élővel beszélgethettek, ami alapján meg tudták az igényeinket, amibe többek a közt a diákszálló is belefért. 🙂 No meg új (tehát még nem létező szolgáltatásként) az edzőterem, könyvtár, étterem… A tervezők figyelmét elkerülhette, hogy étterem nem is egy, ráadásul az itt élők pénztárcájához igazítva, edzőterem, könyvtár most is van, így ez aligha új funkció

“Az új épületekbe a meglévő funkciókat megtartva (élelmiszer üzlet, piac, bank, kifőzdék, kisebb szolgáltató üzletek, gyorsétterem, gyógyszertár), azokat új, a környék lakosságát is kiszolgálgáló funkciókat (óvoda, orvosi rendelő, edzőterem, diákszálló, könyvtár, éttermek, kávézók, iroda) terveztünk.” 

Többek közt az 11.300 itt élő, aki aláírta a petíciót az ingatlan eladása és lebontása ellen, az pontosan ilyen jellegű funkcióktól tartott (irodaház, szálláshely szolgáltatás), és ilyen  mennyiségú emelet (szint) számtól félt. Egy biztos nem egy helyen olvasgathattuk már eddig is, hogy az itt élők igényeihez igazítva, az ő érdekieket képviselve, stb, de érdekes módon az elmúlt egy évben senki nem kereste az itt élőket szervezett formában, hogy meg tudják mi a véleményük. Elég baj az, hogy ezt a véleményt egy petícióból kellett megtudni az érdekelteknek.

Íme az Ő verziójuk:

1 thought on “Mi nem épül szerencsére egyelőre a Kelenföldi Városközpont helyére….

  1. Remélem, hogy a petíciók indítói megosztják ezt a cikket minden aláíróval.
    Csak, hogy lássák, miket terveztek ide “az itt élő emberek igényeinek figyelembe vételével”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest