2022.05.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Orosz Anna az Újbudán átszelő vasúti teherszállítási tranzit útvonal ellen, és egyben a Hamzsabégi sétány és annak fái megmentése mellett…

2 min read

Minden idők legkorruptabb vasútépítése komoly pusztítást végezne a Hamzsabégi úti sétányon is – mondja Újbuda alpolgármestere.

Évek óta borzolja a kedélyeket a Déli Körvasút építési a XI. kerületben. A vasút fejlesztését senki nem ellenzi, de a kormány megint úgy akarja véghez vinni az építkezést, hogy a helybéliek véleményét nem veszik figyelembe. Ráadásul a megszokott módon iszonyatos túlárazás mellett kezdheti meg a munkát Mészáros Lőrinc cége, ahogy ez lenni szokott a Fidesz Magyarországán.

Simicskó István azt hazudja, mindent elkövet annak érdekében, hogy a vasútberuházás minél kisebb természetkárosítással járjon. Csakhogy az új vasútvonal építése hosszú évekig fog tartani, ami zajjal és felfordulással jár majd a Hamzsabégi út környékén lakók számára. Ráadásul a Hamzsabégi fák többségét is ki kell vágni a beruházáshoz.

Írja közösségi oldalán Orosz Anna. Az ellenzék újbudai közös országgyűlési képviselőjelöltje szerint Mészáros Lőrinc és Simicskó régóta közeli barátságot ápolnak. Ennek újabb fejezete a korrupt, túlárazott fairtási terv a Hamzsabégi sétányon. Mindezt a Déli Körvasút építésének keretében.

Ráadásul a vasúti teherforgalmat is Újbuda kellős közepén vezetnék át, pedig Orosz szerint lenne erre más megoldás is:

A teherforgalmat a V0-ás vasúti körgyűrűn el lehetne vezetni a városon kívül. Az a javaslatunk, hogy a minden idők egyik legkorruptabb beruházására szánt összeget inkább a Budapestet elkerülő V0-ás vasút fejlesztésére fordítsák. Ezzel biztosítani lehetne az újbudaiak nyugalmát, és meg lehetne menteni a Hamzsabégi fákat is.

Fogalmazta meg a megoldást a XI. kerület alpolgármestere, aki a Déli Körvasút építését nem ellenzi, ha az csak személyi forgalmat fog bonyolítani és a fákat is a lehető legnagyobb mértékben megóvják a kerület közkedvelt sétányán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest