2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A Hamzsabégi sétány és a POPÉK civil egyesület házatáján egyre több az álhír. Popék most videoriportban nyílt őszinteséggel beszél múltról, jelenről, jövőről…

3 min read

A Hamzsabégi sátány ügye nem “csak” az ott élők, hanem minden Újbudai ügye, hiszen a sétány, amit gyakorlatilag ki akarnak írtani, az Újbuda belvárosának a tüdeje. Talán nem véletlen, hogy az ügyben tevékenyen eljáró POPÉK Civil  egyesületről, illetve a munkájukról sokan próbáltak álhíreket gyártani.

Alig pár napja azonban pert nyert az állammal szemben az egyesület, és a mögöttük felsorakozó civilek, valamint kerületi civil egyesületek, és ennek óriási lett a visszhangja a kerületben, így ideje rendbe tenni az emberek fejében, hogy mit is akar pontosan a POPÉK, miért jöttek létre, mik voltak a céljaik, és mi várható azok után a Hamzsabégi sétány tekintetében, hogy megnyerték a pert az állammal szemben….

Ezekre a kérdések igyekezett választ adni az egyesület 3 aktív tagja, vezetöőe, akiből kettő ráadásul alapító tag is. Aki tényleg szeretné tudni az igazságot arról, hogy a POPÉK vasútfejlesztés ellenes-e (mint nem egy álhírben olvasható), hogy mit mondott ki a bíróság a körnezetvédelmi perben az itt lakó emberek életminőségének megőrzése érdekében, hogy miért fontos ez az ügy az egész kerületnek, minden itt élőnek, és persze, hogy miként támogathatjuk az egyesület munkáját, mert sajnos a per megenyrése még nem a végállomás….  erről nézhet meg most mindneki egy őszinte  beszélgetést, amolyan önvallomást a POPÉK aktivistáival. Amennyiben érdekel a kerület, ahol élsz, érdekel annak jövője, az életminőségünk alapvető kérdései, amennyiben szeretnél a gyermekeidre, unokáidra élhető környezetet hagyni, akkor érdemes időt szánnod és végig nézned ezt a riportot….

A riport utolsó 3 percét külön ajánlom figyelmébe kerületünk képviselőtestületének, minden egyes képviselőnek, alpolgármesternek és a Polgármester úrnak, hiszen néhány napon belül ez lesz a harmadik cikk amiben megkérem, egyben felszólítom kerületünk Önkormányzatát és egyben egyenként minden képviselőt, hogy hozzanak határozatot a Popék Civil szevezet anyagi támogatásáról, a per eddigi költségeinek kifizetése céljából.

Ahogy az a riportban is elhangzik már a per indításakor elemi kötelessége lett volna Újbuda vezetésének, hogy anyagilag és/vagy szakértők alkalmazásával is segítse a pert indító civileket, sőt mint érdekelt fél beszállhatott volna a perbe, de ha eddig ez nem sikerült, hát akkor legalább most, a siker kapujában hallgassanak a lelkiismeretükre és hozzák meg a szükséges döntést. Nem kértem fel személy szerint egyik képviselőt sem, hogy erre vonatkozó javaslatot terjesszen be a következő testületi ülésen, mert akkor szokás szerint azzal lennék megvádolva, hogy behozom a politikát egy közügybe, de megadom a lehetőséget, hogy bármelyik képviselő önálló döntéseként, az itt élőket képviselve nyújtson be erre vonatkozó javaslatot. Azt gondolom akkor csinálnak közügyből politikai kérdést személyek, ha a különböző pártok egymásra várva, majd jószokás szerint egymást leszavazva hagynak magukra kerületben élő kisnyugdíjasokat, kisembereket, akik eddig abból az igen csak szerény jövedelemükből is áldoztak arra, hogy egyáltalán el tudjon indulni a per. Ideje odaállni mögéjük politikai ideológia és hovatartozástól függetlenül…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest