2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Országgyűlési választás előtti utolsó percek Simicskó Istvánnal

3 min read

Dr. Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselőjének üzenete

Sorsdöntő választásra készülünk, hiszen arról döntünk, hogy családunk, gyermekeink jövője hogyan alakul majd. Éppen csak hogy fellélegezhettünk a két éve tartó, koronavírus okozta gyötrő bezártságból, amikor a közvetlen közelünkben kitört az orosz–ukrán háború. A kormánynak komoly kihívások jutottak ebben a ciklusban. Ha a maga komplexitásában nézzük, akkor ezek nemcsak katonai és egyben létbiztonsági kérdések, de mindez kiegészül a gazdasági folyamatok kiszámíthatatlanságával, elsősorban az energiahordozók világpiaci árának alakulásával, így látható igazán, hogy meghatározó, történelmi léptékű kérdésekben kell jó döntéseket hozni, amelyek valószínűleg évekre meghatározzák Magyarország jövőjét.

 

Mi nem azért akarjuk a kormányzást folytatni, mert a hatalom bűvölete éltet bennünket, hanem azért, mert van egy küldetésünk, amely nem más, mint Magyarország. Szeretnénk szolgálni a hazát, és a magyarokat. Ezért a választóknak olyan vezetőkbe kell helyezniük a bizalmukat, akik mindezen folyamatokat átlátják, azokat megfelelő higgadtsággal kezelik, és nem mindenféle lobbiérdekek mentén vagy improvizálva, hanem a magyarok érdekei szerint képesek meghozni a döntéseiket.

 

Ha összegeznem kellene az elmúlt három választási ciklus alatt történt fejlődést a főváros XI. kerületében, akkor büszkén mondhatom, hogy nagyrészt az állami támogatásoknak köszönhetően komoly beruházások valósultak meg. Egy élhetőbb és szerethetőbb kerületté alakult Újbuda. A szocialista kormányok alatt botrányos körülmények között megkezdett négyesmetró-építést befejeztük, ezzel jobban bekapcsolva Budapest közlekedésébe a kerületünket. Harminc év tervezgetés és baloldali ígérgetés után végre átadhattuk az újbudai polgároknak a Gazdagréti Tanuszodát. Elkészült a Szent Margit és a Szent Imre Gimnázium sportcsarnoka, továbbá felújítottuk a Szent Imre-templomot is. Meghosszabbításra került az 1-es villamos vonala, így már az Etele térig lehet vele utazni.

 

Összességében négyszázötvenmilliárd forintot költöttünk arra, hogy Újbuda szebb, modernebb és komfortosabb legyen. Nagyszabású terveink is vannak: világszínvonalú centrumkórház épül fel Dél-Budán, amely a legmodernebb technikákat és orvosi technológiákat kínálja majd a régió lakóinak, a V0-s vasúti híd megépítése pedig minden bizonnyal hozzájárul majd ahhoz, hogy a vasúti teherforgalom végre elkerülje a kerületet. A Citadella megújítása és a Kelenföldi vasútállomás épületének rekonstrukciója is hamarosan megvalósulhat.

 

Legfőbb feladatomnak Újbuda és a benne élő emberek békéjét, biztonságát és a kerület fejlődését tartom. A jövőben is az újbudai polgárok érdekeit szeretném képviselni az Országgyűlésben.

 

Amennyiben Ön is fontosnak tartja a Magyarországért végzett intézkedéseinket, kérem szavazataival támogasson most vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest