2023.09.24.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Találtam ezt-azt a postaládámban avagy egy kerületi közvéleménykutatás, aminek vannak nem nyilvánosságra hozott fejezetei is…

5 min read

A Lokálpatrióta szeptemberben lesz 2 éves, és nagy örömömre a népszerűsége töretlen, ami abban is megnyilvánul, hogy egyre többen fordulnak hozzám illetve osztanak meg velem információkat, dokumentumokat és kérik segítsek a nyilvánosság erejével…

A Postaládám és az emeil fiókomba is ma már több levél, csomag érkezik a Lokálpatrióta kapcsán, mint amit magánemebrkétn kapok. De a telefonhívások, messenger üzenetek is egyre gyakoribbak, a hírportálon is jönnek hozzászólások, a facebook oldalamon illetve csoportban pedig már egész akítív élet zajlik. A hozzám beérkező, beküldött problémás, vagy nem ritkán yganús ügyekhez már dossziékat kellett készítenem, hogy ne vesszek el a rengeteg információban. Természetesen nem rögtön tollat, pontosabban klaviatúrát ragadók, előbb iygekszem utána járni a leírtaknak, hiszen nem lehetek benne biztos, hogy valós, vagy fiktív információkkal találnak meg, valódi problémák, vagy csak egyéni sérelmek vannak az adott ügy mögött.

Tegnap megjelent egy cikk a hírportálon:

Egy közvéleménykutatás margójára avagy hogyan gondolkoznak az Újbudaiak, legalábbis a kutatásban részt vett 1500 fő…

Már ebben a cikkben is céloztam rá, hogy az Ujbuda.hu oldalon nyilvánosságra hozott közvélemény kutatás nem a teljes anyag, legalábbis több csatornán is erre kaptam megerősítést, és úgy tűnik ez nem volt alaptalan…..

Ma kaptam némi anyagot abból, ami nem jelent meg nyilvánosan ebből a kutatásból és a forrás további oldalakat is ígér… Őszintén szólva én nem értem miért nem nyilvános a közvélemény-kutatás teljes anyaga, hiszen ha már minket, itt élőket kérdezett egy közvélemény-kutató cég, akkor miért pont mi ne láthatnánk a kutatás végeredményét. A most hozzám eljuttatott anyagból az derül ki, hogy a nyilvánosságra nem hozott fejezet az Önkormányzati képviselők, alpolgármesterek, és a Polgármester úr és helyi országgyűlési képviselők ismertségét, munkájukkal történő elégedettséget mérték több féle aspektusból.

A Lokálpatrióta hasonló célból indított helyi facebook csoportokon belül még tavaly év végén, ami természetesen eszközök, lehetőségek hiányában nem lehetett reprezentatív (nem is ez volt a célja), így kicsit örömmel tölt el, hogy esetleg a hivatalnál elgondolkoztak az eredményen néhányan, és most hivatalból szerették volna reprezentatív minta alapján cáfolni vagy megerősíteni a decemberi felmérés eredményeit.

Az egy téves konklúzió, hogy esetleg azért kell távol tartani a nyilvánosságtól az adatokat, mert lennének, akik az eredményüket gyengének ítélnék meg. Egy képviselő legyen képes nyitott lenni és elfogadni a visszajelzéseket és levonni, ha szükséges a következtetéseket, vagy akár változtasson. Senki sem tökéletes, de aki a tökéletlenségét elfedni igyekszik, az menthetetlen és gondolom nem fogja érteni, amikor a választók megítélése a negatívból, vagy a közönyösből az elutasításba fordul.

Bár a megküldött anyag alaki és formai jegyei alapján egyértelműen illeszkedik abba, ami megjelent nyilvánosan, de azért visszaellenőriztem megfelelő csatornákon, hogy a hozzám beérkező dokumentáció valóban létezik.

Szeretném azt hinni, hogy csak félreértés, vagy technikai malőr, hogy a közvéleménykutatás anyagának csak egy része került ki az Újbuda.hu oldalra, ezért picit várok konkrétumok megjelentetésével, hátha felkerül az anyag a már megjelent mellé, és így az Újbudaiak megtekinthetik a közvélemény-kutatás teljes anyagát. Nem mellesleg sok olyan dolgot állapított meg a kutatást végző cég, ami erős megfontolásra kell, hogy késztessen minden pártot és képviselőt, és igen csak javítani kell a kommunikáción, ezért én ilyen szempontból hasznosnak tartom a felmérést, még ha látok is benne hibákat, hiányosságokat. A Civil Szervezeteknek is van levonható tanulság, mert mi is legyünk önkritikusak, a következő Civil tanács ülésén erről beszélni is fogok.

És végül szeretném jelezni, hogy semmilyen alaki, formai jegy nem szerepel az anyagon, ami arra utal, hogy tikosította volna a képviselő testület, amit az is alátámaszt, hogy ahogy Junghausz Rajmund képviselő úr írta egy bejegyzésében, nem csak a Fidesz, de az ellenzéki összefogás több pártjának tagjai és frakciója sem tudott a felmérésről eddig, így titkosítani sem titkosíthatták.

Folytatás következik vagy az Önkormányzat vagy a Lokálpatrióta jóvoltából, és remélem mindenki levonja a pozitív és a negatív konzekvenciákat is a kutatásból, és ennek megfelelően képesek leszünk változtatni ott és annak, akinek kell.

Természetesen nem csak erről, hanem egyéb hozzám beérkezett ügyekről, problémákról is újabb cikkek fognak megjelenni, függetlenül attól, hogy kit, kiket érint, legyen az politikus (bármelyik oldaltól, vagy párttól), gazdasági, kultúrális, stb. szereplő. De mindig helyet kap a Lokálpatriótába az elismerés, a dícséret, ha az itt élők érdekében bárki bármilyen apró dolgot tesz is, hiszen számomra, és a Civilek számára egyetlen politika fontos, a LAKOPOLITIKA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest