2022.08.09.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Itt az ideje Újbudán (is) népszámlálást tartani és olyan kérdéseket feltenni, amiből tényszerű adatok derülnek ki, így van mire építezni az Önkormányzatnak.

4 min read

Azt már tudjuk, hogy Újbuda a túlépítkezéstől, és az ezzel sajnos együtt nem járó infrastrukturális fejlesztések hiányától szenved, de a parkolás egyre jobban az idegeket borzoló probléma, ahogy az egészségügyi ellátás kerületi lehetőségei, és még lehetne sorolni a problémáinkat…. De ha változtatni szeretne az Önkormányzat, ahhoz pontos adatokra is szükség lenne…

A statisztika  nem egészen 160.000 lakosról beszél Újbudán, bár közel sem friss adatokra építve, de számtalan helyről halljuk, hogy már túlléptük a 180.000-et, de ha az utolsó statisztikai mérés utáni időszak már átadott új lakások számából indulunk ki, akkor is jelentős többletnek kell mutatkozni. Ezek az eltérések messze nagyobb értéket mutatnak, mint a statisztikai hibahatár, ezért éppen ideje lenne kerületi népszámlálást vagy bármilyen más formában például ezt az adatot is a helyére tenni.

Mégis mi alapján mondjuk azt ki, hogy Újbuda megtelt, vagy nem telt meg, ha azt sem tudjuk hányan élünk életvitelszerűen a kerületben, hogyan tervezhetünk megfelelő adatok nélkül infrastruktúrális feladatok tekintetében. És erre még a jövő tervezés kapcsán pontos adatok kellenének arról is, hogy 5-10-15-stb éves ciklusokban a már kiadott építési engedélyek száma alapján milyen mértékben növekszik a kerületben élők száma.

Az itt élők számán túl egyéb adatok tekintetében is sokkal több adatra lenne szükség. Itt van  parkolás kérdése, ahol számtalanszor hallottuk, hogy például Őrmező és térségében az agglomerációból érkezők jelentik a problémát parkolás ügyben. De honnan tudhatjuk, hogy ennek valójában mekkora kihatása van, ha nincsenek adataink arról, hogy Újbudán, illetve  annak egyik különböző körzetében élők hány gépjárművel rendelkeznek, amit a helyszínen parkoltatnak, ebből hányan rendelkeznek saját beállóval és hány gépjárművet tárolnak adott napszakokban “rendeltetésszerűen” közterületen. Milyen időszakokban van rendszeresen Újbudától távol a gépjármű, azaz milyen közlekedési szokásaink vannak. Hányan használják a parkolókat és milyen gyakorisággal alkalomszerűen, például lakhelyünkön rokonok, barátok, ismerősök látogatása, vagy újbudaiak  nem lekhelyen történő parkolás (orvos, bevásárlás, iskola, munkahely, stb) A parkoló övezetek ialakítása önmagában egyáltalán nem biztos, hogy megoldást jelent, hiszen mi van akkor ha adott körzuetekben alkalmi aprkolástól függetlenül már most több az autó, mint amennyi a parkolóhely  ? És kérdések sorát még lehetne folytatni, de csak az ezekre adott válaszok alapján lehet valós parkolási térképet létrehozni és ez alapján levonni a következtetéseket. Persze lehet azt mondani, és ha nem válaszolnak az itt lakók ? Nos parkolás ügyben szerintem elegendő azzal kezdeni a kérdőívet, hogy az itt élők áltak használt gépjárművekre kiadható parkoló kártyák kiadásához készül a felmérés, és egyől nem tagadnánk meg a választ. De a kerékpárutak vagy a tömegközlekedés tekintetében is milyen jó lenne tudni, hogy hány családnak nincs autója, és kinek van, de alternatív közlekedést is használ, azt milyen gyakorisággal, hány ember rendelkezik kerékpárral ás hányan használják adott rendszerességgel a közösségi közlekedés kerékpáros vagy rolleros változatát. Hány olyan gyermek él a kerüeltben, akiről már feltételezhető az önálló közlekedés, de még nem valószínű a saját gépjármű használata, hiszen ők állandó használói a tömegközlekedésnek, de az is érdekes, hogy ezek hány százaléka használja rendszeresen a közösségi közlekedés más formáját.

Egy ilyen kérdőív (személyes kérdezők alkalmazása mellett kitérhetne a kerületi zöldintenzitásra is, hogy konkrét adata legyen az Önkormányzatnak arról, hányan szeretnének a jelenlegi 6nm/fő zöldterületi intenzitásnál többet. A sort még simán lehetne bőviteni felteendő kérdésekkel, egy biztos, amig nincsenek tényleges adataink, addig minden egyes intézkedés kicsit oylan, mint bekötött szemmel lövöldözni céltáblára, nincs kizárva, hogy így is célba találunk, de a valószínűsége kicsi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest