2024.04.20.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Itt a lehetőség, hogy a Lokálpatrióta segítségével eljuttasd a kérdéseidet Újbuda képviselőinek és az Önkormányzat vezetésének…

7 min read

Itt a lehetőség írd meg vagy szavazz mások által megadott verziókra, hogy miről kérdeznéd az Önkormányzati képviselődet vagy bármely más képviselőt a kerületben, beleértve az alpolgármestereket illetve a polgármestert is.

A Lokálpatrióta felkeresi őket és felteszi nekik a kérdésedet, majd megírja a válaszukat, természetesen azt is, ha valaki elutasítja a válaszadást. Ennek érdekében egy szavazást indítottam a Lokálpatrióta facebook csoportján belül, ahol szavazhatsz a már ott megjelent kérdésekre, azaz Téged is érdekel a feltett kérdésre adott válasz, vagy folytathatod saját kérdésed beírásával, amire pedig mások szintén rátehetik a szavazataikat. Itt tudsz Te is szavazni: https://www.facebook.com/groups/www.lokalpatriota.net/permalink/566010094853074
Az Önkormányzat nem rég elkészült közvélemény-kutatásának eredménye alapján az derült ki, hogy az Újbudaiak túlnyomó többségének fogalma nincs arról, hogy ki a körzetének önkormányzati képviselője. Nos lehet azon elmélkedni, hogy mennyire látványos vagy sem az adott képviselő munkája, ha ennyire nem ismerik, de legyünk önkritikusak magunkkal szemben is, és tegyük fel a kérdést mennyire érdekel minket a saját környezetünk, a saját – remélem szeretett – kerületünk, ha még azzal sem vagyunk tisztában kihez kellene fordulnunk, problémáinkkal, kérdéseinkkel, javaslatainkkal.
Civilek, Lokálpatrióták Ébresztő ! Nem nyugodhatunk bele abba, hogy a kerületünket szép lassan vagy inkább gyorsan felzabálják az ingatlanfejlesztők, hogy komplett erdőket tüntetnek el engedélyek nélkül (lásd Madárhegy), hogy a profit éhség és a korrupció áldozata legyen a Hamzsabégi sétány, amit vasút fejlesztésnek próbálnak álcázni. Nem tűrhetjük, hogy az egykori zöldövezeti kerületből közúti és vasúti tranzit pályát, és azt körül ővező elit beton gettót csináljanak.
Arról panaszkodunk, hogy milyen hosszú a várólista az egészségügyi ellátó rendszerünkben, és vajon mennyivel lesz hosszabb , amikor a rozsdaövezetnek hívott Dunaparti területre tízezrével szórják be embereket, természetesen – mint ahogy eddig is – az ehhez szükséges humán és műszaki infrastruktúrális fejlesztések nélkül.  Arról írunk , olykor morgunk a kerületi facebook csoportokban, hogy egyszerűenn a kerület több helyszínén nem lehet óvodai, bölcsődei helyekhez jutni, de belegondolunk abba, hogy az ingatlanfejlesztők feneketlen gyomra csak néha, amolyan morzsaként termel ki egy-egy csoportnak szükséges helyszínt a betondzsungelen belül, de hol van ehhez ahhoz képest, amire szükség lenne. Tök jó, hogy az Önkormányzat részéről valaki elmegy tárgyalni vagy inkább kuncsorogni a lakóparkok építőihez, és elérünk olykor némi lakásszám csökkentést, zöldintenzitás növekedést, vagy egy óvodai csoport számára alkalmas helyet, igaz azt is többnyire magán óvoda jelleggel, de most tényleg így kell ennek működni ?  A kerület egyik legnagyobb problémájának tartjuk a parkoló helyek hiányát, és van aki azt gondolja, hogy az újabb és újabb lakóingatlan és irodaház projektek, pont annyi parkolót építenek, mint ahány autóval érkeznek a beköltözök és irodahasználók ? Hát persze, hogy nem, akkor viszont a már parkolási szempontból élhetetlen kerületünknek mi lesz a sorsa a következő években ? Meg tudja mondani valaki, hogy jelenleg hányan élünk Újbudán ? (óvatos becslések is 160-180.000 közé teszik ezt a számot, na most ehhez lehet hozzáadni csak a BudaPart ingatlan projekt által az általuk beismert cirka 25-30.000 új kerületbe érkezőt, és akkor hol van még a többi fejlesztés…. Már csak Debrecenben laknak többen Budapestet leszámítva, mint Újbudán, de karnyújtásnyira vagyunk, hogy Őket is megelőzzük, de akkor mégis mikor telik be Újbuda ?
Igen lehet közönyösnek, rezignáltnak, fásultnak, beletörödőnek lenni….   Igen lehet azt modani a lelkismeretünknek, majd más, majd valaki  megoldja, és persze otthonról, a fotelból, lélekben támogatom az ügyet….   Igen lehet arra hivatkozni, hogy fárasztó napom volt, és úgy általában mindenhez lehet indokot gyártani, amikor épp nem megyünk el egy a kerületünk jövője érdekében szervezett demonstrációra…  Igen mindent lehet, de tudni kell majd belenézni a gyerekeink, az unokáink szemébe, tudnunk kell vállalni a felelősségét annak, mit nem tettünk meg annak érdekében, hogy nekik is legyen jövőjük itt Újbudán, ahogy nekünk is volt 30-40-50 évvel ezelőtt.  Szerencsére vannak igazi lokálpatrióták, hitüket megörző verhetetlen civilek, akik nem csak magukért, és a családjukért, barátaikért harcolnak nap mint nap (legyen bárki is az “ellenség”), hanem minden Újbudaiért is, de mennyivel egyszerűbb, mennyivel könnyebb és logikusabb lenne, ha odaállnák melléjük, ha a vállainkat egymásnak szorítva kimondanánk, hogy….
ELÉG VOLT ÚJBUDA TÖNKRE TÉTELÉBŐL, ELÉG A FELELŐTLEN TÚLÉPÍTKEZÉSBŐL, ELÉG VOLT A ZÖLD TERÜLETEINK RENDSZERSZINTŰ PUSZTÍTÁSÁBÓL !
MIKOR JELENTJÜK KI VÉGRE, HOGY VISSZA VESSZÜK AZT, AMI A MIÉNK, ÉS AZ ITT ÉLŐK FEJE FÖLÖTT RÓLUNK SEM KORMÁNY, SEM ÖNKORMÁNYZAT, SEM PÁRTOK NEM HOZHATNAK DÖNTÉSEKET… NEM KELL A PARASZTVAKÍTÁS A LAKOSSÁGGAL TÖRTÉNŐ PÁRBESZÉDRŐL EGYIK OLDAL RÉSZÉRŐL SEM, AMÍG NAPONTA SZÜLETNEK DÖNTÉSEK A MEGKÉRDEZÉSÜNK NÉLKÜL ! ÚJBUDA AZ ITT ÉLŐKÉ, A POLITIKAI SZEREPVÁLLALÁS PEDIG SZOLGÁLATRÓL SZÓL, NEM SZABADRABLÁSRÓL ORSZÁGOS ÉS HELYI POLITIKÁBAN EGYARÁNT…
Fentiek is okot adnak arra, hogy fel tedd a számodra fontos kérdéseket a Lokálpatrióta segítségével a helyi képviselőknek, legyenek azok bármely párt tagjai….
És ez ami miatt most már komolyan el kell gondolkodni azon, hogy bizony helye van az Újbudai Civilek képviselőinek az Önkormányzat képviselő testületében, akár a mérleg nyelvének is mondhatjuk Őket. A kerület egyébként országosan talán legerősebb civil szervezeteinek jelölteket kell állítani, nekünk Újbudaiaknak pedig bizalmat kell szavazni számukra, hiszen a politikai pártokba vetett bizalmunk nagyon sokaknál már teljesen megingott. Az önkormányzat képviselő testületében nem politikai homokozót kell építeni, ide bizony olyan képviselők kellenek, akiknek nem a párt és frakció fegyelem az első, hanem azok bizalmának megszolgálása, akiktől a szükséges szavazatokat megkapták.  Ha most elküldöd a kérdéseidet vagy mások által beküldött kérdésekre szavazól, akkor pontosan azt tudod bizonyítani magadnak, hogy a képviselők párt katonák vagy a Te és minden Újbudai érdekeit szolgáló köztünk élő lokálpatrióták…

Szavazz, kérdezz és lássuk mit válaszolnak Újbuda képviselői és/vagy az Önkormányzat vezetése…

és végül íme pár  kérdés, ami az elmúlt néhány órában már felkerült szavazásra:

  • Az újbudai Fidesz-KDNP frakció támogatja-e a kerületen belül újabb 10 ingatlan fejlesztési projekt esetében a kiemelt állami beruházási jogkör megadását ?
  • Mit tesznek annak érdekében, hogy Madárhegyen az elviselhetetlen építkezési hullám végre befejeződjön ?
  • Felújításban gondolkozik az Önkormányzat vagy lebontásban és újra építésben a Kelenföldi Városközpont kapcsán ? (természetesen Fővárost is bevonva ebbe a kérdésbe)
  • Mikor várható Madárhygen érdemi infrastruktúra fejlesztés (játszótér, óvoda, iskola, park, bolt, stb)
  • Terveznek-e intézkedést a Madárhegyi szálloda építés kapcsán (feltöltés, zöld terület letarolása, munkagépek általi rombolás)
  • A kerület mely részeit érinti a KÉSZ (kerületi építési szabályzat) átalakítása és mikor állnak már neki ?
  • Lesz vagy sem új alpolgármester Orosz Anna távozását követően ?
  • Igaz a hír, hoyg Molnár Gyulát önkormányzati funkcióba szeretnék ismét helyezni ?
  • Miért nincs az első körben az új parkolási zónák kijelölése tekintetében Őrmező ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest