2022.06.27.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Kezdhetünk ismerkedni a biciklizés vagy a ygaloglás szépségével…. Óriási bajban a BKV, akár le is állhat a tömegközlekedés

3 min read

Óriási drágulás, alkatrészhiány és milliárdos többletkiadások: bajban a BKV, sorra mondanak fel a beszállítók

Egyre több pénzt kérnek a BKV beszállítói a nyersanyag drágulás és az Ukrajnában zajló háború miatt – értesült a Népszava.

Szinte nincs olyan beszállítói szerződés, amin ne akarnának változtatni az üzleti partnerek, a BKV pedig igyekszik minden beszállítóval megegyezni a pénzügyi kereteken belül, mert egy új tenderen várhatóan még rosszabb ajánlatokat kapnának. A beszállítók többsége azonban 30-50 százalékos felárat is kérne, amire nincs pénz. -jelent meg a Népszavában

A BKV szerint „megsokszorozódott a szerződésmódosítási igények száma a háború közvetett gazdasági hatásai – árfolyam-változás, gyártói áremelések, szállítási határidők, alapanyaghiány, fuvarozási kapacitások stb. – miatt. Az áremelési kérelmek számával együtt a felmondások száma is folyamatosan növekszik, idén április végéig 36 szerződést mondtak fel az üzleti partnerek. Ez éves szinten több tízmilliárd forintos többletkiadást jelent”, írják.

A beszállítói, gyártói visszajelzések alapján fennakadások, problémák lehetnek a gyártóknál az alapanyag ellátással és a szállítással egyaránt. A BKV folyamatosan tárgyal a beszállítókkal és minden intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy az utasok minél kevesebbet érezzen a problémákból.

Ha viszont nem lesz alkatrész, illetve nem tudnak fizetni az áramért és az üzemanyagért, akkor leállnak a járművek, írja a Népszava.

A háború a hármas metró felújítását is akadályozhatja. Az M3-as metró infrastruktúráját felújító Swietelsky Vasúttechnika Kft. az elmúlt hetekben már jelezte a BKV-nak, hogy az orosz–ukrán háború hatással lehet a munkavégzésre többek között a korábban Ukrajnából beszállított acélanyagok beszerzésének ellehetetlenülése, valamint a szállítási költségek növekedése miatt. A BKV jelenleg is keresi a hazai és egyéb alkatrészbeszerzési és szállítási lehetőségeket.

A cég nincs jó anyagi helyzetben: az idei üzleti terv 142 milliárd forintos közszolgáltatási díj mellett 26 milliárd forintos veszteséggel számol. A kormánytól várnak 14 milliárdot az energiaár- robbanás ellensúlyozására, felvennének 10 milliárd forint folyószámla hitelt, 6 milliárd szállítói számla kifizetését jövő évre tolnák át, az adóhivataltól pedig halasztott adófizetést kérnek. Kérdés, ebből mi fog megvalósulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest