2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Újbuda legnagyobb túlélője egy Szombathelyi… A Dr. Czeglédy féle ügyvédi iroda láthatóan mindennek ellenáll, ez is csak politikai akarat kérdése

3 min read

A tegnapi Önkormányzati testületi ülésen ismét, sokadjára napirenden volt, hogy az Önkormányzat szüntesse meg az együttműködést, a szerződését, a Dr. Czeglédy féle ügyvédi irodával, és természetesen sokadjára is leszavazták a javaslatot…

Legutóbb Novák Előd terjesztette be azt a javaslatot, amit az Önkormányzat idei első testületi ülésén szavaztak le a képviselők, pontosabban ezek egy része, most Junghausz Rajmund próbálta áttörni a falat természetesen sikertelenül. Érdekes epizódja volt az ülésnek, amikor a Mi Hazánk Mozgalom új képviselőjelöltje Szecsődi Patrick felszólalt, és egyetértve a beterjesztővel kérte a szerződést megszüntetését, amire a beterjesztő annyit reagált, hogy imádja a Patrick naiv lelkesedését és szeretné, ha ezt megőrizné a következő 60 évben, de sajnos ez nem az a kör, ahol ennek eredménye lehetne. (mondjuk egyetlen szavazaton múlott, így akár lehetne is alapja Patrick naiv lelkesedésének)

Már az év eleji leszavazásnál is azt írtam a Lokálpatriótában  hogy nehezen érthető a Momentum álláspontja, aki most is, ha minden igaz a tartózkodók táborát erősítette, hiszen 2019-ben még teljes volt a felháborodás a Momentum részéről is Czeglédy Csaba ügyében :

„Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. Ez a koalíciós városvezetés közös morális követelményeibe nem fér bele. A helyzet pont olyan, mintha Orbán Viktor ügyvédjét, Bajkai Istvánt bízná meg átvilágítással a kormány – a DK ebben az esetben nyilvánvalóan fel lenne háborodva.”

„A Momentum képviselői egyik kerületben sem tudtak előre Czeglédy kiválasztásáról, a döntést polgármesteri hatáskörben, egyeztetés nélkül hozták a kerület vezetői. Sőt, még ma sem áll rendelkezésünkre egyértelmű információ a megbízás státuszával kapcsolatban.” nyilatkozott anno a Momentum frakciója.

Igen a jelenlegi képviselő testületi összetételnek köszönhetően tartózkodás is elegendő lehet egy javaslat elkaszálásához, de azt gondolom azért az magyarázatra szorulna felénk, Újbudaiak felé, hogy mi az amitől a 2019-es heves ellenállás a tartózkodás mögé bújva alapvetően kokettálássá változott.

Nehéz megérteni egy ilyen felettébb kényes ügy mögé miért állnak be a pártok, azok különösen, akik pont az ellenkezőjét gondolták ebben a kérdésben nem is oylan régen… Így marad a megállapításom, amit ez év elején az előző beadvány elkaszálásakor is tettem:

Hát ezért utálom én és a civilek többsége is a politikát, mert a politikai alkuknak gyakorlatilag bármi, bármilyen ügy az áldozata lehet. “Egyéb”érdekek mindent felül írhatnak és jöhet a pálfordulat akár.

Sebaj, akkor majd fél év múlva gondolom jön az újabb beadvány, hasonló kéréssel lehet majd a naivan lelkesedő Szecsődi Patriktól, amire majd menetrendszerűen érkezik a reggeli 6.20-as gyors és elkaszálja a naivitás minden lehetséges gyümölcsét 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest