2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

2024-ben október helyett májusban lehet esetleg az önkormányzati választás, amit költségmegtakarítással indokol Kocsis Máté…

2 min read

Megváltoztatnák az önkormányzati választás időpontját Kocsis Máté javaslatára..

Spórolási szándékkal változtatnának a választásokon: 2024-ben egy napon tartanák az európai parlamenti és az önkormányzati választást – közölte Kocsis Máté egy keddi háttérbeszélgetésen. Az állam így 9-10 milliárdot spórolhat.

Ez azt jelenti, hogy október helyett májusban lenne az önkormányzati választás ezentúl, együtt az európai parlamenti választással, az erről szóló törvényjavaslatot jövő héten nyújthatják be a parlamentnek. A javaslattal kapcsolatban alkotmányossági aggályok sem lehetnek, mondta Kocsis Máté az Origo kérdésére, mert a jelenleg hivatalban lévő önkormányzati vezetők mandátuma 2024 októberéig tart. Májusban arról dönthetnek majd a választók, hogy 2024 októberétől 2029 októberéig kik vezessék az önkormányzatokat.

 

Ennek elvben így csak technikai jelentősége van, igaz a választások után, ha az adott Önkormányzatnál októberben változás állna a vezetésbe illetve a mandátumok arányában, akkor abban a bizonyos 3 hónapban már nem igazán hozhatnának semmilyen intézkedést, csak a napi működésről dönthetnének, viszont cserébe azok, akik megélhetési politikusok, azoknak nem kell aggódni 3 havi apanázs elvesztése miatt 🙂

Azon pedig majd gondolom sokat fognak tanakodni az előre jelző cégek, akik évek óta képtelenek helyesen előrejelezni bármit is, hogy na akkor most melyik oldalnak kedvezőbb egy tavaszi választás egy őszivel szemben.

Amin valóban sokat változtatna ez a helyzet, hogy előbbre jön a választási kampány, amit már elég rendesen utálnak az emberek előre is. Na még valami olyan rendelet jöhetne, hogy költségmegtakarítás okán innentől egy forint ne járjon a pártoknak, tartsák el őket a saját hívőik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest