2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Vitézy Dávid levitézlett és elvették tőle az NKK-t, sőt még a szaktárca alól is kikerült, na most akkor hogyan tovább Déli Körvasút ?

3 min read

Nemcsak kint a budapesti utcákon történnek érdekes dolgok, hanem egyes kormányzati szobákban is – így onnan is kiszivárognak a hírek, hiába a párnás ajtók…

Magasról lehet nagyot esni. Pünkösdi királyságnak bizonyult Vitézy Dávid nagy tarolása, amivel mindent maga alá gyűrt a közlekedés területén, amit csak lehetett. A tarolás során ugyanis olyan sok mindenkivel veszett össze és olyan sokakat alázott meg, hogy annak várható volt, hogy következményei lesznek. Nagy gonddal felhizlalt, 300 fős cégét, amelyet eddig vezérigazgatott (most NKK névre hallgat, előtte BFK, azelőtt meg KKBK néven futott) úgy ahogy van elvették tőle, sőt, a szaktárcától is. A döntést a hírek szerint egy üvöltözésbe torkolló “megbeszélés” után hozta meg a kormány, ahol is Lázár János érvényesítette akaratát, a mai naptól már ő a cég tulajdonosi joggyakorlója és nem Palkovics László vagy Vitézy Dávid. A döntés a mai közlönyben már meg is jelent,

 

https://magyarkozlony.hu/…/23c0a0ab039a2bb0823…/letoltes

 

(3/2022. (VII. 13.) GFM rendelet, amely az 1/2022. (V. 26.) GFM rendeletet módosítja úgy, hogy az NKK Zrt. feletti tulajdonosi joggyakorlást a TIM-től az ÉBM-hez helyezi)

péntektől pedig már Lázár embere lesz a hírek szerint a cég élén.

A brutális költségekkel dolgozó Vitézy-cég eddig tervezéssel és projektmenedzsmenttel foglalkozott (eredmény nélkül), ami egy közlekedési központnak csak az egyik lába. Kérdés, hogy a másik lábát, a közszolgáltatások szervezését és megrendelését engedik-e a BKK modellhez hasonlóan állami szinten is létrehozni, amire amúgy nagy szükség lenne. De akármi is lesz, a beruházási lábát már kirúgták. Persze, az sem biztos, hogy lesznek egyáltalán beruházások, hiszen az uniós források megszerzése eddig nem sikerült és az idő egyre csak fogy.

További súlyos összecsapások várhatóak a projektek körül, melyik maradhat, melyiket kell törölni. A helyzet óráról órára változik. Új vasúti stratégiát (Főtervet) kell a kormány elé vinni július 27-re, és a hatásköri viták továbbra sem oldódtak meg.

Azzal, hogy az NKK Lázár Jánoshoz került, két projektmenedzsment cége is lett, ugyanis egy korábbi csatában a NIF Zrt-t már elvitte Vitézy elől. A hírek szerint Lázár a NIF Zrt-t 2023. január elsejével megszünteti, de a projektmenedzsment feladatokat nemigen lehet egy minisztériumon belülről intézni, ráadásul az ÁFA ügye is bejátszik, pont jól fog jönni tehát egy másik cég, amit könnyebb átszervezni, mint a javíthatatlannak ítélt NIF-et.

– Hírforrás: VEKE

 

Bízzunk benne, hogy a sok pozicióharc, és átláthatatlanság mezsgyéjén a fakivágók is eltévednek, s nem érnek el a Hamzsabégi sétányhoz, egyhamar!? 🙂 -írja a POPÉK Civil Egyesület

Mi megyünk a Magunk útján tovább az új környezetvédelmi engedély hatósági engedélyeztetési eljárásba való tevékeny részvétellel, ill. az EU-s finanszírozási oldal megfelelő szintű szakmai tájékoztatásával – az elhibázott Déli Körvasút terveiről, és a V0 tehervasúti korridor mielőbbi létrehozásának szakmai fontosságára való felhívással!

 

Kitartó érdekvédelmi munkánknak meg kell hoznia a várt eredményt, Újbuda zöld folyósójának és a lakosok egészségének és az ingatlanjaik műszaki állapotának védelmében!

Kérjük további támogatásukat ehhez a munkánkhoz!

 

Köszönettel;

     Bárkovics József  – elnökségi tag, egyik alapító

     POPÉK Egyesület

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest