2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Egy nagy elmaradást pótolva létrejött a 14. sz. egyéni választókörzet (Gazdagrét – Sasad – Sas-hegy) nyilvános facebook csoportja

5 min read

A körzet eddig képviselője, Bedő Dávid valamiért nem fektetett hangsúlyt arra, hogy legyen egy közösség építő csoport a 14.sz választókörzetben, egyben hivatalos üzenőfal a terület képviselőjéhez, pedig ez mondhatni értelemszerű lett volna… Most ezt igyekszik pótolni a Lokálpatrióta az ott élők érdekében.

Gazdagrét és környékét 3 választókörzet fogja egybe, és a másik két körzetnek van, az adott körzet képviselője által üzemeltetett facebook csoportja, egyben üzenő fala a képviselő felé. Mivel közeleg többek közt a 14. sz. egyéni választókerületben egy időközi választás, ahol a Parlamentbe bejutott Bedő Dávid helyére kell az itt élőknek alkalmas jelöltet választani, ennek elősegítése érdekében is, de hosszú távon közösség építés jelleget is hangsúlyozva hoztam Létre a Lokálpatrióta szerkesztő-tulajdonosaként ezt az új csoportot, Ezzel egyben az adott csoport politikai pártoktól és oldalaktól történő függetlenségét is garantálom, de természetesen ettől még admin vagy moderátori jogot fog kapni a szeptember 18-i választás nyertese, hogy minél hatékonyabban tudjon kommunikálni az itt élőkkel és tájékozódni az itt élők problémáról.

És akkor a csoport elérhetősége: KATTINTS IDE

És a nyitó bejegyzés vagy más néven a csoport működésének céljának a leírása:

“Ez a nyilvános csoport Újbuda 14.sz. választó körzetének nyilvános csoportja, amelynek elsődleges célja az ebben a körzetben élők, itt dolgozók, itt rendszeresen tevékenykedők között az információ megosztás, közösség építés.
Ez a csoport egyben üzenőfala a körzet önkormányzati képviselőjének, így itt közvetlenül értesítheted a képviselődet a körzetben lévő problémákról, megoldásra váró ügyekről, egyben a terület minél élhetőbbé tétele érdekében ötleteidről, javaslataidról. Eddig Bedő Dávid volt a képviselő, de ő visszaadta önkormányzati mandátumát, az új képviselőre majd szeptember 18-án tudtok szavazni. Amikor az új képviselő megválasztásra kerül, annak fogok adni admin jogot, de mint helyi Civil és egyben Újbuda független hírportáljának, a Lokálpatriótának a szerkesztő-tulajdonosa meg tartom majd az admin jogot annak érdekében, hogy ezt a csoportot egyetlen politikai oldal vagy párt se sajátíthassa ki, és tegye ezáltal politikailag elfogulttá, még akkor sem, ha az adott párt tagja lesz a terület önkormányzati képviselője. Az oldal tehát megmarad hosszútávon is függetlennek, ahogy ezt a Lokálpatrióta is képviseli.
Számomra kizárólag a lakópolitika, Újbuda és az Újbudaiak érdeke a fontos, beleértve környezetünk védelmét, a túlépítkezés leállítását, az állat és természetvédelmet, zöld és Öko célokat, Újbuda és ezen belül a 14. sz. egyéni választókörzet minél élhetőbbé tételét.
A csoport célja a közösségépítés is, így bárki megoszthatja ötleteit, felhívásait, programra vonatkozó és egyéb javaslatait. Az adott körzeten belül megtalálható üzletek, vállalkozások, szolgáltatok korlátlanul, az azon kívül lévők pedig heti egy alkalommal megjelentethetik a hirdetéseiket. Kultúrális tevékenységet folytatók számára nincs korlátozás, kiemelten kerületünk közösségi házai, kulturális intézményei.
A Csoport természetesen helyet az ott élők és dolgozók számára az eladóm-kiadom-bérelném-kiadnám, az elhagytam-megtaláltam, a keresem-megvenném-kölcsönözném-kölcsönkérném, vagy épp a közös programok szervezése és szinte minden itt élőt érdekelhető témában.
Ha teheted ezt a csoportot, az ehhez történő csatlakozás lehetőségét terjeszd lakókörnyezetedben, esetleg más releváns helyi csoportokban és oldalakon, hiszen egy adott közösség ereje annál nagyobb és hatékonyabb, minél többen részt tudunk venni annak életében.
Várok mindenkit sok szeretettel és hozzatok Ti is minél több érdekes, fontos, hasznos tartalmat az itt élőknek. Természetesen azokat is örömmel fogadjuk, akik nem ebben a körzetben élnek vagy dolgoznak, de szívügyüknek érzik ennek a területnek a védelmét és értelmes fejlesztését, a közösségünk építését.
Barátsággal és Üdvözlettel
Suszter András
Gazdagréti Lokálpatrióta”
Szeptember 18-án időközi választás lesz a 14. sz. egyéni választókörzetben (Gazdagrét – Sasad – Sas-hegy). Egy rögzített posztban (a választásig marad rögzített poszt) folyamatosan olvashatók lesznek az ezzel kapcsolatos információk.
Jelenleg annyit már biztosan tudhatunk, hogy az ellenzéki összefogás közös jelöltje Lados Tamás (Momentum), a Fidesz-KDNP jelöltje pedig Elekes Tamás. Mindkét jelölt illetve más pártok által indított jelölteket be fogja mutatni egy-egy cikkben a Lokálpatrióta, Újbuda független hírportálja, és ez a tartalom meg lesz osztva a 14.sz. választókörzet nyilvános facebook csoportjában ezzel is segítve az ott élőknek a döntésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest