2023.09.24.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A Shell meglépte, ami várható volt…5 kútját ideiglenesen bezárja, ebből egy érinti Újbudát is.

2 min read

Nehéz helyzetben a hazai benzinkutak, lépett a Shell és bezárja 5 kútját ideiglenesen… -adta hírül pár perce a Portfolio.hu

Az elmúlt hónapokban központi témává vált az üzemanyagpiaci helyzet Magyarországon, hiszen a piaci benzinár jóval magasabb, mint az itthon bevezetett hatósági ár, ez pedig több problémát is felvetett az iparági szereplők szempontjából. Most ott tartunk, hogy miközben a környező országokban visszaesést lehet látni, addig nálunk kifejezetten erős a keresleti oldal, azonban a kínálati oldalon vannak problémák, ami egy egy kifejezetten feszített piaci helyzetet hozott létre. Mindennek következtében a magyarországi Shell új intézkedéseket jelentett be az ellátásbiztonság növelése érdekében: öt kutat ideiglenesen bezárnak, két kutat pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állítanak át.

Az érintett kutak:

  • 1089 Budapest Kálvária tér
    1112 Budapest Hetényi u. 3.     
    2370 Dabas Pesti út
    8000 Székesfehérvár Balatoni út
    8500 Pápa Celli utca 6.

A DABASI ÁLLOMÁS ÜZEMELTETÉSE JÚLIUS 29-TŐL, A TÖBBI PEDIG AUGUSZTUS 1-JÉTŐL SZÜNETEL.

Két kutat vállalati ügyfelekre állít át a Shell

A másik frissen bejelentett intézkedés, hogy augusztus 3-tól a Shell – kezdetben csak tesztjelleggel – két állomását átállítja olyan üzemeltetésre, hogy az érintett kutakon csak vállalati ügyfeleket fognak kiszolgálni. A két érintett kút Mosonmagyaróváron és Debrecenben található, ezeknél egyébként eddig is a vásárlók hozzávetőlegesen 80 százaléka vállalati ügyfél volt. A Shell számukra speciális ajánlatokkal is készül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest