2023.09.24.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Árstoppal a népi sörözésért, igaz csak 3 nap erejéig

2 min read

Nagyon olcsó lesz a sör, hát még a feles Szent István ünnepén

„Húsz forint a meleg lángos, éljen soká Kádár János” – szólt a Burzsoá Nyugdíjasok nevű punkzenekar ironikus dala, és úgy tűnik, az Orbán-kormány most már tényleg igyekszik felzárkózni az egykori időkhöz. A kormánypárti média szerint legalábbis az augusztus 20-i ünnepségek legyőzik a háborús inflációt, minden nagyon olcsó lesz, sőt, még annál is olcsóbb – olvasható a hang.hu oldalán.
A Metropol nyomán az Origo is beszámolt róla, hogy meghökkentő árlista jutott a kezükbe, így az ünnepségeken 350 forint lesz a sör, „ilyen olcsón italt máshol nem lehet kapni”, IPA-ért pedig négyszázat kell majd fizetni. A Metropol úgy fogalmaz, „350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig augusztus 20-án az állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd egy korsó Borsodi Világos.”
A borok decijét kétszázért mérik majd, minőségi pálinkából 690 lesz egy feles, „de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához, annak csupán 590 forintot kell csak letennie a pultra.”
„Itt aztán nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlhaladni a rendezők” – hozott lázba mindenkit az ingyenesen terjesztett kormánypárti napilap honlapja.
Szerkesztői lábjegyzet: 
Na kérem, hát tudjuk hogy háború dúl, és az infláció sem a mi barátunk, az energia árak is emelgetik többek közt nem nemzeti italunk, a sör árát, és akkor az alapanyag hiányról már nem is beszéltem… De ha már ilyen sanyarú sorsot mért ránk a sors, kormányunk gondoskodik róla, hogy legalább 3 napra elfelejthessünk mindent és az alkohol mámor rózsaszín fellegén keresztül lássuk az egyébként rogyadozó világunkat. Ennek érdekében akár a stratégiai készleteket is rendelkezésre bocsátják szeretett vezetőink a bor, sör, pálinka fronton, és ha már úgy is összeomlik a világ körülöttünk, hát akkor csirkefarhát mellé jól fog mutatni ebben a 3 napban a 350 Ft-os sörárstop. Igyál magyar 3 napig, most már úgy is mindegy 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest