2023.09.24.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Folytatódik az ellenzéki összefogás kudarc sorozata… XXII. kerület (Budafok) 6. EVK időközi választás Fidesz győzelemmel

2 min read

A XXII. kerület (Budafok) 6. egyéni választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, Krieger Krisztina 10 szavazattal előzte meg Kapitány Alexandrát, a hatpárti ellenzék jelöltjét. Növeli a Fideszes jelölt sikerének értékét, hogy itt eddig ellenzéki mandátum volt.

Úgy tűnik rezsicsökkentés csökkentése, KATA szigorítás, benzin ársapka részleges eltörlése ellenére magabiztosan menetel az időközi önkormányzati választásokon is a 2/3-os országgyűlési győzelem után.  Tény azonban az is, hogy elég kevesen mentek szavazni (28,66% ami 1000 fő a 3489-ből),  502 (50,5%) érvényes szavazatot gyűjtött össze A Fideszes jelölt, míg az ellenzéki összefogás Momentumos jelöltje 492 szavazatot (49,5%) Összességében tehát általános apátia, kiábrándultság figyelhető meg a választók körében és nem csak az ellenzéki összefogás táborában. Nagy kérdés, ha most lenne az országgyűlési választás, akkor vajon mennyivel kevesebben mennének el szavazni, mint tavasszal ?

És ami Újbúdaik szempontjából lényeges, hogy ez az újabb fiaskó vajon milyen hatással lesz a szeptember 18-i Újbudai időközi választásokra 2 körzetben ? Vajon mennyire fogja elvenni vagy épp növelni a választási hajlandóságot, az akkor már egyértelműen látható hatása a rezsicsökkentés csökkentéséből eredő rezsi számla emelkedés, vagy a KATA-t feladók száma, illetve a vállalkozásokat érintő üzemanyag áremelkedés kihatása a fogyasztói árakra…

És persze kérdés a soroztos kudarcok felbontják-e az ellenzéki összefogást és ha igen, mikor…

Szinte megjósolhatatlan mi lesz, de a kormánypárt egyelőre úgy tűnik jól lavírozik…

Budapesten még a III.kerületben (szeptember 4-én); az I. kerületben (szeptember 11.én); a XI. kerületben 2 helyen is (szeptember 18-án); a XIV. kerületben (szeptember 18-án); a IV. kerületben (szeptember 25-én); a II. kerületben (október 2-án) lesz még időközi helyi önkormányzati választás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest