2022.10.05.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Madárhegy és térségében betelt a pohár a közlekedési morál (gyorshajtás) és a lakó-, pihenő övezeti szabályok be nem tartása miatt (is)

6 min read

“MOST MÁR ELÉG”!

Madárhegy lakosai, a civilek és a helyi egyesületek közösen a dr. László Imre polgármesterhez és a kerületi rendőrkapitányhoz Jáger István r. alezredeshez fordulnak.
Elfogyott a türelem és az utolsó csepp is elcsurrant, a helyi lakosság megelégelte környezetük pusztítását, a több tonnás teherkocsik száguldozását, -de nem jobb a személykocsikkal kapcsolatos helyzet sem- a szabálytalan parkolásokat, valamint azt, hogy hiába van kint a lakó-pihenő övezet tábla, magasról tesznek rá az „átutazók”.
Már eddig is, sokszor kértünk lépéseket a rend megteremtésére és hiába volt közös akció a közteresekkel, az önkormányzattal és a polgárőrséggel közösen, a figyelemfelhívásnak semmi eredménye, továbbra sincs betartva az a szabály, hogy lakó- pihenő övezetben tilos az átmenő forgalom és 20 km/h a megengedett legnagyobb sebesség. Így nincs már más lehetőség, haladva a fokozatosság elvének megfelelően, szükséges keményebben szankcionálni!
A parkolás ügye és a rend fenntartása a jogszabályok alkalmazásával biztosított. De, mint tudjuk, annyit ér egy jogszabály, amennyit betartatnak belőle.
Zsolt Keller képviselő majd kétórás, a civilekkel és a civil szervezetek és a helyi média képviselőjével tartott megbeszélésen tájékoztatást adott arról, hogy folyamatban van a közlekedés felülvizsgálata és több, jelentős változás is várható, mint forgalomlassító műtárgyak kihelyezése, parkolók kijelölésé stb.
Természetesen nem kell várni addig sem, míg elkészül az új koncepció, akár levélben, helyi lakosként is lehet fordulni a közterületfelügyelethez, vagy akár a rendőrséghez is.
Rendőrség e-mail címe:
11rk@budapest.police.hu
Íme a teljes beszélgetés és egyben segélykiáltás videoriportja: (kétkamerás felvétel volt, de nem akarok várni a megjelentetéssel, amíg megtörténik ezek összevágása, amint kész majd lecserélem a mostanival)
A riportban a gyorshajtás, a lakó-pihenő övezet és a parkolás problémáin túl hosszasan beszélgettünk arról, hogy a Cordia építkezései hogyan teszik gyakorlatilag élhetetlenné a környéket, miként vették körbe a Sasad Resort épületeit, és teszik tönkre annak zöld felületeit az új beköltözők. Egy nem túl nagy területen az építkezések következtében az induláskor 250 lakáshoz képest el fogja érni az 1000 átadott otthont, mondanom sem kell a jól megszokott módon közel sem olyan infrastrukturális háttérrel, mint amivel rendelkezni kellene ennyi ember ellátásához.
Íme egy friss bejegyzés ebben a témakörben, mai elég illusztrálja mi is a probléma ezen a területen:

ÉG VELED ÚJBUDA?

“A jelen és a múlt egy képen! A kép egy helyen készült, egy időben!
A CORDIA minden zöld területet felfal luxus betonpaneleivel. A magántulajdonban levő parkos részt, melyet a helyiek a közösség részére megnyitottak, ápolnak, azt, az új beköltözők lelakják.
Más út nem lesz, a tulajdonosok visszaveszik a parkos részt, lekerítik, mert megtehetik, mert nem azért hozták létre, hogy nyilvános kutya WC legyen, hogy az új lakók itt tivornyázzanak, hogy az új kutyások póráz nélkül sétáltassák a kutyájukat, melyből nem kevés probléma van és ha szólni mernek nekik, még ki is oktatják azokat, akik teremtettek valamit.
“Ami a tied, az -az enyém is, ami meg az enyém, ahhoz semmi közöd!” Ide jutottunk a nagy demokráciával, mindenkinek csak jogaik, de kötelességeik nincsenek!
Ispánjaink vannak már, talán lesz Matyi is és lehet, hogy a következő a csendőrség intézménye lesz?”
Ezt a két képet egymás alatt egymásba olvasztva képzeljétek el, és így már látható, hogy néz ki ugyanaz a sétáló utca (virágkertész utca) Sasad Resort, egyébként nagy részében magántulajdonú , saját kertésszel gondozott részén, és hogyan a Cordia területén. Az is tésztán látható, hogy a Sasad Resortnál cirka 9-10 méteres zöldsávot hagytak az egyik oldalon, amolyan Sasad Resort közparknak, míg a sétáló utca folytatásaként a Cordia lakóparknál már csak a lekövezett utcarész marad meg, azaz az ott élőket szépen átterelik a Sasad Resort saját tulajdonú Közparkjába. Fentebb olvasható, hogy az ott élők véleménye alapján, hogyan rombolják le szépen lassan az új beköltözök egy jóideje ott álló és gondozott saját tulajdonú közparkot. Persze értem én, hogy kellene kutyafuttató, de ha a Cordia pontosan tudta, hogy állatok is fognak érkezni a lakókkal, akkor miért nem különített el, épített fel a saját területén egy ilyet ? Ahogy a riportban is elhangzik, most erre si az Önkormányzat találjon saját tulajdonában álló területet és egyben megoldást.
Nézzük meg ugyanezt videon, egy 360 fokos fordulattal, így még egyértelműbb lesz a két építkezés közötti különbség:
Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy egyszer eljussanak a parlamentben ücsörgő óvodásaink (itt kérek elnézést a valódi Óvodásoktól, mert ők magasabb színvonalat képviselnek), hogy vére tegyék a dolgukat, amiért nem kevés pénz ellenében odakerültek, és pl. változtassák meg az építési szabályokat olyan formában, hogy az ingatlanfejlesztőket kötelezik megfelelő számú, az építési területen belüli parkolóhely biztosítására (ami nem 1 autó/lakás), teszik kötelezővé a lakásokkal együtt a parkolóhely megvásárlását is, vagy ennek hiányában a közterületi parkolásért kelljen fizetni a beköltözőnek, írják elő a magasabb zöldintenzitást, több kötelező faültetést, zöldtető és zöldfal létesítését, energiahatékony szellőzési és fűtési rendszereket és még sorolhatnám. persze annál jobb üzlet nincs, hogy felhúzok házakat, egy és kétmillió ft/nm áron bekaszálom a pénzt, az infrastrukturát meg oldja meg, aki akarja. Jelen ügyben Cordiás lakóktól az is elhangzott, hogy ezt a magánterületet, mint kutyafuttatót mondták nekik, amikor a lakásukat megvásárolták.
Egy biztos, itt is áll a bál a lakók között, az ingatlanfejlesztők meg mossák kezeiket, közben pedig már a csapból is az folyik, hogy Újbuda Megtelt !  Kérdés kinek ?

3 thoughts on “Madárhegy és térségében betelt a pohár a közlekedési morál (gyorshajtás) és a lakó-, pihenő övezeti szabályok be nem tartása miatt (is)

  1. Azt is írják bele a cikkbe hogy ezen a területen patkányméreggel teli húsok lettek kitéve, ha már ennyire védjük azokat az embereket akiknek nincs kutyájuk. Végülis csak élőlényeket akarnak megölni!

    1. Honnan veszed, hogy a cikk olyanokat véd, akinek nincs kutyája ? HA megnézed a videoriportot, abból is az derül, hogy akik nyilatkoztak is kutyások. Senkinek nincs a Sasad Resortnál baja a kutyákkal, a probléma ott van, hogy az Ő magánterületüket használják kutyafuttatóként és minden más célra azok, akik nem ott laknak, és ebből adódóan a gondozott közterük költségeibe sem szállnak be. DE ha úgy gondolod, hogy a Sasad resort lakói kutyamérget tesznek ki a Cordiások részére, akkor nyugodtan megírhatod a véleményed és közzé teszem névvel és arccal, vagy a helyszínen riporto készítek veled, illetve más Cordiásokkal is. De ettől még tény marad, hogy a cikkben megjelölt utcánál a Zöld terület az magánterület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest