2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A Madárhegyi “Hilton” szállónak volt cirka 2,5 hónapja, hogy az engedély nélküli terepátrendezést megszüntesse.. Na és Mi történt ? Semmi…

3 min read

3 NAP! Ennyi ideje maradt a Madárhegyi “Hilton névre keresztelt, se semmi köze a nemzetközi lánchoz” vállalkozásnak, hogy cirka 20 méter magas feltöltést (földhányót 🙂 ) engedély nélküli terep átrendezés miatt eltüntesse (elszállítsa).

Az már csak. a hab a tortán, hogy az engedély nélküli terepátrendezést megelőzte a helyszínen egy komplett kiserdő bedarálása a földbe (mindenki mozgassa meg a fantáziáját, hogy ehhez volt-e engedélye ? ) A Védegylet újbudai civil szervezete több éves küzdelmet folytat a terület megmentése , az eredeti állapot visszaállítása érdekében, miközben az illetékes hatóság bénázása, erőtlensége, folyamatos késedelme és nagyvonalú ügykezelése szó szerint botrányos. Nyár elején végre megszületett egy határozat kínkeservesen, amiben a vállalkozót az eredeti állapot visszaállítására, az engedély nélkül feltöltött sitt és föld elszállítására kötelezték.

Erre is kapott a cég elég nagyvonalúan több mint 4 hónapot, ehhez képest érdemes kimenni  helyszínre, mert onnan  egytalicska föld nem került elszállításra. Sebaj, majd ebben az utolsó 2 napban kommunista szombat jelleggel, augusztus 20-i ünnepségek helyett ott fognak dübörögni, sőt sorba állni a hatalmas teherautók, hogy elszállítsák, ami már oda sem kerülhetett volna… Na jó ez csak vicc volt, tök egyértelmű, hogy pont úgy fog kinézni minden 3 nap múlva is, ahogy most.

És akkor itt idézném a Védegylet főtitkár-helyettesét:

“Három napja maradt a madárhegyi földhányónak, hogy elszállítsa a Barackmag utca és a Törökbálinti út között létrehozott új Madárhegyet, mely sitt, beton, föld, törmelékből áll. **Ezzel szemben tovább emelkedik a magasba ez az éppenséggel nem szép látvány, drasztikusan fogalmazva ocsmányság.
Persze megint felvetődik a kérdés, hogy mit tud tenni a Kormányhivatal? Büntet, max. 2 millió forintig, vagy a vállalkozó költségére elszállíttatja a megközelítőleg 100.000 m3 sittes, földet?
Mennyi is lehet nagyságrendileg ennek a fölmennyiségnek az elszállítási költsége? 1.000.000.000.- Ft. Így, ha ismételt büntetésekre is kerülne sor, akkor is évtizedekig megéri nem eleget tenni a határozatnak.
Persze az önkormányzat is lépett az erdő betemetésével kapcsolatosan és itt már beigazolódott, hogy érdemesebb szabályt szegni, mert töredéke a bírsága a szabálysértésnek. Ebben az esetben a kb. 10.000 db. eltűnt fa helyett 8 db. visszatelepítésére kötelezték.
Az is mondhatná az ember, hogy kit érdekel, mit csinál a saját területén és a valóság az, hogy sokan így gondolkodnak, ezért tartunk ott, ahol. Élhetetlenné válik a kerület, a főváros….”
Akkor most kíváncsian Várjuk, mi itt élők, hogy akkor 3 nap múlva mi fog történni, ki fog intézkedni, és mi lesz az intézkedés tárgya. Megoldják 1-2 milliós büntetéssel, és akkor nyugodtan maradhat a földhányó, lényegtelen az irdatlan természet pusztítás, az se baj, hogy a lakó, pihenő jellegét szétbombázza majd a szállodába beérkező buszok (be sem jöhetnének), de majd erre is valami ejnye-bejnye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest