2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A vasárnapi időközi választás előtt ismerjünk meg még egy jelöltet Lágymányoson. Tamics Rita az MKKP jelöltje egy igazi meglepetés lehet…

4 min read

Szeptember 18-án Lágymányoson (is) újabb időközi választás lesz, amin eldönthetjük Orosz Anna helyett (után) ki képviseljen minket, ott élőket Újbuda képviselő testületében. A Lokálpatrióta igyekezett bemutatni a lehetséges jelölteket (már akik nyitottak voltak erre), a választási hajrában ismerjenek meg igazi meglepetést, egy igazi civilt Tamics Rita személyében (MKKP)

A Lokálpatrióta alapelve, hogy a Civil Társadalomért, a Civilek érdekében, az Újbudaiakért áll ki, teszi, ami erejéből és lehetőségeiből kitelik, és ez talán nem is kevés. Ahogy azt többször, többféle módon megfogalmaztam a hírportál egyszemélyes csapataként, nekünk itt élőknek nem politikus kell, hanem képviselő, minket képviselő az Önkormányzatba, annak testületébe, aki nem alkudozni jár be más pártokkal, nem a mobilt nyomkodni az ülés alatt, nem a facebookot böngészni unalmában. Nekünk itt élőknek olyan képviselő kell, aki nem defenzív és csak hátrafelé néz , másokra mutogat és folyton azt kommunikálja miért nem tud cselekedni, nekünk olyan kell, aki bármilyen kisebb vagy épp nagyobb ügyben képes offenzívan gondolkozni, legyen hatalmon vagy ellenzékben, és csak arra fókuszál, hogy milyen megoldások lehetségesek egy adott ügyben, és nem arra, hogy kik vagy milyen okok miatt nem lehetséges cselekedni. A kreatív gondolkodást nem helyettesítheti az egymásra mutogatás, mert ha valamiből, akkor ebből már nagyon elege van az Újbudaiaknak és az Újbudai Civil Szervezeteknek is.

Magam sem gondoltam volna, hogy éppen ma, egy borongós reggelen a Starbucks teraszán egy rendkívül fiatal hölgyben megtalálom minazt, amit a Civilek keresnek képviselőjelöltekben. Tamics Rita az MKKP jelöltje a ma reggel bomba meglepetése. Aki úgy gondolja, hogy elmegy vasárnap a választásra, és szeretne úgy döntést hozni, hogy előtte minden lehetőséget , alternatívát megtekintett és mérlegelt, az ezt a riportot ne hagyja ki, mert jó értelemben olyan lesz mint vonat, letarol az energia, a kedvesség, az elkötelezettség, ami egyben a pici lányban van. Rita ma megmutatta számomra, hogy van értelme hinnem a fiatalokban, hogy bizony van kinek átadni a stafétabotot nekünk, öregebbeknek, méghozzá óriási bizakodással.

Végre nem ígéreteket hallgattam, hanem ötleteket,  valódi nyitottságot a problémáinkra, végre nem félek attól, hogy mint mostanság páran csak ugródeszkának tekinteni az önkormányzati képviseletet,.

Nagyon fontos dolgokról beszél Rita, de javaslom odafigyelni arra, ahogy erről beszél… az emberi szem nem hazudik, az emberi szem a lélek tükre, és aki figyelmesen nézi a riportot, az egy hihetetlenül nagy és mély lelket lát ennek a hölgynek a szemében. kevesek dicsősége, hogy a hitlességhez megszólalnia sem kell, elég ha belenézel a szemébe, én most ezzel találkoztam 🙂 A lelke mellett érdemes a benne tomboló energiára is figyelni, és az óriási energiát (na már ha van) csak kevesen képesek kordában tartani és mások érdekében a megfelelő mederbe terelni.  Tessék megnézni ezt a videót, és a Ritában tomboló energia szinte ki fog lépni a képernyőről, beugrik hozzánk és magával ragad. Abból az elképesztő apátiából, elkeseredettségből, amibe süllyedtünk csak ilyen ember képes minket magával ragadva kirántani. a Politikából, a politikai pártokból történő kiábrándultság után eljött az ilyen fiatalok ideje, akik büszkék arra, hogy Újbudán élhetnek, akik nem politikai karrierre vágynak, mindössze szolgálatra s ebből adód barátágokra, közös programokra, együtt nevetésre velünk, itt élőkkel.

Tamics Rita mögött most nem volt akkora háttér vagy nevezzük hátszélnek, mint más politikai pártok indulóinak, és egyfajta csoda kellene, hogy vasárnap Ő nyerjen, de nem is ez a legfontosabb. A valódi cél, hogy minél többen megismerjék és megszeressék, hogy higgyenek benne, hogy csüggedés helyett elfogadjuk, amit a saját energiájából átad nekünk. A következő 2 évben viszont  neki és a hozzá hasonló fiatal tehetségeknek meg lesz a lehetősége, hogy a civilek és a civil szervezetek támogatását is élvezve megváltoztassák, megújítsák, életet leheljenek  Újbuda képviselő testületébe. 2024 a civilek éve lesz, ha mi Újbudaiak is így akarjuk. 2024-nek végre már nem a pártokról, hanem emberekről kell szólni, nem politikusokról, hanem valódi, értünk dolgozó képviselőkről.

Ahogy a riport végén is mondtam, itt is így zárom, MKKP-s szlogenek stílusára építve:

“Több Tamics Ritát Újbudának…:-) “

Szeptember 18-án Lágymányoson is menjünk el és szavazzunk saját lelkiismeretünkre és persze elvárásainkra építve, de szavazzunk bárhogy is, erre a lányra oda kell figyelni, és a következő 2 évben beszélgessünk vele minél többet, olykor bátran lopjunk a mosolyából és merítsünk erejéből, hitéből, energiájából… Merjünk bízni abban, aki ennyire szereti Lágymányost, aki ennyire szereti Újbudát…

1 thought on “A vasárnapi időközi választás előtt ismerjünk meg még egy jelöltet Lágymányoson. Tamics Rita az MKKP jelöltje egy igazi meglepetés lehet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest