2024.04.18.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Igazságos parkolást Őrmezőn (is) ! Rendkívüli lakossági fórum az parkolási rendszerben kialakult anomáliák miatt.. Ez Kelenföldet is érinti.

2 min read

2022. október 15. napjától a várakozási hozzájárulások kiadásának és használatának feltételei megváltoznak. Csak sajnos diszkriminatív módon…

írtam egy tegnap megjelent cikkben, és úgy tűnik, nem csak a Lokálpatrióta gondolja így, mivel hétfő délutánra rendkívüli lakossági fórumot hirdetett meg a mai nap Őrmező és térségének két önkormányzati képviselője, Bába Szilvia és Junghausz Rajmund.

Ami kiverte a biztosítékot Őrmezőn és várhatóan Kelenföldön is, hogy úgy alkotta meg az Önkormányzat az új parkolási rendszerhez tartozó lehetséges kedvezményeket, hogy ebből Őrmező és Kelenföld látványosan kimaradt az időben elcsúsztatott parkolás övezeti besorolás miatt. Akik pedig albérletben élnek (egész Újbuda területén), azok gyakorlatilag másodrendű állampolgárokká lettek minősítve, nekik ugyanaz másként, drágábban jár csak, márpedig albérletbe általában azok vannak, akik még nem tudják megengedni maguknak a lakásvásárlást, azaz pont a jobban rászorultak esnek ki a kedvezményekből.

Ha Őrmezőn vagy Kelenföldön élsz, ahol majd decembertől indul csak el a fizető parkolási zóna, akkor érdemes eljönnöd erre a fórumra, mert ez a kérdés bizony húsbavágóan érinti az itt élőket. Akik pedig albérletben laknak, és szeretnének egyenrangú lakói lenni a kerületnek, azoknak is itt a helyük.

Ha szeretnéd elolvasni a közleményt, rendeletet, ami ilyen formában annak megalkotóinak gondolom akarata ellenére diszkriminatív lett, akkor azt ITT teheted meg

1 thought on “Igazságos parkolást Őrmezőn (is) ! Rendkívüli lakossági fórum az parkolási rendszerben kialakult anomáliák miatt.. Ez Kelenföldet is érinti.

  1. Két megjegyzés:

    1)- Arról beszélni, hogy Őrmező és Kelenföld valamiféle nagy kedvezményből kimaradt, az valójában egy félreértés.

    Az egy ideje már ismert volt, hogy a parkolási övezetek kiterjesztése miatt a parkolási engedélyek nem lesznek érvényesek az összes fizetős területen, hanem zónák lesznek, és az engedély arra a zónára fog csak vonatkozni, ahol az érintett lakik. Ez a 2022-es engedélyekre még nem vonatkozott, de a 2023-asokra már fog. Őrmező és Kelenföld esetében 2022-es engedélyt nem kell kiváltani, a decembert az önkormányzat “hozzácsapta” 2023-hoz. Ezen lehet bosszankodni, de valójában éppen hogy az lett volna méltánytalan, ha egy hónap miatt kellett volna külön megvenni (és kifizetni) a 2022-es engedélyt is, majd aztán pár hónappal később a 2023-ast is.

    Az pedig, hogy a 2023-as engedély már kisebb területre érvényes, azon lehet bosszankodni (bár szerintem ez egy méltányos korlátozás), de ez minden kerületi lakosra érvényes lesz, tehát szó sincs arról, hogy Őrmező és Kelenföld lakosai kimaradtak volna valamiből, ami a többieknek jár.

    2) A bérlői hozzájárulás esetén pedig megismétlem, amit korábban már írtam egy másik poszthoz: “itt valójában egy enyhítésről van szó. Eddig csak az kapott parkolási engedélyt, akinek a lakóhelye (régebbi szóhasználatban az állandó lakcíme) a kerületben volt. Ezentúl az is kaphat, aki a úgy bérel ingatlant a kerületben, hogy az itteni címe tartózkodási helyként (régebbi szóhasználatban az ideiglenes lakcímként) van bejelentve.”

    Egyébként egy bérlő nyugodtan bejelentheti lakóhelyként is a bérelt lakást és akkor igényelhet lakossági hozzájárulást is. Minden ellenkező híreszteléssel szemben a tulajdonosnak nincs jogában korlátoznia a bérlőt abban, hogy akár lakóhelyként, akár tartózkodási helyként bejelentkezzen a bérelt lakásba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest