2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Önök Kérték vagy kérdezték, a Képviselők pedig válaszoltak… Új sorozat indul el, aminek Az olvasók lehetnek szerkesztőik kérdéseikkel, kéréseikkel

5 min read

Gazdagrét, Madárhegy, Sasad, Sas-hegy és térségének 3 Önkormányzati képviselője jött el a Gazdagréti Közösségi Házba és tartott fogadóórát október 27-án késő délután. Ez egyben apropója is egy új sorozatnak, amiben Önök, Újbudaiak kérhetnek, kérdezhetnek, amit én a Képviselők felé tolmácsolók, hogy válaszolhassanak vagy épp teljesíthessék a kéréseinket…

Lássuk si a medvét, pontosabban a nekem elküldött kérdéseket és kéréseket, no meg az erre adott válaszokat…

  • A kaptárkő utcai borozó kontra a társasház lakói egyfajta folyamatos perlekedésben vannak, ha egyenlőre még nem is jogi perben. A Bormegálló alkalmi vagy állandó vendégkörének egy része szó szerint veszi a megállót, csak nem bent, hanem kint, és az egy dolog, hogy rendelet ide vagy oda utcai alkohol fogasztás zajlik, d int tudjuk az alkohol elég gyorsan feloldja a gátlásokat és tompítja az érzékszerveket, így nekik talán fel sem tűnik, hogy este 8 után mennyire zavaró tud lenni az ott élőknek a hangoskodás, az amúgy csendes, már-már falusi hangulatot idéző környezetben.

Sokan rossz szemmel nézik azt a tényt is, hogy egy általános iskola és egy óvoda közvetlen közelében üzemel egy Kocsma, amit most nem ledegradáló jelzőként használnák, ha azok hátsó fronti bejáratát nézzük, amit alkalmanként használni, kinyitni is szoktak, akkor az bizony nem a kétszáz, de még a száz méter szabályát is bőven sértené.

A Kaptárkő u 7-12 lakói kiegészítve a szintén közeli kaptárkő u. 6 lakóinak egy részével egyre elégedetlenebbek a szabályok be nem tartása miatt, már petícióban és/vagy hatósági bejelentésben gondolkodnak.

Mit tehet ilyenkor az önkormányzat illetve egy önkormányzati képviselő, aki egyben alpolgármester is, és a helyzetet csak cifrázza, hogy a kaptárkő 7-12 Bakai-nagy Zitához, még Kaptató sétány másik oldalán a Kaptárkő u. 6 már Keller Zsolt képviselőhöz tartozik.

  • A dzsungel játszótér előtt (amit én csak majmosnak hívok a riportban is) két villanyoszlop cseréje valamiért elakadt,,de a nagyobb baj, hogy a gödrök ezért ki lettek ásva. Közben pedig a kaptató sétány mentén a munkások már jócskán elhaladtak lefelé. Ez így roppantul balesetveszélyes, különös egy játszótér mentén, ahol gyerekek mozgásának koordinálása, azért nem egy egyszerű feladat.  Az itt élők nem értik mi történik, ez véletlenül maradt csak el és majd visszatérnek, bár ez minden csak nem logikus, és ha igen mikor történik ez meg, mert szeretnék ezt a balesetveszélyes helyzetet felszámolni. A riportban Bakai-Nagy Zota alpolgármester asszony reagál és egyben már péntekre intézkedést ígér, egyeztett a felelős művezetővel a leírtak okairól, illetve felgyorsítja a villanyoszlopok cseréjének folyamatát lehetőség szerint.
  • Nem tudni, hogy egy frusztrált közöttünk élő, esetleg egy baromi jó viccnek gondoló agyifejlődésében megrekedt személy, vagy az környezetvédelmi aktivista figyelemfelhívó akciója volt a napokban gépjárművek kerekeinek sorozatos leengedése, nem kis bosszúságot, kényelmetlenséget okozva ezzel Gazdagréten élőknek. Nem rég az egyik utcában az autókat húztam meg valamilyen eszközzel (közel 2 tucat gépjárművet) bosszúból, szórakozásból, frusztrált elmeállapotból vagy ki tudja miért, sajnos ez azóta sem derült ki, nem lett meg a tettes.

Megkérdeztem Bakai-Nagy Zitát és Keller Zsoltot, hogy tudnak-e valamit, hol tart az ügy, esetleg meg van-e a tettes, illetve közterületi kamerák működéséről, esetleges fejlesztéséről, a Polgárőrség lehetséges szerepéről a megelőzés tekintetében.

  • A dzsungel játszótér melletti vízelvezető árkok lefedetlenségére hívtam fel a figyelmet, ami roppant veszélyes lehet, annak mélysége (30-40 cm) miatt, ha egygyermek véletlenül belelép, vagy esetleg kerékpárjával belehajt. És egy másik játszóréér, a Bohócos felújítási munkáiról is érdeklődtem, hol tart, várhatóan mikor fejezik be és milyen újdonságokkal fogunk ezt követően találkozni.
  • Madárhegyi forgalomkorlátozási tervről, annak állásáról, a lakossági vélemények befogadásáról kérdeztem Keller Zsolt Képviselő urat.  Most rajtunk a sor, ebben nagyon aktívnak kell lennünk, hiszen évtizedekre eldönti a sorsunkat, legalábbis forgalomcsillapítási szempontból.
  • Mikor, hol lesz a Gazdagréti Közösségi terv, hogyan fog működni, kik vehetik majd igénybe ? A projekt egyik lelkes támogatója és a kivitelezésének is egyik felelőse Bakai-Nagy Zita válaszol.
  • Lados Tamás első fogadóóráját tartotta és a körzetében élők meglepően aktivak voltak, sokan jöttek és körbevették, körbe ülték a képviselőt. Nagyon jó érzés volt picit távolabbról azt látni, ahogy az emberek pillanatok alatt váltak aktív, alkotó közössége és fejlesztési ötleletek sokaságát tették le a frissen megválasztott képviselő képzeletbeli asztalára. A képviselőt benyomásairól, tapasztalatairól kérdeztem. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a Nagyszeben téri kínai bolt, már nem a Spar tulajdona, magánkézbe került, ami azért lássuk be elég aggasztó számunkra, mert bármelyik pillanatban ezen a magán területen elindulhat valami, esetleg nekünk itt élőknek nem igazán tetsző építkezés.

A Lokálpatrióta igyekszik utána járni, hogy kinek a tulajdonában áll most ez az ingatlan és megkérdezem mi a terv vele.

  • Nagyszeben tér átalakítása, visszazöldítése. Mikor indul, mikor fog befejeződni, azaz mikor vehetjük a birtokunkba, mi várható? – Kérdeztem a terület helyi önokrmányzati képviselőjét, Lados Tamást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest