2024.04.19.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

Független, de Fidesz által támogatott új polgármester Gödön

5 min read

Olimpiai bajnok kajakozó lett Göd új polgármestere

Eddig a szavazatok 81%-át dolgozták fel, és ez alapján Kammerer Zoltán 57,88 százalékot, Szilágyi László alpolgármester 22,81 százalékot, míg Rataj András 13,31 százaléknyi szavazatot kapott a gödi időközi önkormányzati választásokon. Ez matematikailag már behozhatatlan hátrány, így kijelenthető,

hogy Kammerer Zoltán lesz Göd következő polgármestere. Az olimpikon függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult az időközi választásokon.

Az olimpikon még márciusban jelentette be, hogy elindul a polgármesteri címért.

Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá, Göd!

– fogalmazott a bejelentés alkalmával Kammerer Zoltán.

A választása azért került sor, mert lemondott Balogh Csaba, az ellenzéki összefogás illetve egy éve már független polgármester. Mint közölte: belefáradt a NER és a velük lepaktáló ellenzékiekkel szembeni küzdelembe.

Az ellenzék és a Fidesz közösen csinálta ki

Mint írta, nem tudja feloszlatni a gödi képviselő-testületet, és a kormányhivatal is „a kezük alá dolgozik törvényességi felügyelet helyett”, ezért nem tehet többet, mint hogy eltávolodik tőlük, és hagyja, hogy elvigyék a balhét.

“Nem tűrhetem tovább, hogy karaktergyilkos szlogenekkel mocskoljanak be politikai ellenfeleim, vagy arra kényszerítsenek, hogy hitelesítsem a közpénzt pazarló döntéseiket. A munkámra büszke vagyok, mert a körülmények ellenére mindent megtettem. Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány és a fideszes, no meg a velük kollaboráló ellenzéki testületi többség a munkakörömet, és most már csak a becsületemmel játszanak közpénz híján”

– indokolta lemondását Balogh Csaba a Göd Hangja oldalán közzétett bejegyzésben. 

Szerinte a DK lepaktált a kormánnyal

Hozzáfűzte: 2019-ben senki más nem vállalta el a polgármesteri jelöltséget, tudva, hogy a jövendőbeli városvezetőnek „az országos nyomással szemben” kell dolgoznia. Mint Balogh Csaba írta: hivatalba lépése után „100 nap sem telt el”, már tudta, hogy „az akkor még 8 fős frakciónknak a fele együttműködik a Fidesszel, és kisebbségben maradok a ciklus végéig”.

“Nem titok: főleg a Demokratikus Koalíció helyi »ex«képviselőiről van szó, akik országosan a legorbánellenesebb párt képét mutatják, de Gödön például egyértelműen bármilyen alkut megkötöttek a kormánypárttal. Ameddig ellenzéki pártként tekintünk rájuk, és nem a NER beépített téglaszervezeteként, minden kormányváltási kísérlet újra és újra kétharmaddal fog elbukni…”

– vélekedett a városvezető, aki egyben megköszönte a mellette kitartó képviselőknek azt, hogy a nehézségek ellenére sem adták fel a küzdelmet.

Nos a Samsung gyár miatt kirobbant környezetvédelmi ügy erősen megosztja Göd lakosságát, mondhatni igazi mini Magyarország a település.

Kérdés az Új “független” polgármester (persze kitől, mitől lesz független, a Fidesz támogatta a megválasztását) képes lesz-e az ellenzéki összefogás többségű önkormányzatot és közben a lakosság érdekeit képviselve rendet tenni a Samsung gyár környékén… vagy épp ez a fordulat kellett ahhoz, hogy a környezetvédőket ki lehessen szorítani ? A jövő ezt is eldönti.

Ha igaz, amit Balogh Csaba fentebb nyilatkozott a DK és a Fidesz kapcsolatáról, akkor egyértelmű, amit eddig is sejtettünk, hogy az a harc, ami a szemünk előtt zajlik, az valójában nem is harc, csak politikai alkudozás helyekért, tisztségekért, busás jövedelmekért. Közben pedig lakossági szempontból nem változik semmi.

AZ is kérdés milyen összefogás az, ahol sajátos érdekek mentén az ellenzék egy része “rásegíthet” a kormánynak, de a sajtó felé egységes NER ellenes kampány megy. Sajnos egy ország annyit érdemel amilyen a kormánya és egyre inkább igaz, hogy és amilyen az ellenzéke.

“Most hátralépek mint politikus, de civilként folytatom tovább. Civilként már kimondhatom, hogy egyáltalán nem működik Gödön a demokrácia és az önkormányzatiság”

~ írta a volt polgármester, aki éppen egy éve lépett ki a Momentumból, és bár akkor úgy nyilatkozott a két fél, hogy szövetségeskét folytatják együtt, de nem kizárható, hogy a függetlenség lett a veszte, és a Momentum is a háttérben elengedte a kezét, teret engedve fentebb leírt DK és Fidesz között létrejött és a polgármester ellehetetlenítésére irányuló összefogásnak. Nos ezen sem kell csodálkozni, az ilyen típusú mocskos politikai alkuk mindennapi részei életünknek. Mondhatni a súlyukat, támogatásukat vesztett, erkölcsileg leszerepelt, hiteltelen politikai pártoknak már csak ez maradt a fennmaradásuk érdekében, ezért van nagyon-nagy szükség első lépésben 2024 tavaszán, hogy a lehető legtöbb valódi civil, valódi független jelölt kerüljön be az Önkormányzatokba. Az ország nagy többsége által várt valódi fordulat a politikában már kizárólag a civil társadalom saját jelöltjei által érhető el.

1 thought on “Független, de Fidesz által támogatott új polgármester Gödön

  1. Tárgyilagosan meg kell állapítanom, hogy a gödi közéletben az utóbbi idők legtisztességesebb döntése Balogh Csaba lemondása volt. Annak ellenére, hogy a megválasztása pillanatától élesen – szerintem számos okból jogosan – kritizáltam őt, hiszen előre látható volt, hogy a momentumos ideológiával és a moslékkoalíciójával előbb-utóbb kudarcot fog vallani helyben (a különleges gazdasági övezetben). Mindenesetre a nálánál idősebb tapasztalatával és – talán nem szerénytelenség -, bölcsességével a jövőt illetően azzal biztathatom, hogy az ember, ha méltó és arra érdemes, a legtöbbet a kudarcaiból, bukásaiból tanulhat. Különös tekintettel arra, hogy mi lett az eredménye a meg nem gondolt tevékenységének és személyzeti politikájának: akarva-akaratlan, tudva-tudattalan visszahozta a már derült égből villámtréfaként legyőzött Fideszt. (Engemet is – a politikai elfogultságának és a hívei hisztériájának engedelmeskedve – alaposan félreértett, amikor a törvénnyel visszaélve mint a Gödi Körkép főszerkesztőjét és az általam szavatolt független városi magazint ellehetetlenítette. No, de még annyi minden felhozható lenne vele szemben, miközben az eredendő jó szándékát nem vitatom. Csakhogy a pokolhoz vezető út is tele van jó szándékkal. Sajnálom, hogy minderről nem tudtunk időben közvetlenül eszmét cserélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest