2024.04.25.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánítva a Fehérvári út–Galvani út–Szerémi út–Barázda utca közötti terület

2 min read

Újbuda Polgármesterének közleménye:

“Orbán Viktor ismét figyelmen kívül hagyta az újbudaiak érdekeit és akaratát. Ezúttal személyesen, Ő maga jegyzi azt a kormányrendeletet, amely rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánítja a Fehérvári út–Galvani út–Szerémi út–Barázda utca közötti területet, AHOL JELENLEG IS VÁLTOZTATÁSI TILALOM VAN ÉLETBEN!

Újabb lakóparkot, mintegy 800 lakást és 70 ezer négyzetméternyi irodát építhet egy kormányközeli cég, a lehetséges zöldterületek kárára. A kormány semmibe vette, hogy a területen változtatási tilalom van érvényben, nem érdekelték a szakértők által megfogalmazott aggályok és észérvek, amelyek szerint ennyi új beköltözőt már nem bír el a kerület. A döntéshozók tesznek arra, hogy a beépíteni kívánt terület a főváros legnagyobb átszellőző légcsatornájának közelében fekszik, ahol nagyobb, egybefüggő zöldterületet kellene létrehozni, hogy ne okozzunk visszafordíthatatlan környezeti károkat.

A kormány kizárólag a beruházók érdekeit képviseli a lakosság helyett.

Újbuda Önkormányzata nem hagyja magát – minden lehetséges eszközzel a túlépítés ellen és a zöldítés mellett fogunk harcolni. “

Szerkesztői lábjegyzet :

Az Újabb beépítések ellen minden erővel tiltakozni kell, illetve beépítés esetén nagyon erőteljes hozzájárulást kell követelni az ingatlan fejlesztőtől és a Magyar Államtól is Újbuda elviselhetetlen terheinek csökkentésére az infrastrukturális fejlesztések elmaradásának okán. Nem csak erre a területre (ott az ingatlanfejlesztőnek kell befektetnie), de a magyar államrészéről, az eddig általa kiadott építési enegdélyek alapjén felépült, de a szükséges infrastukrurális hátteret nem szolgáltató ingatlanok tekintetében is.

De ezzel egyidejűleg azt is ki kell modani, hogy fenti nyilatkozatban említett a főváros legnagyobb átszellőző csatornájába nemcsak ez a terület esik, de a Kelenföldi Városközpont is, így nem csak a mostani Önkormányati ciklus végéig, hanem végleg meg kell tiltani a jelenlegi épületnél nagyobb kiterjedésű ingatlan építést, illetve a jelenlegi épület lebontását, felújítás helyett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest