2022.01.23.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

A38

Napokon belül ez a rovat is elindul…

Jegypénztár

Telefon: (06 1) 464 39 40
Nyitva H-V: 8:00-22:00 illetve programzárásig
Jegyinformáció: info@a38.hu

 

Étterem

Telefon: (06 1) 464 39 46
Nyitva H-Szo: 11:00-23:00
Asztalfoglalás: etterem@a38.hu

A38 Hajó

A hajó a Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyoz, a Budai alsó rakparton. Lépcsőn lehet megközelíteni, közvetlenül a Petőfi híd déli oldalánál.

Koncert programok

november 1 (vasárnap) 

Kiállítótér

 • Hej, Dunáról: online gyerekprogram 11. nap

  Idén ősszel kortárs gyermekkoncertek és varázslatos meseolvasások töltik meg az A38 Hajó fedélzetét idén ősszel a Hej, Dunáról sorozatban. Minden alkalommal három koncertet és két felolvasást közvetítünk a Petőfi Irodalmi Ügynökség gondozásában a Hajónapló közösségi felületein. Az online gyerekprogram a Köszönjük Magyarország! pályázat keretében valósul meg, és élőben követhető a Hajónapló közösségi felületein.

  11:00 Eszter-lánc mesezenekar

  Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív műsorában vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Lesz itt rokkendroll, balkáni dinnyetánc, álomőrző esti mese is, amiből kiderül, hogy miért hosszú a zsiráf nyaka, hogyan lehet kiugrasztani a magot a dinnyéből, illetve mi a teendő, ha anya fennragad az ugrálóvár tetején.

 • 11:40 Nádasi Krisztina:

  Nádasi Krisztinának tizenéves kora óta jelennek meg írásai folyóiratokban, magazinokban, könyvben, emellett irodalmi és szakmai szövegek szerkesztésével is foglalkozik. A Könyv Guru könyvportál írástechnikai rovatvezetője, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia mentora. Három gyermek boldog édesanyja.

 • 12:40 Zenekaralapító Mesezenekar:

  A Zenekaralapító Mesezenekar ötlete 2015-ben fogalmazódott meg az együttes tagjaiban, amikor korábbi formációjukkal turnéztak a Balaton körül, s a gyerekek lelkesen próbálgatták hangszereiket. Csapatukat profi zenészek alkotják, akik izgalmas mesés történeteket adnak elő.

 • 13:20 Vig Balázs: Három bajusz gazdát keres:

  Vig Balázs író első könyve, a Három bajusz gazdát keres éppen tíz éve jelent meg a Móra Kiadónál, ezt követte A rettegő fogorvos, majd A Puszirablók és a Todó kitálal-sorozat három kötete. Szívesen tart író-olvasó találkozókat, hamarosan az 1000. ilyen előadásra is sor kerül! Nagy becsben tartja a gyerekektől kapott rajzokat, kartonpuszikat, plüssbajuszokat.

 • 14:20 Nemadomfel Együttes: 

  A NEMADOMFEL Együttes olyan integrált zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók. A csapat rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával dolgozik, mely lehetővé teszi, hogy bármilyen színpadon, sztárelőadók mellett is bátran megállja a helyét. Repertoárjukban saját szerzemények, valamint ismert klasszikus slágerek is megtalálhatók.

Telekom Electronic Beats Showcase@Bush

November 4. (szerda) 17.00

Orrterasz

 • ELEKTRONIKUS

A Budapest Showcase Hub szervezésében BUSH Offline 2020 az A38 Hajón. A napközbeni szakmázás után tripla válogatás albumuk alkotói djznek és élőznek!

Line up:

17:00 – 18:00 Mennydörgo dj set

18:00 – 18:45 Ben Leavez live

18:45 – 19:45 Fausto Mercier live

19:45 – 20:30 MZ/Y (Mesterháza) live

20:30 – 22:00 Normal Tamas dj set

Budapest Showcase Hub: Törzs, Mongooz and the Magnet, Saya Noé, I Am Soyuz, Flanger Kids

November 4. (szerda) 17.45 óra

Koncerterem

 • Egy különleges évhez különleges BUSH passzol! November 4-én összehozzuk a legizgalmasabb magyar zenekarokat a zenerajongókkal ás a zeneipari szakemberekkel és felkavarjuk a Duna vizét, hiszen az idei BUSH 2020 otthona az A38 Hajó.

  Line up:

  17:45-18:15 Flanger Kids by Telecom Electronic Beats

  18:30-19:00 IamSoyuz

  19:15-19:45 Saya Noé

  20:00-20:45 Mongooz And The Magnet

  21:00-21:45 Törzs

 • A koncertek belépőjeggyel látogathatóak:

  Jegyek elővételben: 2000 HUF

  Helyszínen: 2500 HUF

Kávészünet, Loyal, A Csajod (RO)

november 5. (csütörtök) 19.15 óra

Koncerterem

 • BLUES
 • POP
 • ROCK

1Kárpát-medence Fesztivál

November 5-től kezdve négynapos koncertsorozatnak ad otthont az A38 Hajó: határon túli kötődésű zenekarok lépnek a fedélzetre. Az 1 Kárpát-medence Fesztivált a Kávészünet koncertje indítja, vendégelőadók a Loyal és A Csajod.

Kávészünet koncertjein a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei, valamint saját szövegű versátiratok szólalnak meg modern, dinamikus hangzással. Zenéjükkel hidat képeznek a popkultúra és az irodalom közt.

Az erdélyi-budapesti Loyal Apples’ Club zenekar július végén mutatta be második nagylemezét, céljuk, hogy egyre tisztábban és ütősebben adják át a tiszta blues üzenetét a vérbeli rock and roll nyers erejével.

A Csajod zenekar a hangulatok széles palettáját közvetíti, ösztönösen használnak pop, rock, punk, funk, alternatív és progresszív stílusjegyeket is. A három székelyföldi srác szerencsés kolozsvári találkozásának eredményeképp alakult formáció – ahogy nevük is mutatja – a lányokat tekinti fő inspirációforrásnak, repertoárjukban angolul és magyarul is megéneklik őket.

Árnyjátékok – Szilágyi Domokos: Ballada éjjel

Novenber 5. (csütörtök) 20.00

Kiállítótér

Az 1Kárpát-medence Fesztivál újra megidézi Szilágyi Domokos költészetét Marjai Virág és Fehérvári Péter színművészek segítségével. Szilágyi Domokostól lehet tanulni kamaszkort, szerelmet, iróniát, szenvedélyt, halált. Kissé olyan, mint Esti Kornél, aki énekelni, hazudni és verset írni tanít meg másokat, arra érdemeseket. A szöveget válogatta és szerkesztette Balázs Imre József, a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös irodalmi estünk ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

DJ Lee n’gum vizuálja és ütemei színezik az előadást, közreműködik a sorozat rezidens zenekara, az ATMO. Tagok:

Usztics Péter – gitár

Antal Gábor – billentyű

Gyarmati Gábor – basszusgitár

Baki József – dobok

Kortárs szerzők zenei kísérettel: Győrffy Ákos

November 6. (péntek) 19.00

Kiállítótér

 • Az 1Kárpát-medence Fesztivál november 5-től 8-ig zajlik az A38 Hajó fedélzetén különleges zenei és irodalmi produkciókat bemutatva. Ebből az alkalomból a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös estek is bónuszprogrammal jelentkeznek. Horváth László Imre vendége november 6-án a József Attila-díjas Győrffy Ákos.

  “Van valami, ami nem enged bennünket önmagunk közelébe, ami még attól is megfoszt bennünket, hogy megtudjuk, kik vagyunk. Ez a valami azonban nem kívülről jön, nem átokként csap le ránk. Saját lényünkben hordjuk, velünk érkezett ide. A megváltás nem lehet más, mint ennek az idegenségnek a felszámolása.”

  /Győrffy Ákos: Haza/

  Győrffy Ákos 1976-ban született Vácon, Börzsönyligeten él családjával. 2019-ig szociális munkásként dolgozott egy budapesti hajléktalanszállón. Könyvei: A Csóványos északi oldala (2000, Accordia Kiadó), Akutagava noteszéből (2004, JAK-Ulpius-ház Kiadó), Nem mozdul (2007, Magvető Kiadó), Havazás Amiens-ben (2010, Magvető Kiadó), Haza ( 2012, Magvető Kiadó), A hegyi füzet (2016, Magvető Kiadó). Artisjus -, Mészöly Miklós – és József Attila – díjas.

  A beszélgetés látványvilágáról DJ Lee n’gum, a zenei aláfestésről a crossover sorozat rezidens zenekara, az ATMO gondoskodik.

  A zenekar tagjai:

  Usztics Péter – gitár

  Antal Gábor – billentyű

  Gyarmati Gábor – basszusgitár

  Baki József – dobok

Tindia, Estendon koncert

November 6. (péntek) 20.00 óra

Koncerterem

MINDEN JEGY ELKELT !!!

 • VILÁGZENE, NÉPZENE

Moldvai csángó népzenével erősíti a Tindia az 1K Fesztivál programját, a hangulatot az Estendøn alapozza meg november 6-án.

A farnadi székhelyű Estendøn (ejtsd magyarul: estendőn) zenekar immár három éve kalauzolja el a hallgatóságot a különböző zenei stílusok tengerére, hisz többek között a rock, a funky, a jazz és a világzene elemeivel gazdagítják muzsikájukat. A héttagú formáció dinamikus dalaihoz többségében lírai szövegek társulnak.

A Tindia zenekar zenéje legalább annyira moldvai népzene, mint egy belső zarándokút: minden dalban ott van a visszafogott nőiség misztikuma és az elköteleződés a csángó zenei kultúra iránt. Az együttes tagjai hivatásszerűen foglalkoznak népzenével: tanulják, gyűjtik és továbbadják, évek óta működő táncházuk pedig egy egész korosztállyal szerettette meg a moldvai csángó népzenét. 

 

Tindia

Sokan csámborogtak már Klézse vagy Rekecsin  felé haladva a szelíd, Szeret-menti tájakon, hogy  felfedezzék Tindiát. Hosszas keresés után végül öt Budapesten élő lány találta meg, távol  Moldvától és a Tatros folyó vizétől, valahol  legmélyen, önmagukban. A Tindia zenekar  zenéje legalább annyira moldvai népzene, mint  egy belső zarándokút: minden dalban ott van a  visszafogott nőiség misztikuma és az  elköteleződés a csángó zenei kultúra iránt. Az  együttes tagjai hivatásszerűen foglalkoznak  népzenével: tanulják, gyűjtik és továbbadják,  évek óta működő táncházuk pedig egy egész  korosztállyal szeretette meg a moldvai csángó  népzenét. Sajátosan egyedi megszólalásuk  lágyan és szakrálisan közelíti meg ezt a  lendületes, erőteljes zenét, mégis benne van  mindaz, amiért a moldvai muzsikáért rajongani  lehet: pulzáló hangzás ősi hangszereken, ahogy  Tindiában is játszhatták… 

Tagok:

Apró Anna – koboz

Cseke Gyöngyvér – hegedű

Méry Rebeka – ének

Szepesi Lilla – furulya, kaval

Szentimrey Panna – furulya, kaval

Vellner Balázs-dob

 

Deck – Fedélzeten az új arcok: Bemutatkoznak a Móricz-ösztöndíjasok, Baricz Gergő és zenekara

November 7. (szombat) 19.00 óra

Kiállítótér

Az 1Kárpát-medence Fesztiválon bemutatkoznak a 2020-ban Móricz-ösztöndíjjal támogatott tehetségek, a dallamokat Baricz Gergő és zenekara csempészi az irodalmi estre. Baricz Gergő a 2011-es X-Faktor tehetségkutató műsorban tett szert országos ismertségre.

Az eltelt évek alatt rengeteg kitartó munkával sokoldalú és egyedi hangú művésszé vált.  Napjainkban számos formáció tagjaként tevékenykedik előadóként, illetve szerzőként. Jelenlegi csapatával közösen koptatták az iskolapadot, a Kőbányai Zenei Stúdióban töltött évek alatt ismerte meg Kis Bors Mátét, Solymosi Katát, Miricz Attilát és Usztics Pétert. Ebben a produkcióban a saját szerzeményeken kívül kortárs magyar költők megzenésített verseit adják elő.

A 2020-ban Móricz-ösztöndíjjal támogatott pályázók listája

Biró Krisztián

Bíró Tímea

Borcsa Imola

Fodor Janka

Gyimesi Emese

Imre Ábris

Kopriva Nikolett

Láng Orsolya

Marcsák Gergely

Nagy-Laczkó Balázs

Sztercey Szabolcs

Veszprémi Szilveszter

Vida Kamilla

Viola Szandra

Lajkó Félix és zenekara

November 7. (szombat) 19.30 óra

Koncertterem

 • VILÁGZENE, NÉPZENE

Azt eddig is tudtuk, hogy Lajkó Félix zseni, nem csak azért ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést okozni. Ezúttal egy öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy – és talán ez a legfontosabb -,hogy sosem borul a balansz Félix ego és zenekari ego között. Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg,           hogy tényleg inspirálják, kiegészítik egymást.

Zenekarban játszani kötöttséget jelent, mondja Lajkó Félix: “A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, ami zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.”
         

Felállás:

Lajkó Félix – hegedű

Sidoo Attila – gitár

Kertész Endre – cselló

Mazura János – tuba

Barcza Horváth János – nagybőgő

Czirják Tamás – dob

Szarka Tamás és zenekara (HU/SK), Jóvilágvan (HU/SK), Noémo, DJ Palotai

november 8. (vasárnap) 18.30 óra

Koncertterem

 • POP
 • ROCK
 • VILÁGZENE, NÉPZENE
 •  

Szarka Tamás legendás felvidéki zenész kiváló zenekarával, a hajót már sokszor megjárt nagyszerű alternatív Jóvilágvan, a kitűnő Noémo duó és dj Palotai együtt utaztatnak körbe világunkban ezer színben ezen az estén.

Beatz x Poe’s: Borda Réka, Gábor Tamás Indiana, Szurcsik Benedek

November 8. (vasárnap) 20.00 óra

Kiállítótér

 • A Beatz x Poe’s fellépői nem egyszerűen slammerek, november 8-án egy dalszöveg- és reklámszövegíró, egy frestyle rapper-grafikus és egy képzőművész-MC tölti meg csavaros, találó, olykor csontig hatoló szövegével a Kiállítóteret.

  Az 1Kárpát-medence Fesztiválon visszatér a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös spoken word estünkre Gábor Tamás Indiana és Szurcsik Benedek, valamint a Deck-szériában korábban bemutatkozó Borda Réka csatlakozik a csapathoz.

  Borda Réka költő, író, műfordító. Az ELTE francia szakán, illetve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetelmélet szakán szerezte BA-, míg designelmélet szakon mesterszakos diplomáját. A Gömbhalmaz irodalmi csoport volt tagja. A Búspoéták blog rajzolója és kitalálója. Első kötete (Hoax) 2017-ben jelent meg a Scolar L!ve sorozatban. 2018-ban megkapta a Babits Mihály műfordítói ösztöndíja, a József Attila Kör volt elnökségi tagja, a Műút folyóirat volt versszerkesztője, a Fiatal Írók Szövetsége tagja. Fontos számára a tehetséggondozás, 2016–2018 a Műút Szöveggyár mentora, 2018 óta szervezi pályatársával a Kóspallagi Írótanyát 15-20 éves fiatal feltörekvő alkotók számára. Dalszöveg- és reklámszövegíróként dolgozik.

  Gábor Tamás Indiana freestyle rapper, slammer, grafikus. Amikor nem szövegel, akkor is a pályán van, a legeredményesebb team slammer, vagyis csapatban kétszer nyerte meg az országos slam poetry bajnokságot. De önmaga is csapat, a legritmusosabb cselek királya a gyepen és a színpadon egyaránt, de a kapuban is jó a flowja. Indiánnak indult, de Indiana lett belőle, és nem lehet felsorolni, hány és hányféle versenyt nyert már, és hogy hány underground arc a haverja. A Food Film Fighters állandó szereplője, az első Pilvaker 2. helyezettje, szózsönglőrködött már a Dumaszínházban és a Radnóti Színházban is.

  Szurcsik Benedek (ex-SÉF) képzőművész, MC, meggyőződéses idealista. A Common Vibe közösségi stúdió munkatársa, a Metaflag ötletgazdája. Amikor nem olvas vagy ír, rendszerint fest. A ’Minden Okkult Metaszlengek Lomb Katója’ cím birtokosa a Sör és Fű zenekar tagjaként, Áts Feri maszkja mögé bújva közel egy évtizeden át volt a magyar underground hiphopra fogékonyak harmadik szemének elkötelezett fölnyitogatója. S bár már két éve absztinens, azért olykor manapság is meg-megáll egy galaktikus rapre, ha úgy van. Mindhalálig vagány exséf.

  A Beatz x Poe’s sorozatszerkesztői Csider István Zoltán költő, slammer, rapper és Pion István költő, slammer, újságíró. A szövegeket DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar dallamaira helyezik az est fellépői.

  A zenekar tagjai:

  Usztics Péter – gitár

  Antal Gábor – billentyű

  Gyarmati Gábor – basszusgitár

  Baki József – dobok

Esti Kornél, vendég: Laiho

november 13. (péntek) 19.30 óra

Koncertterem

 • POP
 • ROCK

“Nagyon várjuk, hogy újra átéljünk veletek egy igazán szép, együttüvöltős, mindentkiadós estét. A 2018-as tripla lemezbemutatónk után visszatérünk egyik kedvenc klubunkba, az A38 Hajóra. Ez lesz idén az egyik utolsó budapesti koncertünk, érdemes időben lecsapni a jegyekre!”

Akusztik tévéfelvétel Oliver From Earth

november 17. (kedd) 16.00 óra

Koncertterem

 • A Patocska Olivér és Barabás Dávid vezette OliverFromEarth zenekar 2016-ban alakult.

  Az X-Faktor ByTheWay nevű fiúbandájában megismert, producerként és színészként is tevékenykedő frontember és szerzőtársa saját formációjukon kívül más ismert előadók szerzője is. Szerzeményeiket olyan előadók éneklik többek közt, mint Vastag Csaba, Freddie, Wolf Kati, Vastag Tomi, Hevesi Tamás, Roy, Rácz Gergő, Sári Évi. Stílusuk a klasszikus rock elemeit ötvözi hip hop groove-okkal és modern zenei impulzusokkal. 

  Legismertebb szerzeményeik többek közt a Budapest Dal 2019 különdíjas “A világ az enyém ft. BLR” , a Mintaapák főcímdala, a “Lemegy az égről a nap” és a Lófejű. 

Nene, Patikadomb

november 26. (Csütörtök) 20.00 óra

Koncertterem

POP

 • Két remek, lendületes, fiatal popzenekar ütős dalokkal, bájjal, szenvedéllyel.

 • 1 500 Ft

  Jegyár elővételben 2020. november 25.-ig

Punnany Massif

november 27. (péntek) 20.00 óra

Koncertterem

HIPHOP, FUNK, SOUL

 • A nagy pécsi hiphopperek zúzós kavalkádja végre visszatér és hanggyógyászati rendelésre invitálja közönségét!

 • 4990 Ft (elővételben) , 5490 Ft (helyszínen)

  Jegyár elővételben 2020. november 26.-ig

Péter SZabó Szilvia - Akusztik TV felvétel

november 30 (hétfő) 12 óra 

Koncerterem

POP

Péter Szabó Szilvia

Az egykori NOX együttes énekesnője, Péter Szabó Szilvia immáron 20 éve a hazai könnyűzene meghatározó alakja. Jellegzetes hangzásvilága igazi unikum, zenei karrierje pedig példaértékű. Számtalan rangos díj, elismerés és teltházas koncert kíséri útját, mindmáig. Ezúttal egy újabb oldalát készül megmutatni, hisz egy különleges zenei hangulatba bújtatott előadással szeretne felejthetetlen koncertélményt nyújtani a közönség részére, az A38 hajó színpadán…

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest