2022.12.03.

Lokálpatrióta

Újbuda civil hírportálja

KKH (Kelenvölgy)

Kelenvölgyi Közösségi ház

1116 Kardhegy u. 2
Telefon: 06 1 424 5363
Telefon: 06 1 793 0815

2020 novemberi alkalmi programok

Állandó programok

Bábos Mondókás Móka – SZERDA 9.30-10.05; Bábos Torna – SZERDA 10.15-11.00
Kerekítő Bábos Mondókás Móka, 0-3 éveseknek
Ölbeli játékokkal, cirógatókkal, dögönyözőkkel, lógázókkal, höcögtetőkkel, sétáltatókkal, népdalokkal, fuvolaszóval, vidám ritmushangszerekkel várom a kicsiket és szüleiket. Minden alkalommal meglátogat minket Kerekítő Manó is, és életének vidám kis epizódjaival szórakoztat minket.
Játsszunk, énekeljünk, mozogjunk együtt!
Minden szerdán 9:30-tól-10:05-ig
Ár: 5 alkalmas bérlet 4500 Ft/család, v. alkalmi belépő: 1000 Ft /család
Kerekítő bábos-torna, 1-3 éves korig
Kerekítő Manó bábjeleneteivel, ölbeli játékokkal, hangszerjátékkal labdás és mozgásos játékokkal, tornaszeres játéktérrel várom a kicsiket és nagyokat.
Játsszunk, énekeljünk, mozogjunk együtt!
Minden szerdán: 10:15-11:00
Ár: 5 alkalmas bérlet 5000 Ft/család, v. alkalmi belépő: 1200 Ft /család.
A bérletek a tanév végéig használhatók fel.
A foglalkozásokat Divényi Piroska vezeti.
Ha PÉNTEK, akkor Callanetics
 
A Callanetics egy olyan mozgásforma, mely a mélyen fekvő izmok dolgoztatásával, nyújtásával formálja a testet, javítja a testtartást, jótékonyan hat az ízületekre és a gerincre, ezáltal karcsúbb alakot biztosít, könnyedebb és kecsesebb mozgást eredményez, megszabadít az ízületi fájdalmaktól.
A gyakorlatokat egy-egy izomcsoportra koncentrálva végezzük, növelve az izommunka intenzitását, anélkül, hogy a kimerültségig elfáradnánk. Természetesen az izomcsoporthoz kapcsolódó testrészt és annak izmait is átmozgatjuk. Az alakformálás mellett a módszer fontos része a tartásjavítás is. A felsőtest izmainak erősítésével magabiztos, szép tartást érünk el, ezzel együtt enyhítjük derék- és hátfájásunkat is. Az intimtorna elemeivel bővítve igen erős az egészségvédő hatása, azáltal, hogy a “női izmok” edzése is előtérbe kerül.
      – fontos szerepe van az inkontinencia megelőzésében,
      – szülésre való felkészülésben,
      – segít a hasi műtétek, valamint a szülés utáni felépülésben.
A gyakorlatokkal az izmok külső rétegeit is dolgoztatjuk. Ezeket a gyakorlatokat nagyobb mozdulatokkal, esetenként ütemadással, eszköz használatával végezzük, szem előtt tartva a callanetics alapelveit. Az izmok mély- és külső rétegeinek egyidejű dolgoztatá¬sá¬val, az eredmény is gyorsabban érezhető és látható.
Vezeti: Tauzin Csilla (06-20-546-1286)
Időpont: péntek 11.00 – 12.00
Díja: 1.300 Ft/alkalom
HÉTFŐ MKM Kelenvölgyi férfi kórus
A kórus 1934-ben alakult a Magyar Kábelművek égisze alatt, 2004-től székhelyük a Kelenvölgyi Közösségi Ház. Az amatőr kórusmozgalomban egyre kevesebb a működő férfikar, a kórus e kiveszőfélben lévő amatőr művészeti csoport képviselője. Repertoárján őrzi a hagyományos férfikari kórusirodalom meghatározó, egyetemes műveit. Kiváló ismerője és művelője Liszt, Bartók, Kodály, valamint a közelmúlt magyar zeneszerzői műveinek. Sokszor kerül a műsorba neves külföldi alkotása is. Sokrétű zenei ismereteire jellemző, hogy otthonos az operairodalom legszebb férfikarra írt részleteinek előadásában is. A magyar folklór zene terjesztésében jelenleg is nagy szerepet vállal, ezzel értékes hagyományőrző tevékenységet folytatva. Jelenleg is évente mintegy 12-15 fellépést vállalnak az ország különböző területein, kis településekre, művelődési házakba és templomokba is eljutva zenei kulturális missziót teljesítve. Hetente egyszer próbálnak a közösségi házban. Évente több alakalommal tartanak önálló koncertet, vagy lépnek fel kelenvölgyi rendezvényeken. A kórust 1999 óta Stiblo Anna magánének tanár, karnagy vezeti, a kórus állandó zongorakísérője Druskóné Ács Jolán zongoratanárnő. A kórus hetente egy alkalommal, hétfői napokon 16 és 18 óra között tart próbát a Kelenvölgyi Közösségi Házban.
 
Felhívás
Felvételt hirdet Újbuda legrégebben, 1934-ben alapított, máig egyetlen férfikórusa, az MKM Kelenvölgyi Férfikórus. A kórus széles repertoárral bír, a hagyományos férfikari kórusirodalom egyetemes művei mellet az operairodalom legszebb férfikarra írt részleteit, bordalokat, magyar népdalokat is szívesen énekelnek. Kottaolvasás előny, de nem feltétel. Várnak minden énekelni szerető férfit, aki baráti társaságra, a szabadidő hasznos eltöltésére vágyik.
A kórus hétfőnként tart próbát a Kelenvölgyi Közösségi Házban (1116 Budapest, Kardhegy utca 2.)
Érdeklődni a közösségi házban (telefon: 424-5363) és Preiszler János kórusvezetőnél (telefon: 06/20-962-6209) lehet.
HALAS CSÜTÖRTÖK
Az egyesületnek a Kelenvölgyben található Kéktó tér horgászai a tagjai (Kelenvölgyi Kék-tó HITEKA Horgász Egyesület). A házban hetente egyszer találkoznak, amikor az egyesület életével, aktuális eseményekkel, horgászattal, természetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket tárgyalják meg. Összejöveteleiket csütörtöki napokon 16.00 és 18.00 óra között tartják a Kelenvölgyi Közösségi Házban.
A Kalsszikus balett SZERDÁJA
2007 őszén Ovibalettként indult el a Kelenvölgyi Közösségi Házban a balettoktatás. Képességfejlesztéssel, táncelőkészítő gimnasztikával kezdődött a tanítás, a táncos élményt a gyerekek -a szülői bemutatókon- kis polka etűdök előadásával szerették meg.
Holub Sándorné táncpedagógus vezetésével szerdánként 17.30 és 18.20 között várjuk a táncolni vágyó gyermekeket!
Részvételi díj: 6000 Ft/hó
2. testvér 5000 Ft/hó,
3. testvér 0 Ft/hó
SZERDAi HORGOLÁS
A horgolás manapság reneszánszát éli, a Kelenvölgyi Közösségi Házban szerdánként jöhetnek össze az alkotni, tanulni vágyó kézimunkázók. A kézimunkázáshoz szükséges hozzávalókról (fonalról és a hozzáillő tűről) a foglalkozáson résztvevőknek kell gondoskodniuk!
A horgolás nem az egyetlen kézimunka aminek a fortélyait ellesheted nálunk! Ha bármilyen más technikával kapcsolatban lenne kérdésed, elakadtál vagy nem értesz valamit Anna segít, megmutatja és megtanítja!
Szerdánként: 17.00-19.00
A tanfolyam díja: 300 Ft / alkalom
Oktató: Víg Anna, az Anna megtanítja (FB) csoport vezetője
KÁRTYÁS KEDD
 
A Kártya Klub tagjai heti egy alkalommal, kedden délután 16.00-19.00 óra között tartanak összejövetelt a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Ilyen alkalmakkor az ulti és a snapszli az alap, de a repertoárt megfelelő számú jelentkező esetén bővíthető, például a römivel, vagy a briddzsel.
ZUMBA Szerda
 
Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban.
(Dirty Dancing)
Oktató: Teréki Karolina, hivatalos Zumba Fitness Instruktor
Jegyár
1300 Ft
13 éves kor alatt
700 Ft
HÉTFŐI GERINCJÓGA
 
A gerincjóga modern mozgásrendszer, olyan csoportos mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A közös gyakorlást a több éves gyakorlattal bíró, képesített sport- és gerincjóga oktató Schermann Márta vezeti.
Hétfő: 18.00-19.30
Részvételi díj: 1400 Ft/alkalom, 4 alkalom/5200 Ft
Havi egy alkalommal, minden hónap 2. HÉTFŐI napján
 
A Kertbarát Kör 2007-ben alakult. Célja, hogy Kelenvölgy és környéke kertbarátait összefogva megismertesse velük a korszerű kertépítés, kertgondozás-kertápolás, a szőlő és gyümölcstermesztés – feldolgozás, kerti növénytermesztés, növényvédelem gyakorlati módszereit és a helyi környezet ápolásának módjait. Ennek érdekében tagjai részére tapasztalatcseréket, bemutató szakmai tanulmányutakat szervez. Közreműködik Kelenvölgy közterületein lévő növényzet állapotának javításában. Havi egy alkalommal, minden hónap 2. hétfőjén 18.15 és 20.00 óra között találkoznak a közösségi házban.
Összejöveteleikre minden hónap első PÉNTEKI napján kerül sor.
 
Az egyik legrégebbi közösségi házban működő klub. Havonta egyszer tartanak klubnapot, évente négy–öt alkalommal rendezünk velük autómodell-börzét. Klubnapjaikon autómodellekkel és autókhoz tartozó egyéb kiegészítőkkel kapcsolatos tapasztalatcsere és tanácsadás zajlik. Összejöveteleik minden hónap első péntekjén 18 és 20 óra között Berta János vezetésével zajlanak.
KEDD, CSÜTÖRTÖK
Kelenvölgyi és Gazdagréti Aikido Klub
 
A Kelenvölgyi Közösségi Ház 1983-as megnyitása után nem sokkal, itt alapította meg az első Aikido klubját Verebics Antal, majd pár év múlva a Gazdagréti Közösségi Házban is elkezdődtek az edzések. Az Aikido tradicionális japán alapokra épülő modern, önvédelmi jellegű harcművészet. Fő jellegzetessége, hogy a technikák a támadó/támadók mozdulatának és erejének érzékelésén, annak elvezetésén és az ellenfélre való visszafordításán alapulnak. A klub megalakulása óta megszakítás nélkül működik.
Edzéseiket keddi és csütörtöki napokon tartják 18 és 20 óra között Bobvos János (4 dan) vezetésével.
Részvételi díj: 4000 Ft / hó
Kelenvölgyi Festő iskola
 
Az iskola azzal a szándékkal jött létre, hogy a rajzolás, festés iránt érdeklődő, magukban tehetséget érzők kortól, nemtől, előképzettségtől függetlenül csatlakozhassanak, fejleszthessék tudásukat.
A Kelenvölgyi Festőiskola 1998-ban alakult, 2006 óta működnek egyesületi formában. Az iskola azzal a szándékkal jött létre, hogy a rajzolás, festés iránt érdeklődő, magukban tehetséget érzők kortól, nemtől, előképzettségtől függetlenül csatlakozhassanak, fejleszthessék tudásukat. Céljuk továbbá a Kelenvölgyben és környékén élő, festészetet kedvelők összefogása, képzőművészeti oktatása. Kelenvölgyben minden évben kétszer biztosítunk nekik lehetőséget a bemutatkozásra, de természetesen más helyszíneken is rendszeresen kiállítanak.
Csütörtökön és pénteken 18.00 és 20.00 óra között gyűlnek össze közös alkotásra a Kelenvölgyi Közösségi Házban Barlai László festőművész vezetésével.
További információ: Barlai László (20/477-3186)
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Twitter
Youtube
Pinterest